13 Ocak 2021, Çarşamba 09:17:39

THY 'Diamond' Ödüle Layık Görüldü

Türk Hava Yolları(THY), APEX ve SimpliFlying tarafından gerçekleştirilen değerlendirmede pandemi döneminde yaptığı seferlere yönelik aldığı önlemlerle sağlık ve güvenlik kategorisinde en yüksek seviye olan 'Diamond' statüsüne layık görüldü.
  • o kadar sakındım kendimi bir kere uçağa bindim ondada koronaya yakalandım eminim tk uçağından geldiğine
  • Bize de mi ?
  • Bırak masalı da sen ve senin gibi torpilli saz ekibin 25 milyon tl bonusu iade ettiniz mi onu söyle !!!
  • Bu sureci en iyi pegasus halletti deniyor ama pegasusta sadece tecrubeli ekipler iyi maas aliyor...thy de lifus ogrencisi pegasusta imza atan calisandan daha cok para aliyor...
  • Kabin bagajları geri geldi, kabin yine kaos herkes alt alta üst üste. Yine şova devam.
  • Haketti bencede. Allah herkese şifa versin
  • Ucmasak inancaz ama maalesef...
  • Millet geçinemiyorum FYI

Türk Hava Yolları(THY), APEX ve SimpliFlying tarafından gerçekleştirilen değerlendirmede pandemi döneminde yaptığı seferlere yönelik aldığı önlemlerle sağlık ve güvenlik kategorisinde en yüksek seviye olan 'Diamond' statüsüne layık görüldü.

THY'den yapılan açıklamada, pandemi süresince en fazla uçuş gerçekleştiren havayolu şirketlerinden biri olan THY'nin sunduğu ekstra güvenli seyahat deneyimi ve almış olduğu kapsamlı hijyen tedbirleri ile APEX (Airline Passenger Experience Association) tarafından gerçekleştirilen APEX Health Safety değerlendirmesinde en yüksek statü olan Diamond seviyesinde sınıflandırıldığı bildirildi. Açıklamada, APEX'in havayolu şirketlerini, pandemi döneminde almış oldukları hijyen tedbir ve önlemlerine göre 'Gold', 'Platinum' ve 'Diamond' statülerin bulunduğu belirtildi. Açılan online denetim formundaki 10 kategoriden 75 temas noktası ile ilgili sorulara sağlık ve hijyen tedbirlerine ilişkin yanıtlar, somut göstergeler esas alınarak katılımcılarca işlendiğini vurgulanırken, diğer hava yolu şirketleriyle birlikte puanlandırılan THY'nin, en yüksek sağlık ve güvenlik seviyesini ifade eden Diamond statüsünü elde ettiği kaydedildi.

UÇAKLARDA ALINAN ÖNLEMLER

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Pandemi sürecinin başlamasıyla birlikte, yolcularının sağlıklı ve güvenli seyahat etmeleri amacıyla kapsamlı tedbirler ve bu yönde geliştirilen yenilikleri titizlikle hayata geçiren THY, Diamond statüsünü temininde; markanın yer hizmetlerindeki temassız check-in süreçleri, sosyal mesafe uygulaması, girişlerde ateş ölçümü, havaalanındaki koronavirüs testi hizmetlerinden, uçak içerisinde alınan sosyal mesafe tedbirleri, ekstra temizlik önlemleri, uçuşlarda görevlendirilen hijyen uzmanları ve tüm yolculara sunduğu hijyen kitlerine kadar onlarca kriter göz önünde bulunduruldu. Pandeminin hali hazırda devam etmesi, değişime müsait şartlar uyarınca alınması gereken tedbirler zaman zaman değişiklik gösterse de süreklilik gerektirdiğinden, değerlendirmede yer alan tüm havayollarının pandemi kaynaklı aldıkları tedbirler ve tatbik ettikleri bu yönlü uygulamalar her üç ayda bir denetlenerek statülerinin devamlılığı takip edilecek."

