01 Temmuz 2020, Çarşamba 14:49:48

THY ile Hava İş arasında teklif krizi

Türk Hava Yolları ile Hava İş Sendikası arasındaki görüşmelerde teklif krizi yaşanıyor.
  • çok talihsiz isimli yoruma cevap olarak "Uçuşlarda hakaret ve küfür yiyoruz, çok strese giriyoruz bu yüzden bu parayı hakediyoruz" denilmiş. İşte nihayet aradığım durum. Türk pilotajının kara lekesi, uçuşlarda hakaret ve küfür edilmesi gerçeğini birisi dile getirmiş. Uçuşlarda kaptan tarafından psikolojik şiddete uğramanızın karşılığı para olamaz. (hatta bazen çok hafif fiziksel şiddet boyutuna geldiğini duyduk). fo'lar nedense bu konuda sessizdir. Artık gurur yaptıklarından mı nedir, kokpitte aslında bildiğin şiddete uğradıklarıyle yüzleşemezler, eve gelir ailelerinden kız arkadaşlarından çıkartırlar. Bu durum artık gizlenmemeli. Uçuşta kokpit içi zorbalığın ve psikolojik şiddetin türk sivil havacılığında durdurulması gerekir. Bu maaştan bağımsız bir sorundur.
  • Gördük biz zamanında greve çıkarız öyle böyle yaparız diyipte bizi o grevde tek bırakan arkadaşlarımızı.. Zamanında haklarınızı arasaydınız, sendikanın gücünü, birliğin gücünü şirkete hissettirebilseydiniz şu an bunları konuşmuyor olurdunuz...
  • Sana da yazıklar olsun. Kadere bak... Kimleeerr kimlerle beraber kadere bak...
  • Herkes içten içe biliyor işçi çıkarımı olacağını , öyle ya da böyle bu işin oluru yok çünkü yöneten tayfa liyakatla gelmemiş işten anlamayan tipler , son belli gibi , gözleri son 1 senedir uçucuların maaşlarınsa zaten bir sürü kesinti yapıldı , bu kriz ortamında geçici tasarruf sözü verilmeli , yoksa sizi iktamiye ve kesinti kurtarmayacak zaten ;))
  • 12 adayı da ister misiniz yunanistandan ?
  • Herkese pilot olması konusunda akıl veren birader, kısıtlı ihtiyaç durumunda oluşabilecek arz fazlalığından dolayı mevcutta aldığı maaş teklifini bile alamayacağının bilincinde olamayacak kadar farkındalık yoksunu.
  • Öncelikle herkes hak ettiği üslüp ile karşılanır. İçin mi fesat yoksa okuduğunu anlama ve yorumlama konusunda sıkıntın mı var? Sana okulun yerini soran da olmamış, pilot olmak istiyorum ama olamadım diyen de olmamış. Açılan maaş makası farkından bahsedilmiş ve bu zor zamanda aynı oranda kesinti yapılırsa da ortaya çıkacak durum izah edilmeye çalışmış. Neden ona 60 verdin bana 10 verdin diyerek kıskançlıkta yapılmamış. Senin gibiler yüzünden mesleğe olan saygı bitti. Kompleks içerisinde, kibir ve ego abideliği yapmanın lüzumu yok burada. Bu mesleğe yıllarını vermiş aramızdaki yaşça büyük olan ve sonsuz saygıyı hak eden düzgün kaptanların böyle tiplere uçuş esnasında hayatı da öğretmesi gerekiyor anlaşılan. O insanlardan feyz al ki seninde biraz kaptan ağırlığın olsun, insanların da sana ve yaptığın işe saygısı devam etsin, insanlar da kokpit düşmanı oldu denilmesin. (Üsluptan dolayı diğer tüm meslektaşlarımdan özür dilerim, Sayglarımla.)
  • Bıyıklının eline kaldık görüyor musun. Reis parçala onları hakkımızı yedirtme
  • Sendika niye var? Demezler mi?
  • Oldu o halde tüm şirketi toplayıp pilot yapalım, diğer işler de ortada kalsın. Manyak mısınız arkadaşlar, insanlar pilot olamıyor diye pilot olmuyor değil, herkesin farklı amacı, farklı yaşam stili var. İlla herkes pilot mu olacak şirkette? GM'de yüzlerce mühendis var ülkenin ilk 5 okulundan mezun olan. Olamıyor değil, olmak istemiyor. Şirketin farklı birimlerinin de yürümesi lazım ki sizler de işinizi yapın değil mi?

