12 Eylül 2020, Cumartesi 12:26:06

THY Kabin Memuru sokak hayvanlarının yardımına koşuyor

Türk Hava Yolları’nda(THY) kabin memuru olarak görev yapan Duru Dilek Bozan, pandemi sürecinde insanların evlerinde daha çok vakit geçirmesi nedeniyle yalnız kalan sokak hayvanlarının ihtiyaçlarını karşılamak için, Uçan Patiler ismiyle açtığı sosyal medya hesabından hayvanseverlerin de destekleriyle sokak hayvanlarının yardımına koşuyor.
  • Şuraya yorum yazan bir takim İNSANLAR, Duru arkadaşımızın ne kadar haklı bir mücadele içinde oldugunu adeta kanıtlıyor. İçinde art niyet olmadan, yaratılışı neyse o olan, ve insanlara arkadaş olan bu dilsiz dostların ayni sizin gibi acıktığını susadığım ve üşüdüğünü unutmayın. Bazen aynı sizin gibi çocuklarını korumaya çalışıyorlar, doyurmaya çalışıyorlar. İyilik yapın iyilik bulun..
  • tepki çekeceğimi biliyorum ama bu hayvanlar her ne kadar da tatlı ve güzel olsalar da değişen dünyaya ve çevresel faktörlere ayak uydurabilen hayvanlar değiller. ben bir motosiklet kullanıcısıyım. havalimanında beslenilen o köpeklerin sürekli motosikletimin önüne atlamasından, havlamasından, beni kovalamasından, önümü kesmesinden gerçekten bıktım usandım. insanda gerçekten araç kullanırken önüme çıkacak mı çıkmayacak mı korkusu oluşuyor. daha geçenlerde bir arabanın ön plakasını gözümün önünde dişleyip koparttı. ki kalabalık gruplar halinde olduklarında da daha tehlikeli oluyorlar. gruptan güç alıp toplu bir şekilde saldırabiliyorlar. ısırıp ısırmayacağı bile belli olmayan bu hayvanlar hakkında gerçekten çözüm üretilmesi gerekiyor.
  • Kendi adıma meslektaşımla gurur duydum ve destekle olucam.Yorumlara bakıyorum ya hakikaten bazi insanların kalbi taş olmuş.Gec bu isleri yazmis adam ya siz be pislik insanlarsınız ulan karşılıksız iyilik yapiyor reklam demişsiniz.Kiz tabi yapicak reklamını destek olan çıksın. Gerçekten insanoğlunun nefret etmek için kötü yorum yazan zavallılar yeterli ama iyi örnek olarak da bu Melek meslektasim var.
  • Ablam eline yüreğine sağlık tebrik ederim, her şey gönlünce olsun
  • İnsalık kurtuldan hayvanlar kurtulamaz
  • İnsanın içinde hayvan sevgisi olucak .. Duru hanım helal olsun herkes sizin gibi duyarlı olsa
  • Zaten tk da ne kadar kadin personel varsa yarisi kedi kopek manyagi , yarisida erkek dusmani. Bir is yeri kadinin dogasini ancak bu kadar oynatabilir. Kimsenin sizden bi beklentisi yok isini yap cek git
  • Allah razı olsun sizden. Kalbi maddi isteklerle katılaşmış mahlukatlar ne sokaktaki masum çaresiz minik canları ne de bu sevgi dolu kalpleri anlayabilir. Ama onların bu katı kalplerini eritecek kızgın bir ateş yakındır. Zaman çok hızlı geçer ve o gün hızla gelir merak etmeyin.
  • Kendisiyle uçtuğumda tek kelime ingilizce bilmeyen bu şahıs nasıl olduda şirketimize girdi diye merak edenlerdenim. Nasıl bir torpilll???
  • Seni burada haber yapanlara yazıkkkk!

Türk Hava Yolları'nda(THY) kabin memuru olarak görev yapan Duru Dilek Bozan, pandemi sürecinde insanların evlerinde daha çok vakit geçirmesi nedeniyle yalnız kalan sokak hayvanlarının ihtiyaçlarını karşılamak için, Uçan Patiler ismiyle açtığı sosyal medya hesabından hayvanseverlerin de destekleriyle sokak hayvanlarının yardımına koşuyor.

