13 Nisan 2019, Cumartesi 14:32:17

THY ekiplerine ikinci Ankara şoku!

Türk Hava Yolları’nın Antalya’dan sonra ikinci üs olarak açmayı düşündüğü Ankara için yeterli talep gelmemesi üzerine base açma planı rafa kalktı.
  • TK base işini beceremiyor, kendinden 5-6 kat küçük firmalar senelerdir 3-4 base i becerebiliyorlar ama THY ye otele para vermek ıstiyor (muhtemel akçeli işler) Zaten B737 filosunu base i var ESB de, yazıda bahsedilen diğer filolar için olmalı. Veya uçuş ekibi mı kabin ekibi mı denilmek isteniyor yazıda. Ismi geçici base olduğu için insanlar korkuyor ama korkmalarına gerek yok. Ismi geçici base ama açılırsa senelerce sürer. Zira seneler önce TK esb base i kapatırken personeli İstanbula çağırdı ve o dönem ismi geçici base olmadığı için gelmek istemeyene tazminat ödemek zorunda kaldı. Yani geçici base çakallığı bu. Tazminat vermek zorunda kalmamak.
  • Yeterli talep gelmediği, ancak 120 kişinin başvurduğu söyleniyor..Geçici base için bence gayet makul bi sayı... Şirketin tasarruf etmek gibi bir amacı olmuş olsaydı o başvuranları göndermesi gerekiyordu,en azından günlük 120 kişinin otel masrafından,harcırahından, kurtulmuş ve tasarruf etmiş olurdu.Ancak neden böyle ilginç bi karar alındı,anlayabilmiş değilim.Herhalde böyle istanbuldan ekip çekip otellerde konaklatmak daha karlı oluyor şirket için:))
  • Ankara'nın kalıcı Base olması gerekli. İstanbul - Ankara uçakları görevli pas ekiplerden geçilmiyor, oteller o kadar dolu ki saçma sapan otellerde yatmak durumunda kalıyoruz. Zaten tüm Ankara yatıları minimum rest. Ankara'yı base yapıp insanları kurtarmak şart, çünkü insanlar mutlu değil. Ankara operasyonunu Ankaralılardan başka kimse severek yapmaz bu bir gerçek. Ne olursa olsun maaşımız az yatımız az harcırahımız az olsun fakat akşamları işimiz bittiğinde memleketimizdeki evlerimizde olalım. Çok zor bir olay değil base açmak. Ağustos 2018'den beri 30 tane Boeing 737 filosu kaptanı Ankara Base olarak uçuyor. Kaptanlar istediğinde tek seferde onaylanan bu talepler neden kabin için iki defa reddediliyor? Antalya base ilk başvuruda kabul edildi biz iki defa red yedik. Gerçekten anlamak güç bu kadar mı imkansız istediğimiz şey? Moral motivasyonumuz sıfır şuan, tüm başvuranların da aynı hisleri paylaştığına eminim. Sayı 50 100 bile olsa şirket için çok büyük bir mali tasarruf olacaktır.
  • Taşınmadan dolayı thy prim verikcek muhabbetleri dolaşıyor ortalıkta haberı olan varmı?
  • Her gece otelde 300 kusur ekip var. ayrica sezonluk dalaman ve bodrum. Oralarda evl olan neredeyse 1000 kusur kaptan var. yazin ordan ucmaya can atarlar.
  • Ekibe neden şok olsun??
  • Geçici base diye yıl ortasında milletin çoluğu çocuğu okuldayken ilan açarsanız tabi yeterli talep alamazsınız. Bunu akıl etmek bu kadar zor mu? Açın mayıs ayında ağustos-eylülden itibaren kalıcı base diye ilan bakın bakalım talep toplanıyo mu toplanmıyo mu.
  • Yabancılar Bodrum Dalaman Antalya ev kiralamış.İstanbul da polat otel yer hazır.Boş günlerinde oralardalar uçuş için gelip giderken bilet mi alıyorlar yoksa pas mı uçuyorlar?Hem otel hemde pas uçuş masraf mı?Bizimkiler base olmak istiyor yok olmaz!Çünki onlar yabancı.
  • Şirkette Türkiye gibi yönetiyor nasıl beleşe getiririm mantığı!!!!! Tamam anladık personeli benisemiyorsunuz personelde sizi benimsemiyor aidiyet duygusu felan yok zaten ama personelinizi mal yerine koymaktan vazgeçin siz çok akıllı takiliyorsunuz !!!! Harcırah yok Ev Kirası yok git gece moskovasi yap hadi ordannnn !!!!!
  • THY BECEREMEZ BU BASE İŞLERİNİ... BASE'İN NASIL AÇILACAĞINI VE SÜREKLİ KILINACAĞINI YILLARDIR DÖRT BASE'TE OPERASYON YAPAN SUNEXPRESS'TEN ÖĞRENSİN. BİLMEMEK AYIP DEĞİL ÖĞRENMEMEK AYIP:)

Türk Hava Yolları’nın Ankara çıkışlı uçuşlarda görevlendirmek üzere oluşturmayı planladığı Ankara yerleşikli uçuş ekibi başvuru sürecine beklenen ilgi gösterilmedi.