Türk Hava Yolları ile Hava İş Sendikası arasındaki pazarlıklarda teklif krizi yaşanıyor.

Covid-19 salgını sonrası bir takım tedbirler almaya çalışan Türk Hava Yolları ile çalışanların sendikası Hava İş Sendikası arasında süren görüşmelerde yeni bir çıkmaza girildi.

Edinilen bilgiye göre; THY tarafından sendikaya sözlü teklif iletildiği, Hava İş Sendikası'nın da yazılı olarak teklif beklediği ancak gelmediği belirtildi. 

Bazı basın yayın organlarında THY'nin 2018 yılı maaşlarına dönmek istediği ve 01.01.2018 yılı maaşlarına dönmek istediği konusu netlik kazandı. Şirketin sendikaya bu teklifini sözlü olarak da ilettiği öğrenildi.

Ancak bu teklifin yazılı olarak iletilmediği sendikanın da bu teklif üzerinden yapılacak pazarlıkları kesinlikle kabul etmeyeceği ifade edildi.

Bu arada işten çıkarmanın yasak olması nedeniyle THY'nin ücretsiz izin için talep topladığı ve başvuruları aldığı öğrenildi.

THY'nin yürürlüğe girmesini istediği teklifler:

* İkramiyelerin kaldırılması

* 26.dönem tis'te yazılan zamların uygulanmaması

* İstihdamın korunması garanti edilmiyor

* 2022 ocak ayında imzalanması muhtemel 27.dönem Tis şartlarının maaş kesintisi oranındanmı yoksa kesinti yapılmadan önceki oranlardanmı yapılması garanti edilmiyor.

* Şirketin yönetici kadrosunda yapacağı tasarruflar sonraya bırakılıyor

* Zorunlu ücretsiz izinlerin planlanması (KÇO bitip Ağustos ayı itibariyle)

©AirportHaber

THY ile Hava İş arasında teklif krizi

Yorumlar Tüm Yorumlar (313)