Türk Hava Yolları'nda kabin memuru olarak görev yapan Duru Dilek Bozan, 6 ay önce kurduğu Uçan Patiler oluşumu ile sokak hayvanlarının zorlu yaşam mücadelesine destek oluyor. Pandemi döneminde insanların evlerinde kalmaya özen göstermesi nedeniyle sokak hayvanlarının daha da yalnızlaştığını gören yardımsever, Türk Hava Yolları ailesinin ve hayvan severlerin desteğiyle sokak hayvanlarının ihtiyaçlarını karşılıyor. Uçan Patiler ismiyle açtığı sosyal medya hesabında hayvanların yalnızca beslenme değil aynı zamanda ilgi ve şefkate de ihtiyacı olduğunu gözler önüne seren Duru Bozan, hayvan severlerin yardımıyla gerçekleştirdiği yardımları da sosyal medya üzerinden paylaşarak daha fazla sayıda kişinin ilgisini çekiyor.


 

“Göreve giderken sokak hayvanlarının yaşam mücadelesi verdiğini fark ettim”

Sosyal sorumluluk çalışmasıyla ilgili fikir ve hayata geçirme aşamasını anlatan genç kabin memuru Duru Dilek Bozan, “Bir kabin memuru olarak gökyüzünde olmak ve uçmak benim hayatımın bir parçası. İnsanları sevdiklerine güvenli ve sağlıklı şekilde ulaştırmak ise önemli bir görevim. Bu göreve giderken havalimanı yolu üzerindeki köylerde birçok sokak hayvanının yaşam mücadelesi verdiğini fark ettim ve onların hayatına güven ve sağlık sunabilmek için uçan patiler'i kurdum. Bu noktada ekip arkadaşlarımın çok büyük desteği oluyor, onlara da teşekkür ederim” dedi.

“Kış yaklaşıyor ihtiyaçları artacak, hayırseverlerden destek bekliyorum”

Hayvanseverlere sokak hayvanları için yardım çağrısında bulunan Bozan, “Konuşamıyor, derdini söyleyemiyor. Evi yok, yiyecek ekmeği yok, kimsesi yok. Üşüyor, ıslanıyor, korkuyor, aç kalıyor, susadığı için kirli su içiyor, dövülüyorlar. Onlar bize Allah'ın emaneti dilsiz kullarıdır. Tüm bu problemleri görmezden gelmek, onları bekleyen kötü sonlara terk etmek, insani, ahlaki ve toplumsal yönden kesinlikle kabul edilebilir bir davranış olmadığını düşünüyorum. Kış yaklaşıyor, minik dostlarımızın yuva, mama, mama kabı ve veteriner ihtiyaçları artacak. Bu ihtiyaçlar komşularımdan topladığım pet şişelere su doldurup getirmekle veya evden taşıdığım battaniyelerle çözebileceğim bir durum değil. Tüm hayırseverlerden destek bekliyorum” şeklinde konuştu.

Hiçbir ücret ödemeden yardım yapmak mümkün

Sokak hayvanları için bağış yapmak isteyen hayvan severleri uçan patiler isimli sosyal medya hesabındaki mama kumbarasına yönlendiren Duru Dilek Bozan mama bağışının yanında hiçbir ücret ödemeden yardım yapmanın dahi mümkün olduğunu belirtti. Bozan; “Anlaşmalı olduğum bir uygulama kullanıcılarının attığı adımları gün sonunda ödüle dönüştürüyor. Siz de bu ödülü uçan patiler'e mama olarak bağışlaya biliyorsunuz. Gönül istedikten sonra minik dostlarımızın yanında olmak çok kolay” dedi.

“100'e yakın ülkeye uçtum insanlar değişiyor, hayvanlar aynı”

Dört yıldan beri Türk Hava Yolları bünyesinde icra ettiği kabin memurluğu görevinde yüze yakın ülkeye gittiği; insanların yaşadığı hayatın, imkanların, beklentilerin, inançların değiştiğini ama dünyanın neresine gidilirse gidilsin sokak hayvanlarının yalnızca ilgi ve beslenme ihtiyacı olduğunu dile getirdi. Geçtiğimiz yıl itibarıyla Türkiye'de yaklaşık 9 milyon, dünyada ise 600 milyonun üzerinde sokak hayvanının yaşadığı düşünülüyor.

