19 Haziran 2017, Pazartesi 12:18:34

"THY ile ortak havayolu kurmak isteyen yabancılar var"

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, Anadolu Ajansı (AA) Finans Masası'na konuk oldu. Aycı, şirketin geleceği hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
  • Zaten lufthansa ile bir ortak Sunexpees var işleride gayet iyi filosuda genç 50 adete yakın 737 800 var eee Anadolujet var Thy zaten tam bir lider konumunda havayolu birde All Italy ilgileniyormuşsunuz elin batık havayolunu kurtarmak bizim Thy ye mi kaldı . 2016 yılından hiçmi ders almadınızda yok ortak iş yapalım zaten bölgemizde yeterli fazlasıyla havayolu var uçak sayısı fazla . Yere inen 40 uçak daha yeni havalanmışken bırakında ortak şirket kurmayı elinizdeki filoyu değerlendirin borcumuzu verelim eğer fazla paranız varsa çalışan emektar personelinizin maaşlarını iyileştirin maceraya gerek yok sayın yöneticim dost acı söyler
  • Burada kışken orada yaz,güney yarımküre.Akıl işi.
  • Zammımızı da öderseniz herşey süper
  • Demek istediği aslında açık hani bizi varlık fonuna devrettiler ya ha işte ortak ayağına bizi satın almak isteyenler var demeye getiriyor
  • Yatirimci sirketin gercek potansiyelini biliyor siyaset i temizlersen, gereksiz yiyecek ice ek i kaldir fiyatlari cek asagi slotlari baglantilari adam gibi yap amerika da codesharing i becer bak para nasil kazanilir gor, seytan siyor isi gucu birak memlekete don, gec su islerin basina iki efendim efendim de
  • Yabancı pilotlar yüzünden işsiziz...Bakanıj yaptığı 1000 pilot ihtiyacı nerden nasıl karşılanıyor? Okullardaki devran dönsün diyemi bu reklamlar?
  • Gülüyorum
  • Geçen yıl, THY'nin piyasa değerinin %83'ü kadar yani 6.5 Milyar TL zarar etmesinden haberi yok heralde? Bu nasıl bir minimum kayıptır?!
  • cikta 211 icin aciklama yap
  • maasindan caldiginiz calisanlarin sayesinde duzeldik deseydin keske!!!!

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, Anadolu Ajansı (AA) Finans Masası'na konuk oldu. Aycı, şirketin geleceği hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, şirkette yaşanan gelişmeleri ve gelecek planlarını açıkladı.

"Sektörümüz geçen yıl giderlerini yüzde 2,5 düşürebildi" diyen THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, "337 uçaklık filomuzu ayakta tutarak yolumuza devam ettik. Geçen yıl uluslararası havacılık sektöründe ülkeler milli havayollarını korumak için ciddi önlemler aldı. Geçen yıl 21 milyon transit yolcu taşıdık. Yolcu sayımızı geçen yıl her şeye rağmen 1,5 milyondan fazla artırdık. Bu yıl yolcu sayımızı 69 milyona ulaştırmayı hedefliyoruz. Biz Türkiye ekonomisinde, turizminde, tanıtımında ve ihracatında önemli bir rol oynuyoruz" dedi.

KAYIPLAR MİNİMUM DÜZEYDE TUTULDU

Geçtiğimiz yılın son çeyreğinde kayıp oranlarını minimum düzeyde tutmaya çalıştıklarını söyleyen Aycı, "Geçen yıl son çeyrekte yaptığımız çalışmalarla kaybı yüzde 8'de tuttuk. Turizmdeki kayıp yüzde 30'du. Rusya ile ilişkiler iyileştiği andan itibaren Rus turistler güçlü bir şekilde geri döndü. Güneydoğu'da terörle mücadelede gelinen nokta havacılık sektörünü olumlu etkiliyor" şeklinde konuştu.

Yeni destinasyonlarla büyümeye devame edeceklerini belirten İlker Aycı, "Yeni destinasyonlar var, büyümeye devam edeceğiz. Ters mevsimlerde talep çekecek hatları ekleyerek bilanço üzerindeki mevsimselliği azaltmaya çalışıyoruz" dedi.