Antalya’da yaz aylarında yoğunlaşan uçuşlar için base açma talebine yeterli başvuru gelmesi sonrası burada base açılırken aynı şekilde Ankara için de bir süre önce ön talep alınmaya başlandı.

Geçen yıl yaz aylarında da Ankara’da üs açma girişimi yeterli ön talep olmadığı için iptal edilen THY’de bir kez daha Ankara base’li operasyon projesi rafa kaldırıldı.
Gönüllü olarak Ankara’da yerleşik olarak uçuş yapmak üzere başvuranların sayısı beklentinin altında kalınca THY dün başvuru sahiplerine geri bildirim yaptı ve yeterli talep olmaması sebebiyle projenin iptal edildiğini duyurdu.

Ankara merkezli olarak uçmak için başvuruda bulunan uçuş ekipleri de THY’nin bu kararı sonrası büyük şok yaşadı. THY uçuş ekiplerinin, base projesinin geçici olmasından dolayı ön talebe başvurmadıkları öğrenildi.

THY BÖYLE DUYURMUŞTU?

2019 yılı için önümüzdeki aylarda Ankara’da geçici base açılması düşünülmekte olup yeterli ön talep gelmesi durumunda değerlendirmeye alınacaktır. Ön taleplerin toplanmasının akabinde talep listesi Ekip Planlama Başkanlığı ile paylaşılacak ve üretim saatlerine göre ihtiyaç belirlenecektir. İdeal planlama yapılabilmesini teminen son başvuru tarihinden sonra iptal talepleri işleme alınmayacaktır”

İlgili yazıda ayrıca ana üs planlaması olması nedeniyle harcırah hakkedişi (ESB dışında yapılan konaklamalardan kaynaklanan hakkediş hariç) olmamasının yanı sıra otel planlaması da yapılmayacağı vurgulanırken  Ankara’da ikamet etme imkanı olan personelin 05 Nisan tarihine kadar başvuruda bulunması istenmişti.

©AirportHaber.com

THY ekiplerine ikinci Ankara şoku!

Yorumlar Tüm Yorumlar (56)

