02 Ağustos 2022, Salı 15:12:09

THY iki A350-900'ü daha filosuna katıyor

Türk Hava Yolları (THY), Rus bayrak taşıyıcı hava yolu şirketi Aeroflot'un ambargolar nedeniyle alamadığı A350-900 tipi uçakları filosuna katmaya devam ediyor.
  • Yalnız Aeroflot tan gelen uçaklar efsane Uçak diye buna derim işte
  • Boya konusunda ufak bir bilgi paylasmıs olayım. Şuanda A350 Motor Nacelle üzerinde kullanılan kompozit malzemeye boya yetkimiz yok. Farklı bölgelerde de bazı kısımlar bu şekilde. Bu malzemenin boyanması da özel eğitim gerektirmektedir. Uçaklar acil talep edildiği için Airbusta bu kadar yetişti. Bu haliyle bu yaz uçacak. Sonrasında Airbustan eğitim alınarak boya kabiliyeti kazandırılacak. Uçaklar Aeroflot a geri verileceğinden dolayı böyle değil yani şuanda imkan yok ve aciliyet mevcut o yüzden bu halde ucuyor.
  • İyi de bilhassa 350'lerde yerli imalat business koltuklarda boyuna arıza çıkıyor,dolu uçaklarda 6,7 koltuk arızası ve sonucunda o koltuklarda yolcuların uçamaması olacak iş mi? Bu ciddi sorunu nasıl çözeceksiniz eyy torpilli tosuncuklar?
  • Mudur ve teknik pilotlar ve ogretmenler yasadi, digerleri dar govde ucuslarina devam
  • Maşallah hepsi birbirinden güzel Hayirlisi. Iyi uçuşlar
  • Bu uçaklar sonradan Rusya ya iademi edilecek çünkü uçağın yarısı Aeroflot yarısı THY
  • Hayırlı olsun ama uçağın rengi beyaz motorlar kuyruk Aerefolt rengi böyle saçmalık olmaz bu uçakların Thy bakım hangarında acil çok acil tamamamı Thy renklerine boyanmalı . Thy uçak kiralıyor 330 mesela uçaklar geldiği havayolu şirketlerinin boyası ile burada boyanıyor oluyor Thy uçağı.Ingiliz Carter havayolu şirketi iflas etti 2 adet 330 bize geldi geldiği şirketin renkleri ile burada boyandı Thy tescili ile filoya dahil oldu.
  • Uçaklar belli ki aeroflot a bizden geri gidecek. Hızlı dönem uçak lazım ayağına uçuruyoruz.
  • 100 yıllık devletimize hâlâ uçak yapmaktansa satın almayı öğreten bütün siyasilere (100 yıllık) yazıklar olsun, yuh olsun.
  • Yarım THY yarım Aeroflot boyaması yakışmıyor şirketimize. Uçak fena durmuyor ayrı konu ama boyayın yahuu :)

Türk Hava Yolları (THY), Rus bayrak taşıyıcı hava yolu şirketi Aeroflot'un ambargolar nedeniyle alamadığı A350-900 tipi uçakları filosuna katmaya devam ediyor.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrasında uygulanan ambargolardan dolayı Aeroflot'un alacağı Airbus A350-900 tipi uçakları teslim alamaması nedeniyle THY'nin bu uçaklara talip olduğu AirportHaber tarafından duyurulmuştu.

Aeroflot'a teslim edilmeyen 6 uçaktan ikisi daha THY filosuna katılmak üzere Airbus'ın Toulouse tesislerinde havalanarak İstanbul'a doğru yola çıktı. 

TC-LGL ve TC-LGK kuyruk tescilleriyle görev yapacak uçaklarla birlikte, THY'nin filosundaki A350 tipi uçak sayısı 11'e yükseldi.

 

THY iki A350-900'ü daha filosuna katıyor

Facebook Yorum

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

Ceysın ~ 1 yıl önce
Yalnız Aeroflot tan gelen uçaklar efsane Uçak diye buna derim işte

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik ~ 1 yıl önce
Boya konusunda ufak bir bilgi paylasmıs olayım. Şuanda A350 Motor Nacelle üzerinde kullanılan kompozit malzemeye boya yetkimiz yok. Farklı bölgelerde de bazı kısımlar bu şekilde. Bu malzemenin boyanması da özel eğitim gerektirmektedir. Uçaklar acil talep edildiği için Airbusta bu kadar yetişti. Bu haliyle bu yaz uçacak. Sonrasında Airbustan eğitim alınarak boya kabiliyeti kazandırılacak. Uçaklar Aeroflot a geri verileceğinden dolayı böyle değil yani şuanda imkan yok ve aciliyet mevcut o yüzden bu halde ucuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arızalı koltuklar ~ 1 yıl önce
İyi de bilhassa 350'lerde yerli imalat business koltuklarda boyuna arıza çıkıyor,dolu uçaklarda 6,7 koltuk arızası ve sonucunda o koltuklarda yolcuların uçamaması olacak iş mi? Bu ciddi sorunu nasıl çözeceksiniz eyy torpilli tosuncuklar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Heh he ~ 1 yıl önce
Mudur ve teknik pilotlar ve ogretmenler yasadi, digerleri dar govde ucuslarina devam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
777 ~ 1 yıl önce
Maşallah hepsi birbirinden güzel Hayirlisi. Iyi uçuşlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gara dayı ~ 1 yıl önce
Bu uçaklar sonradan Rusya ya iademi edilecek çünkü uçağın yarısı Aeroflot yarısı THY

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anakonda ~ 1 yıl önce
Sirayla kullancaz
Keske ~ 1 yıl önce
Torpille dar govdeden bu ucaklara gecen pilotlarla beraber Rusyaya teslim edilse
.......... ~ 1 yıl önce
Hayırlı olsun ama uçağın rengi beyaz motorlar kuyruk Aerefolt rengi böyle saçmalık olmaz bu uçakların Thy bakım hangarında acil çok acil tamamamı Thy renklerine boyanmalı . Thy uçak kiralıyor 330 mesela uçaklar geldiği havayolu şirketlerinin boyası ile burada boyanıyor oluyor Thy uçağı.Ingiliz Carter havayolu şirketi iflas etti 2 adet 330 bize geldi geldiği şirketin renkleri ile burada boyandı Thy tescili ile filoya dahil oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kaç aylıksın? ~ 1 yıl önce
bi dur ucaklar daha yeni geliyo o halde ucuracak halleri yok bindunya yazmışsın bir de allahim yarabbim :):)))
Geri verilecek ~ 1 yıl önce
Uçaklar belli ki aeroflot a bizden geri gidecek. Hızlı dönem uçak lazım ayağına uçuruyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YURTTAŞ ~ 1 yıl önce
100 yıllık devletimize hâlâ uçak yapmaktansa satın almayı öğreten bütün siyasilere (100 yıllık) yazıklar olsun, yuh olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turkeyflot ~ 1 yıl önce
Yarım THY yarım Aeroflot boyaması yakışmıyor şirketimize. Uçak fena durmuyor ayrı konu ama boyayın yahuu :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000