"DIAMOND STATÜSÜ BİZİM İÇİN MEMNUNİYET VERİCİ"

THY'nin açıklamasında THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı'nın görüşlerine de yer verildi. Sonuçları değerlendiren Aycı, "Yolcularımızın, pandemi koşullarında da seyahatlerini sağlıklı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirebilmelerine yönelik aldığımız kapsamlı hijyen tedbirlerini hassasiyetle uygulamaya devam ediyoruz. Bu dönemde başta uçuşlarımızda görevlendirdiğimiz hijyen uzmanı kabin ekiplerimiz, tüm yolcularımıza sunduğumuz hijyen setlerimiz olmak üzere, havalimanları ve uçaklarımızda aldığımız tedbirlerle yolcularımızın seyahatleri boyunca kendilerini daha güvende hissetmelerini sağladık. Güvenli seyahat standartlarımızın, en yüksek seviye olan Diamond statüsünde karşılık bulması bizim için memnuniyet verici. Yolcularımıza mümkün olan en iyi seyahat deneyimini sunabilmek adına özveriyle çalışmayı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Ayrıca APEX CEO'su Dr. Joe Leader da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "THY, hastane seviyesinde sunduğu sağlık güvenliği uygulamaları ile birlikte yolcularına Diamond sertifikalı inanılmaz bir yolcu deneyimi yaşatıyor. Havayolu şirketi, 127 ülkeyi kapsayan geniş uçuş ağı üzerinde ele aldığı yolcu sağlığı güvenliği planını, Kovid-19 salgınının başlangıcından itibaren adım adım uygulamaya geçirdi. APEX, Türk Hava Yolları'nın dünya genelinde yolcu güvenliği konusunda sergilediği bu inanılmaz bağlılık ve gayretini takdir ediyor" dedi.

THY 'Diamond' Ödüle Layık Görüldü

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

mukadderat ~ 3 yıl önce
o kadar sakındım kendimi bir kere uçağa bindim ondada koronaya yakalandım eminim tk uçağından geldiğine

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Melbusat ~ 3 yıl önce
Bize de mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
süslü ilker ~ 3 yıl önce
Bırak masalı da sen ve senin gibi torpilli saz ekibin 25 milyon tl bonusu iade ettiniz mi onu söyle !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pegasus ~ 3 yıl önce
Bu sureci en iyi pegasus halletti deniyor ama pegasusta sadece tecrubeli ekipler iyi maas aliyor...thy de lifus ogrencisi pegasusta imza atan calisandan daha cok para aliyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yahu ~ 3 yıl önce
Buraya pilot ve kabin ekiplerine dışında bu iki grubun maaşını heryere yazmak ne saçmalıktır artık pilot veya kabin maaşıyla ilgili laf duyduğumda kusasım geliyor yeter her konuda bu nedir ya
pegasusluya ~ 3 yıl önce
şaşırma yeğenim. 8 sene önce aldığım maaşı alıyorum şuan.
Tk ~ 3 yıl önce
Mevzu çok da para değil arkadaşım, mevzu uçuş ekiplerinin alın terinin hakkı olan parayı çok görüp "neyinize etmiyor" kafasıyla insan yerine koymamak, haklarını tırpanlamak, kafasına göre çalıştırmak, haklarını çalmak, çalınmasını desteklemek, yakalanınca sehven demek. Olay budur. Yoksa şu şartlarda bile (ayda 100 saat uçan adam var,70'in altında adam yok) insanlar canla başla çalışıyor. Allah akıl fikir versin yöneticilere ve de tüm bu muameleyi yalayıp yutan kulağımızın üstüne yatan bizlere.
Fo ~ 3 yıl önce
Kabin bagajları geri geldi, kabin yine kaos herkes alt alta üst üste. Yine şova devam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Diamonds ~ 3 yıl önce
Haketti bencede. Allah herkese şifa versin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt ~ 3 yıl önce
Ucmasak inancaz ama maalesef...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ucmuyorsun zaten ~ 3 yıl önce
Hayallerine devam.
Nolucak bu durumlar? ~ 3 yıl önce
Millet geçinemiyorum FYI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bravo/cpt ~ 3 yıl önce
Tebrik ediyorum güzel şirketimi. Gururumuz bayrak taşıyıcımiz 2021 de ödüllere doymayalim...
Tgs ~ 3 yıl önce
Tek sen değil herkes zor durumda ama şirket baronları keyfi ala yaşıyorlar.. Bu dünyanın ahiride var orda nasıl olacaksınız merak ediyorum

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000