Gerçekler ~ 5 yıl önce
TK base işini beceremiyor, kendinden 5-6 kat küçük firmalar senelerdir 3-4 base i becerebiliyorlar ama THY ye otele para vermek ıstiyor (muhtemel akçeli işler) Zaten B737 filosunu base i var ESB de, yazıda bahsedilen diğer filolar için olmalı. Veya uçuş ekibi mı kabin ekibi mı denilmek isteniyor yazıda. Ismi geçici base olduğu için insanlar korkuyor ama korkmalarına gerek yok. Ismi geçici base ama açılırsa senelerce sürer. Zira seneler önce TK esb base i kapatırken personeli İstanbula çağırdı ve o dönem ismi geçici base olmadığı için gelmek istemeyene tazminat ödemek zorunda kaldı. Yani geçici base çakallığı bu. Tazminat vermek zorunda kalmamak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Esb ~ 5 yıl önce
Yeterli talep gelmediği, ancak 120 kişinin başvurduğu söyleniyor..Geçici base için bence gayet makul bi sayı... Şirketin tasarruf etmek gibi bir amacı olmuş olsaydı o başvuranları göndermesi gerekiyordu,en azından günlük 120 kişinin otel masrafından,harcırahından, kurtulmuş ve tasarruf etmiş olurdu.Ancak neden böyle ilginç bi karar alındı,anlayabilmiş değilim.Herhalde böyle istanbuldan ekip çekip otellerde konaklatmak daha karlı oluyor şirket için:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Armutsun ~ 5 yıl önce
O kadar kişi ekip planlamanın dişinin kovuğuna yetmez. 300 ün üstünden uçağı olan bir havayolu şirketinin BASE açması için gereklilikleri öğren sen önce :) İlginç diyor bide
ARMUTSUN’A ~ 5 yıl önce
Sen herhalde ekip planlamada çalışıyorsun bu kadar kendinden emin konuştuğuna göre. Git kumda oyna sen, sanıyor musun Antalya’ya 50 bin kişi başvurdu ?
Kalıcı Base ~ 5 yıl önce
Ankara'nın kalıcı Base olması gerekli. İstanbul - Ankara uçakları görevli pas ekiplerden geçilmiyor, oteller o kadar dolu ki saçma sapan otellerde yatmak durumunda kalıyoruz. Zaten tüm Ankara yatıları minimum rest. Ankara'yı base yapıp insanları kurtarmak şart, çünkü insanlar mutlu değil. Ankara operasyonunu Ankaralılardan başka kimse severek yapmaz bu bir gerçek. Ne olursa olsun maaşımız az yatımız az harcırahımız az olsun fakat akşamları işimiz bittiğinde memleketimizdeki evlerimizde olalım. Çok zor bir olay değil base açmak. Ağustos 2018'den beri 30 tane Boeing 737 filosu kaptanı Ankara Base olarak uçuyor. Kaptanlar istediğinde tek seferde onaylanan bu talepler neden kabin için iki defa reddediliyor? Antalya base ilk başvuruda kabul edildi biz iki defa red yedik. Gerçekten anlamak güç bu kadar mı imkansız istediğimiz şey? Moral motivasyonumuz sıfır şuan, tüm başvuranların da aynı hisleri paylaştığına eminim. Sayı 50 100 bile olsa şirket için çok büyük bir mali tasarruf olacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sxs ~ 5 yıl önce
Bu işi beceremeyen insanlar burda yıllarca çalışıcak ama ah alıcak!
Şaşkın ~ 5 yıl önce
Taşınmadan dolayı thy prim verikcek muhabbetleri dolaşıyor ortalıkta haberı olan varmı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
IZMIR BASE LAZIMM ~ 5 yıl önce
Her gece otelde 300 kusur ekip var. ayrica sezonluk dalaman ve bodrum. Oralarda evl olan neredeyse 1000 kusur kaptan var. yazin ordan ucmaya can atarlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Plt ~ 5 yıl önce
Ekibe neden şok olsun??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ankara ~ 5 yıl önce
Geçici base diye yıl ortasında milletin çoluğu çocuğu okuldayken ilan açarsanız tabi yeterli talep alamazsınız. Bunu akıl etmek bu kadar zor mu? Açın mayıs ayında ağustos-eylülden itibaren kalıcı base diye ilan bakın bakalım talep toplanıyo mu toplanmıyo mu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yani ~ 5 yıl önce
Iga Ankara'lilarin isine yarayacak desenize.THY Ist. disindaki meydanlara kalici base acmak zorunda kalacak bu gidisle.Saw tum ic hatlarin yukunu cekemez cunku.Ic hat yolcusu Iga 'yi kullanmak istemiyor.Avrupa ucuslari icin de Saw alternatif oldugundan,Iga cazip degil. Ben Pegasus 'un yerinde olsam,genis govde ucak alip,Saw'dan direk Uzakdogu seferlerine baslardim :)) Iga'yi kullanan yolcularin yorumlarindan uzun ucuslar icin bile Iga harici alternatif aradiklari anlasiliyor.
SS ~ 5 yıl önce
Acaba bu haber sadece kabin ekibi arkadaşlarımız için mi gecerlidir? Kokpit ekibi için de aynı durum söz konusu mu? Bilen arkadaşlar aydınlatabilir mi? Çok tesekkürler..
Kalıcı Base ~ 5 yıl önce
Ankara Base kalıcı olmadıkça ekipler minimum rest ile Ankara operasyonu yapmak zorunda kalacaklar. İsteyenleri gönderseler ne kaybedecekler sanki?
GÜZEL ~ 5 yıl önce
Yabancılar Bodrum Dalaman Antalya ev kiralamış.İstanbul da polat otel yer hazır.Boş günlerinde oralardalar uçuş için gelip giderken bilet mi alıyorlar yoksa pas mı uçuyorlar?Hem otel hemde pas uçuş masraf mı?Bizimkiler base olmak istiyor yok olmaz!Çünki onlar yabancı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy =Türkiye ~ 5 yıl önce
Şirkette Türkiye gibi yönetiyor nasıl beleşe getiririm mantığı!!!!! Tamam anladık personeli benisemiyorsunuz personelde sizi benimsemiyor aidiyet duygusu felan yok zaten ama personelinizi mal yerine koymaktan vazgeçin siz çok akıllı takiliyorsunuz !!!! Harcırah yok Ev Kirası yok git gece moskovasi yap hadi ordannnn !!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şakir ( son) ~ 5 yıl önce
Hay ağzını öpüyüm.Ne aidiyeti daha 4.ayım sadece enayi yerine koyulduğunu farkettim
TDK ~ 5 yıl önce
Çok güzel bir mesaj yazmışsınız. Fakat Turkçemizde "felan" diye bir kelime yok. "Falan" şekliyle yazarsanız doğru yazmış olursunuz. Saygılar.
BASE ~ 5 yıl önce
THY BECEREMEZ BU BASE İŞLERİNİ... BASE'İN NASIL AÇILACAĞINI VE SÜREKLİ KILINACAĞINI YILLARDIR DÖRT BASE'TE OPERASYON YAPAN SUNEXPRESS'TEN ÖĞRENSİN. BİLMEMEK AYIP DEĞİL ÖĞRENMEMEK AYIP:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000