Daha önce de yardıma koşmuştu

Aynı kabin memuru Duru Bozan'ın geçtiğimiz Ramazan ayında bir dernek aracılığı ile ihtiyaç sahibi ailelere erzak kolisi dağıtımı yaptığı haberi de basında yer bulmuştu. İyilik yolundan vazgeçmeyen Duru Bozan sokak hayvanları için yaptığı çabaya ekip arkadaşlarından da destek geldiğini belirterek 'hepsine teşekkür ederim' dedi.


















THY Kabin Memuru sokak hayvanlarının yardımına koşuyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (130)

Sağolsun var olsun, muhtaç a derman olan dostlar ~ 4 yıl önce
Şuraya yorum yazan bir takim İNSANLAR, Duru arkadaşımızın ne kadar haklı bir mücadele içinde oldugunu adeta kanıtlıyor. İçinde art niyet olmadan, yaratılışı neyse o olan, ve insanlara arkadaş olan bu dilsiz dostların ayni sizin gibi acıktığını susadığım ve üşüdüğünü unutmayın. Bazen aynı sizin gibi çocuklarını korumaya çalışıyorlar, doyurmaya çalışıyorlar. İyilik yapın iyilik bulun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 4 yıl önce
tepki çekeceğimi biliyorum ama bu hayvanlar her ne kadar da tatlı ve güzel olsalar da değişen dünyaya ve çevresel faktörlere ayak uydurabilen hayvanlar değiller. ben bir motosiklet kullanıcısıyım. havalimanında beslenilen o köpeklerin sürekli motosikletimin önüne atlamasından, havlamasından, beni kovalamasından, önümü kesmesinden gerçekten bıktım usandım. insanda gerçekten araç kullanırken önüme çıkacak mı çıkmayacak mı korkusu oluşuyor. daha geçenlerde bir arabanın ön plakasını gözümün önünde dişleyip koparttı. ki kalabalık gruplar halinde olduklarında da daha tehlikeli oluyorlar. gruptan güç alıp toplu bir şekilde saldırabiliyorlar. ısırıp ısırmayacağı bile belli olmayan bu hayvanlar hakkında gerçekten çözüm üretilmesi gerekiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bravo ~ 4 yıl önce
Kendi adıma meslektaşımla gurur duydum ve destekle olucam.Yorumlara bakıyorum ya hakikaten bazi insanların kalbi taş olmuş.Gec bu isleri yazmis adam ya siz be pislik insanlarsınız ulan karşılıksız iyilik yapiyor reklam demişsiniz.Kiz tabi yapicak reklamını destek olan çıksın. Gerçekten insanoğlunun nefret etmek için kötü yorum yazan zavallılar yeterli ama iyi örnek olarak da bu Melek meslektasim var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LM ~ 4 yıl önce
Ablam eline yüreğine sağlık tebrik ederim, her şey gönlünce olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Müko ~ 4 yıl önce
İnsalık kurtuldan hayvanlar kurtulamaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
K.M 1 ~ 4 yıl önce
İnsanın içinde hayvan sevgisi olucak .. Duru hanım helal olsun herkes sizin gibi duyarlı olsa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ironi ~ 4 yıl önce
Zaten tk da ne kadar kadin personel varsa yarisi kedi kopek manyagi , yarisida erkek dusmani. Bir is yeri kadinin dogasini ancak bu kadar oynatabilir. Kimsenin sizden bi beklentisi yok isini yap cek git

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bravo Kardeşim ~ 4 yıl önce
Allah razı olsun sizden. Kalbi maddi isteklerle katılaşmış mahlukatlar ne sokaktaki masum çaresiz minik canları ne de bu sevgi dolu kalpleri anlayabilir. Ama onların bu katı kalplerini eritecek kızgın bir ateş yakındır. Zaman çok hızlı geçer ve o gün hızla gelir merak etmeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km1 ~ 4 yıl önce
Kendisiyle uçtuğumda tek kelime ingilizce bilmeyen bu şahıs nasıl olduda şirketimize girdi diye merak edenlerdenim. Nasıl bir torpilll???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Osman ~ 4 yıl önce
IELTS 7.0 almisti duru en son seni 10 kere cebinden cikarir ingilizcesiyle iftira atma
km ~ 4 yıl önce
Seni burada haber yapanlara yazıkkkk!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000