07 Haziran 2022, Salı 09:10:33

THY İstanbul-Buhara seferlerine başladı

Türk Hava Yolları, Özbekistan’ın tarihi şehri Buhara’yı uçuş ağına ekledi. Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Buhara uçuşları bugün itibariyle resmen başladı.
  • Şirket zarar ettiği anda maaşımızı ertesi ay gasp edenler neden şirketin büyüyüp pazar payını zirvelere çıkarmasına rağmen verecekleri haklarımızı kâr oranı şartına bağlı tutuyorlar?

Türk Hava Yolları, Özbekistan’ın tarihi şehri Buhara’yı uçuş ağına ekledi. İstanbul ile Buhara arasında kurulan hava köprüsüyle Türkiye’nin yükselen yıldızı Türk Hava Yolları’nın İstanbul Buhara uçuşları 7 Haziran 2022 itibariyle başladı.

Dünyanın en çok ülkesine uçan havayolu Türk Hava Yolları (THY), uçuş ağına yeni destinasyonlar eklemeye devam ediyor. Bayrak taşıyıcı, Orta Asya'nın 2500 yılı aşkın tarihe sahip ve UNESCO ''Dünya Kültür Mirası Listesi'nde olan kadim şehri Buhara'ya uçmaya başladı. Küresel markanın 7 Haziran günü TK266 sefer sayısıyla şehre ilk kez teker koyan Airbus A321neo tipi uçağı havalimanında su takı ile karşılandı.

Açılış töreninde konuşan Türk Hava Yolları Satış Başkanı Mahmut Yayla, "Türk Hava Yolları olarak dünyada en çok ülkeye uçan hava yoluyuz. İstanbul Buhara uçuşları ile birlikte dünyada uçtuğumuz destinasyon sayısını 339'a çıkarmanın haklı sevinç ve gururunu yaşıyoruz" dedi.

Yayla sözlerine şu şekilde devam etti:

"İstanbul Buhara uçuşlarıyla birlikte Asya ve Uzak Doğu bölgemizde uçtuğumuz nokta sayısını 46'ya çıkarmış bulunuyoruz. Özbekistan'da Buhara'Yla birlikte 5'inci noktayı açıyoruz. Orta Asya'nın en eski yerleşim bölgelerinden olan Buhara 2500 yıldan daha eski bir tarihe sahip, İbni Sina ve İmam Buhari başta olmak üzere birbirinden kıymetli bilim ve ilim insanlarını yetiştirmiş kadim bir şehir.

Türk Hava Yolları'nın İstanbul Buhara uçuşlarıyla birlikte pandeminin azaldığı bu dönemde turist sayısının artmasını ve Buhara'ya daha fazla turist gelmesini bekliyoruz. 1933 yılında 5 uçaktan oluşan filoyla kurulan Türk Hava Yolları bugün itibariyle 375 uçaklık büyük bir filoya sahip. Dünyada en fazla ülkeye ve en fazla uluslararası destinasyona uçan hava yolu ünvanına sahip. Dünya daha büyük keşfet mottomuz ışığında birinci hedefimiz yolcularımızı dünyayı keşfetmeye davet etmek. Buhara'nın bu noktada var ettiği çok şey var. Başlayan uçuşlarımızla pandemi sonrası bu kadim şehrin ve yakın bölgelerin yeniden keşfetmeyi bekleyen gezginler ile dolacağına inanıyoruz."

 

THY İstanbul-Buhara seferlerine başladı

Yorumlar

İyi güzel hoş da ~ 2 yıl önce
Şirket zarar ettiği anda maaşımızı ertesi ay gasp edenler neden şirketin büyüyüp pazar payını zirvelere çıkarmasına rağmen verecekleri haklarımızı kâr oranı şartına bağlı tutuyorlar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Online ~ 2 yıl önce
Bir tane bayan yok… hepsi aynı zihniyetin adamları aynı tornadan çıkmış gibiler

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000