17 Aralık 2021, Cuma 20:05:27

THY İLE HAVA-İŞ TİS GÖRÜŞMELERİNE BAŞLADI

Türk Hava Yolları A.O. ile Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş), arasında 27. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri başladı.
  • pilotlar 10 bin km ler 5 bin alsın sorun çözülsün
  • o tutarlar burayı provoke etmek için söyleniyor. 19000 alan hatta yanına yaklaşan bir personel yok (yönetici / kaptan değilse)
  • Uculmuyan hatlarda açık tutulan bürolar ve personelleri ne olacak? evlerinde yatarak para kazanıyorlar yazıktır günahtır.
  • pardon ya bilmiyorduk kabin/kokpit maaşının dengelenmesi gerektiğini. bir kaç sene daha tislerde zam oranları düzenlensin eşit maaşla uçalım bundan sonra haklısın ben fark etmemişim kusura bakma.
  • hadi analitik düşünce eksik tamam da, kurumsal bir firmada çalışan bir insanın dil bilgisi nasıl bu kadar eksik olabilir?
  • Yurt dışında; vasıfsız, dil-mil bilmeyen...parti teşkilatından bulduğu torpille tayin olan..hiç bir işe yaramayan müdür...satış şefi...falan filan...5000-6000 dolar maaş alıyor! +kira yardımı+avanta... yani pilottan fazla maaş...vay be..!
  • Öncelikle umarım herkes en kısa zamanda hakkını geri alır ve bunun üzerine olması gereken zammını alır. Şirketin TEKNİK A.Ş. Mühendislik kısmı ile alakalı şöyle rasyonel bir bilgi paylaşayım; Adını vermeyeceğim bir birim için mühendis ihtiyacı 32 mevcut mühendis 27. Tabi bunlar pandemi sürecindeki istifalar sonucu böyle olduktan sonra 32 ye tamamlama niyeti ile sağdan soldan adam kaydırıldı. Tabiki de mevcutta ehil insan bulunmadığından(hepsini kaçırdılar/kaçırıyorlar) bölümle alakası olmayan kişilerden de kaydırılanlar oldu. Bugün geldiğimiz noktada o kadar transfere rağmen mühendis sayısı aynı birimde 24. Başka bir şey söylemeye çok gerek yok personel mutlu olmadıkça bu erimeyi durdurmak pek mümkün gözükmüyor. Özellikle Mühendis kadrosunda kimsenin kalıp şartların iyileşmesini beklemek gibi bir derdi de olmadığı için daha iyisini bulan ışık hızında devam ediyor.
  • O zaman benim maaşım hiç ara vermeden çalıştığım halde neden kesildi. Bakımda geçen her saatimiz dolarla hesaplanıyor. Bu süreçte müşteri uçaklarına bakım yaparken kazandırdığımız dövizle evde yatan ama bunu kabul etmeyen binlerce insanın evinde aş farkına varmasada sıkıntısına yoldaş olduk. Neyse Allah biliyor kimin bu süreçte ne yaptığını ne ettiğini. İnşallah küçümsediğiniz ikinci sınıf insan gördüğünüz o tekniğin ahına uğramazsınız.
  • Baska hiçbir yerde yok km maaşıyla pilotaj alinan. Uzucu. Sektör nerelere gidiyor
  • uçak uçurmakla kendi yaptigi servisi bir sanıyor arkadas. Bu arkadasa keske bir şey yedirip icirmeseydinz agam :) Tea or Coffee?

Türk Hava Yolları A.O. ile Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş),  arasında 27. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri başladı.

TİS süreciyle ilgili ilk açıklama sendika başkanı Ali Kemal Tatlıbal'dan geldi.

Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal, "Değerli üyelerimiz; 27.Dönem TİS sürecimizi, THY AO’na talep taslağımızı göndererek başlattık. Sizlerin 2 senedir gösterdiğiniz büyük fedakârlık ve özverinin karşılıksız kalmaması adına TİS masasına, enflasyona ilave olarak %100 zam talebi ile oturacağız. Hepimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

THY İLE HAVA-İŞ TİS GÖRÜŞMELERİNE BAŞLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (535)

Vatandaş ~ 2 yıl önce
pilotlar 10 bin km ler 5 bin alsın sorun çözülsün

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cevap ~ 2 yıl önce
o tutarlar burayı provoke etmek için söyleniyor. 19000 alan hatta yanına yaklaşan bir personel yok (yönetici / kaptan değilse)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazik ~ 2 yıl önce
Uculmuyan hatlarda açık tutulan bürolar ve personelleri ne olacak? evlerinde yatarak para kazanıyorlar yazıktır günahtır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
komik olmayalım'a ~ 2 yıl önce
pardon ya bilmiyorduk kabin/kokpit maaşının dengelenmesi gerektiğini. bir kaç sene daha tislerde zam oranları düzenlensin eşit maaşla uçalım bundan sonra haklısın ben fark etmemişim kusura bakma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anlayabilen? ~ 2 yıl önce
hadi analitik düşünce eksik tamam da, kurumsal bir firmada çalışan bir insanın dil bilgisi nasıl bu kadar eksik olabilir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ha ha... ~ 2 yıl önce
Yurt dışında; vasıfsız, dil-mil bilmeyen...parti teşkilatından bulduğu torpille tayin olan..hiç bir işe yaramayan müdür...satış şefi...falan filan...5000-6000 dolar maaş alıyor! +kira yardımı+avanta... yani pilottan fazla maaş...vay be..!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik Mühendislik ~ 2 yıl önce
Öncelikle umarım herkes en kısa zamanda hakkını geri alır ve bunun üzerine olması gereken zammını alır. Şirketin TEKNİK A.Ş. Mühendislik kısmı ile alakalı şöyle rasyonel bir bilgi paylaşayım; Adını vermeyeceğim bir birim için mühendis ihtiyacı 32 mevcut mühendis 27. Tabi bunlar pandemi sürecindeki istifalar sonucu böyle olduktan sonra 32 ye tamamlama niyeti ile sağdan soldan adam kaydırıldı. Tabiki de mevcutta ehil insan bulunmadığından(hepsini kaçırdılar/kaçırıyorlar) bölümle alakası olmayan kişilerden de kaydırılanlar oldu. Bugün geldiğimiz noktada o kadar transfere rağmen mühendis sayısı aynı birimde 24. Başka bir şey söylemeye çok gerek yok personel mutlu olmadıkça bu erimeyi durdurmak pek mümkün gözükmüyor. Özellikle Mühendis kadrosunda kimsenin kalıp şartların iyileşmesini beklemek gibi bir derdi de olmadığı için daha iyisini bulan ışık hızında devam ediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ao değilsine ~ 2 yıl önce
O zaman benim maaşım hiç ara vermeden çalıştığım halde neden kesildi. Bakımda geçen her saatimiz dolarla hesaplanıyor. Bu süreçte müşteri uçaklarına bakım yaparken kazandırdığımız dövizle evde yatan ama bunu kabul etmeyen binlerce insanın evinde aş farkına varmasada sıkıntısına yoldaş olduk. Neyse Allah biliyor kimin bu süreçte ne yaptığını ne ettiğini. İnşallah küçümsediğiniz ikinci sınıf insan gördüğünüz o tekniğin ahına uğramazsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot says ~ 2 yıl önce
Baska hiçbir yerde yok km maaşıyla pilotaj alinan. Uzucu. Sektör nerelere gidiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Plt nickli KM'ye :) ~ 2 yıl önce
uçak uçurmakla kendi yaptigi servisi bir sanıyor arkadas. Bu arkadasa keske bir şey yedirip icirmeseydinz agam :) Tea or Coffee?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000