"THY İLE ORTAK HAVAYOLU ŞİRKET KURMAK İSTEYEN YABANCILAR VAR"

Yabancı ülkelerden ve yatırımcılardan ciddi taleplerle karşılaştıklarını söyleyen THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, "Yurtdışında çokça talepler geliyor. Gerek birlikte havayolu şirketi kurma konusunda gerekse satın alma konusunda ciddi talepler geliyor. Son olarak herkesin bildiği Alitalia konusu gündeme geldi. Bu konuda arkadaşlarımız çeşitli çalışmalar yapıyor. Ancak inceleme farklı bir şey satın alma farklı bir şey. Bizim şuanda Alitalia ile ilgili bir girişimimiz bulunmuyor. Alitalia şu an bizim için ana hedef bir şirket değil" ifadelerini kullandı.

"İstihdam seferberliği konusunda bin 500 kişi alacağımızı söylemiştik bu rakamların üzerine de çıkabiliriz" diyen THY Yönetim Kurulu Başkanı Aycı, "Filomuza yeni uçaklar da katılacak. Geçtiğimiz günlerde de yeni bir B777 filomuza katılmıştı. Yerli koltuklarla donatılan bu uçağımız da dâhil olmak üzere yıl sonunda 40 uçağımız yerli koltuklarla hizmet verecek. 2 adet yeni kargo uçağımız daha gelecek. Yeni uçaklarla ilgili alımlarımız da devam edecek. 176 adetlik dar gövdeli uçak siparişimizle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. 3. Havalimanı THY'nin bulunduğu konumu birkaç tık yukarı çıkaracaktır. 3. havalimanıyla ilgili gelişmelere de bağlı olarak girişimlerimiz de olacaktır. Şuanda bizim filomuzun ortalama yaşının 7 olduğu da göz önünde bulundurursak. Avrupa'nın yaş ortalaması en düşük filolarından birine sahibiz. Onun dışında Galley üretiminde de ihracatçı konumuna geldik. Hindistan’da havayolu şirketlerine galley satar hale geldik.  Hindistan'da 276 uçağa mutfak ürünleri satışı gerçekleştirdik. Türk Hava Yolları'nın eko sistemi artık dünyaya açıldı. Fırsatları değerlendirmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Aycı, uçuş eğitimleri konusunda da "Bölgenin en önemli simülatör merkezini kuruyoruz. Sadece kendi ihtiyaçlarımızı değil tüm dünyaya hitap eden bir simülatör merkezini inşa ediyoruz. Yerli yazılımların daha ön planda olduğu bir sistemle büyüdüğümüzü de sizler göreceksiniz. Yerli simülatörlerimizle eğitimler vereceğiz. THY olarak eğitim de satacağız" dedi.

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı'nın açıklamalarının devamı şu şekilde:

"AnadoluJet'i dönüştürüyoruz. Geçtiğimiz yıl malum olaylar yaşanmasaydı. Bu dönüşüm tamamlanacaktı. Anadolujet'in değişimiyle birlikte sadece yurtiçi değil yurt dışı uçuşlarında da önemli adımlar atacağız. Çok uzun olmayan bir süreçle bu dönüşüm tamamlanarak, Ankara'dan dış hat uçuşlarına AnadoluJet'le önemli noktalara uçacağız. Anadolu'dan Süper Lig'e yeni bir şampiyon çıkmadan bu işi de tamamlamış olacağız"

“Avrupa'da 46 noktadan 113 noktaya geldik. Neredeyse Avrupa'nın her yerini kuşattık. Avrupa’da ortaya çıkacak yeni fırsatları da değerlendiriyoruz. Turizm kentimiz Antalya’nın Avrupa’ya bağlanması konusunda da ciddi çalışmalar planlıyoruz. Lufthansa ile ortak kuruluşumuz olan SunExpress’le de zaten ciddi işler yapıyoruz. Biz geçtiğimiz yaşanan tüm olaylara rağmen Antalya’dan hiçbir uçuşumuzu durdurmadık. “Bir toparlanma olacaksa bu toparlanmayı en iyi Türkiye yapar” diye de her zaman söyledik. Ne mutlu ki söylemlerimiz tek tek gerçeğe dönüşüyor”

“Dünya’da e-ticaretin hacmi arttıkça hava kargonu da önemi ciddi derece artıyor. Bizim de hava kargo konusunda yaptığımız yatırımlar ile atılımlar devam edecek. Bu yıl kargoda çift hane, yolcu sayısında tek haneli büyüme bekliyoruz. Gelirlerdeki kaybın bu yıl telafi edilmesini öngörüyoruz.”