Uçuşta Hakaret ~ 4 yıl önce
çok talihsiz isimli yoruma cevap olarak "Uçuşlarda hakaret ve küfür yiyoruz, çok strese giriyoruz bu yüzden bu parayı hakediyoruz" denilmiş. İşte nihayet aradığım durum. Türk pilotajının kara lekesi, uçuşlarda hakaret ve küfür edilmesi gerçeğini birisi dile getirmiş. Uçuşlarda kaptan tarafından psikolojik şiddete uğramanızın karşılığı para olamaz. (hatta bazen çok hafif fiziksel şiddet boyutuna geldiğini duyduk). fo'lar nedense bu konuda sessizdir. Artık gurur yaptıklarından mı nedir, kokpitte aslında bildiğin şiddete uğradıklarıyle yüzleşemezler, eve gelir ailelerinden kız arkadaşlarından çıkartırlar. Bu durum artık gizlenmemeli. Uçuşta kokpit içi zorbalığın ve psikolojik şiddetin türk sivil havacılığında durdurulması gerekir. Bu maaştan bağımsız bir sorundur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EX KM ~ 4 yıl önce
Gördük biz zamanında greve çıkarız öyle böyle yaparız diyipte bizi o grevde tek bırakan arkadaşlarımızı.. Zamanında haklarınızı arasaydınız, sendikanın gücünü, birliğin gücünü şirkete hissettirebilseydiniz şu an bunları konuşmuyor olurdunuz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EYYY MERKEL ~ 4 yıl önce
Sana da yazıklar olsun. Kadere bak... Kimleeerr kimlerle beraber kadere bak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Herkesin bildiği son ~ 4 yıl önce
Herkes içten içe biliyor işçi çıkarımı olacağını , öyle ya da böyle bu işin oluru yok çünkü yöneten tayfa liyakatla gelmemiş işten anlamayan tipler , son belli gibi , gözleri son 1 senedir uçucuların maaşlarınsa zaten bir sürü kesinti yapıldı , bu kriz ortamında geçici tasarruf sözü verilmeli , yoksa sizi iktamiye ve kesinti kurtarmayacak zaten ;))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
krizimi fırsata çevir ~ 4 yıl önce
12 adayı da ister misiniz yunanistandan ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Akıl Veren ~ 4 yıl önce
Herkese pilot olması konusunda akıl veren birader, kısıtlı ihtiyaç durumunda oluşabilecek arz fazlalığından dolayı mevcutta aldığı maaş teklifini bile alamayacağının bilincinde olamayacak kadar farkındalık yoksunu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Birader !!! ~ 4 yıl önce
Öncelikle herkes hak ettiği üslüp ile karşılanır. İçin mi fesat yoksa okuduğunu anlama ve yorumlama konusunda sıkıntın mı var? Sana okulun yerini soran da olmamış, pilot olmak istiyorum ama olamadım diyen de olmamış. Açılan maaş makası farkından bahsedilmiş ve bu zor zamanda aynı oranda kesinti yapılırsa da ortaya çıkacak durum izah edilmeye çalışmış. Neden ona 60 verdin bana 10 verdin diyerek kıskançlıkta yapılmamış. Senin gibiler yüzünden mesleğe olan saygı bitti. Kompleks içerisinde, kibir ve ego abideliği yapmanın lüzumu yok burada. Bu mesleğe yıllarını vermiş aramızdaki yaşça büyük olan ve sonsuz saygıyı hak eden düzgün kaptanların böyle tiplere uçuş esnasında hayatı da öğretmesi gerekiyor anlaşılan. O insanlardan feyz al ki seninde biraz kaptan ağırlığın olsun, insanların da sana ve yaptığın işe saygısı devam etsin, insanlar da kokpit düşmanı oldu denilmesin. (Üsluptan dolayı diğer tüm meslektaşlarımdan özür dilerim, Sayglarımla.)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaytan Bıyık ~ 4 yıl önce
Bıyıklının eline kaldık görüyor musun. Reis parçala onları hakkımızı yedirtme

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Is garantisi yoksa ~ 4 yıl önce
Sendika niye var? Demezler mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Okul Orada'a ~ 4 yıl önce
Oldu o halde tüm şirketi toplayıp pilot yapalım, diğer işler de ortada kalsın. Manyak mısınız arkadaşlar, insanlar pilot olamıyor diye pilot olmuyor değil, herkesin farklı amacı, farklı yaşam stili var. İlla herkes pilot mu olacak şirkette? GM'de yüzlerce mühendis var ülkenin ilk 5 okulundan mezun olan. Olamıyor değil, olmak istemiyor. Şirketin farklı birimlerinin de yürümesi lazım ki sizler de işinizi yapın değil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Okul orada... Başlığa ~ 4 yıl önce
Lise diploması dünyanın her yerinde yeterli kaptanlık için, uçak sürüş kursu sertifika programları için paran varsa 5 numara gözlük, bir çok hastalık bile kabul ediliyor. Bu mesleğin bir spesifikliği kalmadı artık. Biz özeliz biz şuyuz buyuz bitti... Amerikada evin önünde uçuyor adam ki büyük uçaklardan daha zor cessna kullanmak. Talep olursa dozer opetatörlüğü de bir gün yerini alır pilotajın... Araba anahtarı güvenmeyeceğim bir çok pilot gördük ama uçak uçuyor... Not: Dozer operatorlüğü gerçekten yetenek ister, bilen bilir...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000