23 Aralık 2021, Perşembe 23:13:12

THY İLE HAVA-İŞ ANLAŞTI

Türk Hava Yolları ile Hava-İş Sendikası arasında başlatılan Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde flaş bir gelişme yaşandı.
  • demekki adam değilsin
  • adam olabildiğin zaman başvurabilirsin ,şimdi değil ama
  • bence sana chicken or pasta değil de ithal büyük bir banana? yakıştımı yakışıtıııı
  • kabine aykırısın kardeş oyüzden boş yapma..efendi olmayı öğrendiğin gün nasıl başvuracağınıda öğrenirsin..
  • sorma herşey hazır her şey dışarıdan alınıyor getir getiriyor zannediyorlar. hiçbir şey bilmemek ne güzel her şeyi biliyorsun :)
  • Abartma burda 1/10'unu almıyosun nerdeyse %70-80'ini alıyosun Qatar'ın. Şu an körfez havayolları alım yapıyor başvurun bakalım en fazla kaçınız gidebilecek kadar kalifiye görelim. Daha doğru düzgün İngilizce bile konuşamıyosunuz mesleki yeterliliği geçtim.
  • çok doğru söyledin tebrik ederim
  • su bombos tgs ci yazan pilotu bulup kovmak lazım şirketten. dikkat edin beyfendi belki duymussunuzdur hata yapana su sıralar acımıyorlar direk sepet. Dünya da pandemide kovulan binlerce pilot var krallığınız 2-3 yıl daha zor tekrar kurulur.
  • maasa esas brüt ile ikramiye ye esas brüt arasında 1050 lira var arkadas neyin hesabı. dil tazminatını da mı ikiye katlayacaklar sizin için ?
  • kabinin maaşı yüksek değil ki. vergiden muaf olduğu için öyle hissediyorsunuz. zaten acısı emekli olurken çıkacak :) yatırım yapmaya bakın emekli olana kadar.

Türk Hava Yolları ile Hava-İş Sendikası arasında başlatılan Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde flaş bir gelişme yaşandı.

27. Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varıldı.

İşte Hava-İş tarafından konuyla ilgili yapılan o açıklama:

"Sayın Üyelerimiz;

Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik şartlar ve pandemi sebebiyle maaşlarımızda yaşadığımız kayıpların en aza indirilmesi ve siz değerli üyelerimizin süreçte daha kazançlı çıkması adına 27. Dönem Toplu İş Sözleşmesi Ücret Zamları konusunda anlaşmaya varılmıştır.

Sayın Genel Başkanımız Ali Kemal TATLIBAL ve THY A.O Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İlker AYCI arasında yapılan görüşmeler neticesinde;

27. Dönem Toplu İş Sözleşmesinin süresi 2 yıl olacak şekilde kabul edilecektir,
Maaş Zamları aşağıdaki oranlar üzerinden yapılacaktır.

Altı Ay Enflasyon + %60
Altı Ay     Enflasyon + %5
Altı Ay Enflasyon + 1
Altı Ay Enflasyon + 1

Yapılacak olan bu maaş zamlarının tüm üyelerimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

Bunlara ek olarak Sayın Genel Başkanımız Ali Kemal Tatlıbal ve THY A.O Yönetim Kurulu Başkanı İlker AYCI’nın yapmış olduğu bu görüşmede;

Toplu İş Sözleşmesinin imza edildiği tarih itibariyle bir (1) brüt maaş imza parası ödenmesine,

Ayrıca Sayın Genel Başkanımız Ali Kemal TATLIBAL ve THY. A.O Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İlker AYCI’nın mutabakatıyla TİS anlaşmasından bağımsız olmak kaydıyla hüsnüniyet göstergesi olarak; fedakârlık gösteren tüm üyelerimize 8 Ocak 2022’de alınacak maaşlara ek THY A.O tarafından bir (1) brüt maaş prim ödenmesine karar verilmiştir.

Bu konuda göstermiş olduğu hassasiyetten dolayı Sayın İlker AYCI Bey’e teşekkür etmeyi bir borç biliriz.

Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri karşılıklı olarak anlaşılmış olan ücret zamları hariç 28.12.2021 tarihinden itibaren görüşülmeye başlanacaktır. Tüm üyelerimize bizlere vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür eder, başlayacak olan TİS görüşmelerinin hayırlı sonuçlar getirmesini temenni ederiz.

Hava İş Sendikası Yönetim Kurulu"

THY İLE HAVA-İŞ ANLAŞTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (1123)

üstteki andavala ~ 2 yıl önce
demekki adam değilsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
37 efo ~ 2 yıl önce
adam olabildiğin zaman başvurabilirsin ,şimdi değil ama

Yanıtla

Kalan karakter 1000
p4 zoo yaa ~ 2 yıl önce
bence sana chicken or pasta değil de ithal büyük bir banana? yakıştımı yakışıtıııı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
model olarak ~ 2 yıl önce
kabine aykırısın kardeş oyüzden boş yapma..efendi olmayı öğrendiğin gün nasıl başvuracağınıda öğrenirsin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tekno rumuza ~ 2 yıl önce
sorma herşey hazır her şey dışarıdan alınıyor getir getiriyor zannediyorlar. hiçbir şey bilmemek ne güzel her şeyi biliyorsun :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
30 yaşında FO'ya ~ 2 yıl önce
Abartma burda 1/10'unu almıyosun nerdeyse %70-80'ini alıyosun Qatar'ın. Şu an körfez havayolları alım yapıyor başvurun bakalım en fazla kaçınız gidebilecek kadar kalifiye görelim. Daha doğru düzgün İngilizce bile konuşamıyosunuz mesleki yeterliliği geçtim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
taşeron ~ 2 yıl önce
çok doğru söyledin tebrik ederim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yorumcu ~ 2 yıl önce
su bombos tgs ci yazan pilotu bulup kovmak lazım şirketten. dikkat edin beyfendi belki duymussunuzdur hata yapana su sıralar acımıyorlar direk sepet. Dünya da pandemide kovulan binlerce pilot var krallığınız 2-3 yıl daha zor tekrar kurulur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yorumcu ~ 2 yıl önce
maasa esas brüt ile ikramiye ye esas brüt arasında 1050 lira var arkadas neyin hesabı. dil tazminatını da mı ikiye katlayacaklar sizin için ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yorumcu ~ 2 yıl önce
kabinin maaşı yüksek değil ki. vergiden muaf olduğu için öyle hissediyorsunuz. zaten acısı emekli olurken çıkacak :) yatırım yapmaya bakın emekli olana kadar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000