21 Kasım 2022, Pazartesi 12:28:59

THY İçin İstinaf'a Taşıma Süresi Başladı

Türk Hava Yolları ile Hava-İş arasında devam eden "Pazar Mesaisi Davası'nda yeni bir sürece girildi.
  • İki hafta oldu ne gidildiğine dair haber var, nede gidilmediğine dair. Ulan ne biçim bi yer oldu çıktı burası nasıl bi dünyadayız çıldırmamak elde değil. Görülmeyen primler görülmeyen davalar neler yaşıyoruz neler
  • Bu uygulamayı haklı sebeple fesih sebebi sayabilir mi çalışan? Mesela 140 bin euro borcunu ödemeden ayrılabilir mi ?
  • Çok enterasan değil mi ? Hırsızlık yapsam çaldıklarımın sahipleri de beni mahkemeye verse mahkeme de "evet hırsız haksızdır çaldıklarını geri vermelidir" dese, ben de bir üst mahkemeye "yok ben haklı olarak çaldım, bi daha değerlendirin" diye itiraz etsem. Bu ancak Danimarka gibi az gelişmiş bir ülkede olur. Bizde olsa adamın ağzına terlikle vurur Konfiçyus hazretleri!!!!!
  • Zaten bunu beklemiyormuyduk.Ne olduğunu tahmin etmek zor değil ki?
  • Adamlar avroya yatirip 3 sene sonra bozdurur faiziyle birlike suankinin 3 te birini tl öderiz diye düsünüyor sanki. Haram olsun.
  • Sendikadan ayrılın
  • Sabredin dostlar
  • Tahmini ne kadar sürüyor istinaf
  • aylardır üstüne çökülen % 17.5 maaşlarımızın geriye dönük ödenmesini istiyoruz !!! Düzgün bi ev 5 milyon olmuş hakkımızı yemeyin .
  • Karara uyacaklarmis! Sen kazanılmış hakkı gaso et. Bukadar senelik parayı işlet. Öldür bitir. Hukuka uyacaklarmis! Akil oyunları

Türk Hava Yolları (THY) ile Hava-İş arasında devam eden "Pazar Mesaisi Davası'nda yeni bir sürece girildi. 

THY Yönetimi, 2020 yılıyla beraber mesai ücreti uygulamasında yeni bir karar almıştı. Şirket yönetimi tarafından alınan kararla 1 Ocak 2020'den itibaren hafta tatilinde çalışılması durumunda mesai ücreti ödemesi uygulamasında köklü bir değişiklik yapılarak “Pazar Mesaisi” tek taraflı olarak sona erdirilmişti.

Hava-İş, bu durumun toplu iş sözleşmesine aykırı olduğunu savunarak işveren tarafından alınan kararı mahkemeye taşımıştı.

Dava, geçtiğimiz ayın 18'inde (18 Ekim 2022) görülen 4'üncü duruşmada sonuçlandı. Mahkeme, THY Yönetimi tarafından alınan pazar mesaisi ile ilgili kararın haksız olduğuna ve kazanılmış hakkın iadesine karar verdi.

GEREKÇELİ KARAR DUYURULDU

Dava sonrası Hava-İş Sendikası, gerekçeli kararın ilan edilmesini ve sürecin bir an önce işlemesi için mahkemeye başvurdu. Mahkeme, 18 Kasım 2022'de dava ile ilgili gerekçeli kararını duyurdu. İstanbul 16'ncı İş Mahkemesi'nin 2021/389 Esas ve 2022/492 Karar No'lu hümkünde şu ifadeler yer aldı. 

Mahkeme tarafından gerekçeli kararın açıklanmasından sonra Türk Hava Yolları için dava sonucunu İstinaf'a taşıma süresi de başlamış oldu. THY'nin kararın ilanından sonraki 14 gün içerisinde itiraz hakkı bulunuyor.

EKŞİ, "MAHKEME KARARINA UYACAĞIZ" DEMİŞTİ

Geçtiğimiz Eylül'de kabin memurlarıyla Mihrabat Korusu’nda buluşan THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, pazar mesaileriyle ilgili şirketin uygulamasının kendilerince doğru olduğunu ancak Hava-İş Sendikası’nın da THY tarafından gerçekleştirilen uygulamanın haksız bulunduğunu ve bu nedenle davanın devam ettiğini ifade etmişti.

Ekşi, konuyla ilgili tarafların değerlendirmelerinin farklı olduğunu son kararı mahkemenin vereceğini ve hukuki kararın uygulanacağını belirtmişti.

©AirportHaber.com

THY İçin İstinaf'a Taşıma Süresi Başladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (35)

Hay anasını ya ~ 1 yıl önce
İki hafta oldu ne gidildiğine dair haber var, nede gidilmediğine dair. Ulan ne biçim bi yer oldu çıktı burası nasıl bi dünyadayız çıldırmamak elde değil. Görülmeyen primler görülmeyen davalar neler yaşıyoruz neler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Borç ~ 1 yıl önce
Bu uygulamayı haklı sebeple fesih sebebi sayabilir mi çalışan? Mesela 140 bin euro borcunu ödemeden ayrılabilir mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pesss yeminle pes ~ 1 yıl önce
Borcunu ödememek için bu şekilde kıvıracağına, çık masada kıvır, daha onurlu bir davranış olur masada kıvırmak.
Danimarkalı ~ 1 yıl önce
Çok enterasan değil mi ? Hırsızlık yapsam çaldıklarımın sahipleri de beni mahkemeye verse mahkeme de "evet hırsız haksızdır çaldıklarını geri vermelidir" dese, ben de bir üst mahkemeye "yok ben haklı olarak çaldım, bi daha değerlendirin" diye itiraz etsem. Bu ancak Danimarka gibi az gelişmiş bir ülkede olur. Bizde olsa adamın ağzına terlikle vurur Konfiçyus hazretleri!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cpt x ~ 1 yıl önce
Zaten bunu beklemiyormuyduk.Ne olduğunu tahmin etmek zor değil ki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uyaniklar ~ 1 yıl önce
Adamlar avroya yatirip 3 sene sonra bozdurur faiziyle birlike suankinin 3 te birini tl öderiz diye düsünüyor sanki. Haram olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Net çözüm ~ 1 yıl önce
Sendikadan ayrılın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Seçime 7 8 ay kaldı ~ 1 yıl önce
Sabredin dostlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aycı ~ 1 yıl önce
Tahmini ne kadar sürüyor istinaf

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MAAŞ ~ 1 yıl önce
aylardır üstüne çökülen % 17.5 maaşlarımızın geriye dönük ödenmesini istiyoruz !!! Düzgün bi ev 5 milyon olmuş hakkımızı yemeyin .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çalışan ~ 1 yıl önce
Karara uyacaklarmis! Sen kazanılmış hakkı gaso et. Bukadar senelik parayı işlet. Öldür bitir. Hukuka uyacaklarmis! Akil oyunları

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000