“Reklamla ilgili geçtiğimiz çok ciddi bir tasarruf yaptık. Maalesef tasarruf yapmak zorunda kaldık. Maalesef diyorum çünkü THY gibi bir şirketin tüm dünyada bilinirliğini artırması ve marka değerini artırıp ürünün detayını tüketiciye anlatması gerekiyor. Bu anlamıyla reklam politikamız esnek tutuyoruz. Tüm bunları akılı bir yönetimle ilerletiyoruz. Önemli sponsorlukları ve mecraları elimizde tutuyoruz. Türk Hava Yolları o camiada da ciddi bir şekilde yer alıyor”

“Giderlerimizi bu yıl yüzde 3 ila 5 arasında azaltmayı planlıyoruz. Sadece yakıt giderleri değil. Tüm kalemlerden bahsediyoruz. Türk Hava Yolları’nı 16 şirketin de yer aldığı bir eko sistem olarak düşünürsek. Tüm iştiraklerde bu tasarrufu planlıyoruz. Dünya genelinde yaşanan gelişmelerle de sektörleri etkiliyor. Güven beklerken bir anda işler tersine dönüşüyor. Beklenmeyenleri beklenen bir zaman dilimindeyiz. Vade yönetimini yaparken daha akıllı ve daha dikkatli adımlar atıyoruz. Tabiri caizse kılı kırk yararak yol alıyoruz. Japonya’da frekans azaltmak zorunda kaldık. Bunun kademeli olarak düzeltilmesi için çalışmalarımızı da sürdürüyoruz. Kur etkileri nakit çıkışı anlamında ciddi bir etki getirmiyor. Ancak uzun vadede bir sene lehinize bir sene aleyhinize çalışıyor. Bunları iyi algılamak gerekiyor. Uzun dönemli borçlanma politikalarını yönetirken akılcı davranmak gerekiyor.”

"THY ile ortak havayolu kurmak isteyen yabancılar var"

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

........ ~ 7 yıl önce
Zaten lufthansa ile bir ortak Sunexpees var işleride gayet iyi filosuda genç 50 adete yakın 737 800 var eee Anadolujet var Thy zaten tam bir lider konumunda havayolu birde All Italy ilgileniyormuşsunuz elin batık havayolunu kurtarmak bizim Thy ye mi kaldı . 2016 yılından hiçmi ders almadınızda yok ortak iş yapalım zaten bölgemizde yeterli fazlasıyla havayolu var uçak sayısı fazla . Yere inen 40 uçak daha yeni havalanmışken bırakında ortak şirket kurmayı elinizdeki filoyu değerlendirin borcumuzu verelim eğer fazla paranız varsa çalışan emektar personelinizin maaşlarını iyileştirin maceraya gerek yok sayın yöneticim dost acı söyler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ters Mevsim ~ 7 yıl önce
Burada kışken orada yaz,güney yarımküre.Akıl işi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zam ~ 7 yıl önce
Zammımızı da öderseniz herşey süper

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Varlık fonu ~ 7 yıl önce
Demek istediği aslında açık hani bizi varlık fonuna devrettiler ya ha işte ortak ayağına bizi satın almak isteyenler var demeye getiriyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yabanci yatirimci ~ 7 yıl önce
Yatirimci sirketin gercek potansiyelini biliyor siyaset i temizlersen, gereksiz yiyecek ice ek i kaldir fiyatlari cek asagi slotlari baglantilari adam gibi yap amerika da codesharing i becer bak para nasil kazanilir gor, seytan siyor isi gucu birak memlekete don, gec su islerin basina iki efendim efendim de

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 7 yıl önce
Yabancı pilotlar yüzünden işsiziz...Bakanıj yaptığı 1000 pilot ihtiyacı nerden nasıl karşılanıyor? Okullardaki devran dönsün diyemi bu reklamlar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haha ~ 7 yıl önce
Gülüyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Martian ~ 7 yıl önce
Geçen yıl, THY'nin piyasa değerinin %83'ü kadar yani 6.5 Milyar TL zarar etmesinden haberi yok heralde? Bu nasıl bir minimum kayıptır?!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tk211 ~ 7 yıl önce
cikta 211 icin aciklama yap

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yalanci ~ 7 yıl önce
maasindan caldiginiz calisanlarin sayesinde duzeldik deseydin keske!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000