01 Kasım 2017, Çarşamba 11:20:01

THY Freetown seferlerine ne zaman başlayacak?

Türk Hava Yolları, Batı Afrika ülkesi Sierra Leone'nin başkenti Freetown'a düzenlenecek seferlerin başlangıç tarihine karar verdi.
  • THY Bristol ya da Cardiff uçuşlarına DERHAL başlamalı. Qatar Mayıs’ta 787 Dreamlinerlarla Cardiff’e haftanın yedi günü başlıyor. Bristolun de ekmeğini KLM yiyor. THY ORTADA YOK!!!
  • Ayrıca Ebola’ya da dikkat!
  • Leonardo Di Capri’nun başrölünü oynadığı Kanlı Elmas filminin geçtiği ülkedir ayrıca burası

Türk Hava Yolları, Batı Afrika ülkesi Sierra Leone'nin başkenti Freetown'a düzenlenecek seferlerin başlangıç tarihine karar verdi.

Türk Hava Yolları, geçtiğimiz Haziran ayında Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, Batı Afrika ülkesi Sierra Leone'nin başkenti Freetown'ı uçuş ağına eklediğini duyurmuştu.

SEFERLER 24 ŞUBAT'TA BAŞLIYOR

THY'nin Freetown uçuşlarının 24 Şubat 2018 tarihi itibariyle başlayacağı öğrenildi. THY Üretim Planlama Başkanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda İstanbul-Ouagadougou-Freetown-Ouagadougou-İstanbul uçuşları haftada 2 frekans olarak icra edilecek.

AirportHaber'in edindiği bilgiye göre; İstanbul-Ouagadougou-Freetown uçuşları TK533, Freetown-Ouagadougou-İstanbul uçuşları ise TK534 sayılı seferlerle düzenlenecek.

FREETOWN HAKKINDA

Freetown, Sierra Leone'nin en büyük şehri ve başkentidir.

Sierra Leone yarımadasının batı bölgesinde, Afrika'nın Atlas Okyanusu'nda yer alan en önemli limanıdır. Freetown, hükûmet binalarına ev sahipliği yapmasının yanı sıra, ülkenin finans, eğitim, ulaşım, iletişim, kültür merkezi ve en büyük limanıdır.

TARİHİ

İlk olarak 1787'de 400 kadar özgür bırakılmış köle ve siyahî Amerikan görevlilerinin yerleşmesiyle kurulan kentin önceleri bir köle pazarı olarak kullanıldığı söylenmektedir. Buraya yerleşen grup, satın aldıkları topraklarda Freetown İli'ni kurdular. 1794'te Fransızların istilasıyla sarsıldıktan sonra toparlanmaya çalışan şehir bölgedeki yerlilerin 1800'lü yıllarda ayaklanmasıyla yeniden hareketli günler yaşadı. İngilizler bölgenin denetimini ele geçirdikten sonra genişleme politikası izleyerek bugünkü Sierra Leone'nin temellerini attılar. Kent uzun süre Kraliyet Donanması'nın bölgesel üssü olarak hizmet verdi. Bunun bölgedeki köle ticaretini durdurduğu söylenmektedir. Bu pazarlarda özgür bırakılan köleler Sierra Leone'de yerleşmeye karar vermişler ve özellikle Freetown ve çevresini seçmişlerdir. Batı Afrika kıyılarından getirilmiş pek çok köle ve İngiltere için Napolyon Savaşları'nda çarpışmış askerler de burada yerleşince şehir hızlı bir büyüme süreci içine girmiştir. II. Dünya Savaşı boyunca da Freetown İngiltere'nin bir donanma üssü olmuştur.

EKONOMİK YAPISI

Ülkedeki büyük yerel kurum ve kuruluşların genel merkezlerinin yanı sıra uluslararası pek çok şirketinde merkezleri Freetown'dadır. Şehrin ekonomisi büyük ölçüde doğal limanının etrafında döner. Bu liman dünyadaki en büyük dördünce doğal limandır. Okyanusa açılacak gemilere elverişli limanda Sierra Leone'nin ürettiği ürünler yurtdışına gönderilir ve ülke gereksinimleri buradan yurda girer. Ülkenin dışarıya, yiyecek ve içecek sanayii, balıkçılık, ayakkabıcılık, biracılık, sigara ve elmas üreticiği gibi alanlarda ürettiği malları satar.

©AirportHaber.com 

THY Freetown seferlerine ne zaman başlayacak?

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Bristol-Cardiff ~ 6 yıl önce
THY Bristol ya da Cardiff uçuşlarına DERHAL başlamalı. Qatar Mayıs’ta 787 Dreamlinerlarla Cardiff’e haftanın yedi günü başlıyor. Bristolun de ekmeğini KLM yiyor. THY ORTADA YOK!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayrıca ~ 6 yıl önce
Ayrıca Ebola’ya da dikkat!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sierra Leone ~ 6 yıl önce
Leonardo Di Capri’nun başrölünü oynadığı Kanlı Elmas filminin geçtiği ülkedir ayrıca burası

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Deneyimli Uzman ~ 6 yıl önce
Blood Diamond Imdb 8/10
Atama bekleyen uzman ~ 6 yıl önce
Film bence çok abartı
Ebola ~ 6 yıl önce
Ebolanın ilk çıktığı yerdir.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000