24 Temmuz 2017, Pazartesi 11:40:07

THY çalışanlarının cepleri dolacak

Hava İş Sendikası, kabus gibi geçen 2016 yılından sonra bu yıl vites yükselten THY'nin kapısını çaldı ve verilmeyen zam farklarını istedi.
  • bu haberi acilen kaldırın
  • Son durum şudur büyük ihtimalle.Bu bir Hava-İş ısmarlama yazısıdır,sendika reklamını yapıp yine çalışanın yanında olmayacaktır ancak öyleymiş gibi görünecektir.Sendikanın aktif olduğu alan Türkiye'nin beton kafalıları gibi beton üzerinedir,yeni ev fırsatları vb..Tekrar seçilirlerse yazık ülke havacılığına da havacılık çalışanlarına da.Saygılar.
  • KISKANALARİN GOZU CİKSİN,,HERSEYDE GOZUNUZ OLMASİN ARKADAŞLAR FESATLİK YAPMAYIN,,HERKESİN Bİ İSİ VAR O İSE GORE PARA KAZANIR AMA O İSE GİREBİLİRSE..BİZ GİRDİK BU İSİ YAPİYOR UCUYORUZ , GİREBİLİRSEN SENDE GİR CALİS KAZAN...AMA FESATLIK YAPMA, İCİN İCİNİ YEMESİN...ELİNDEKİYLE MUTLU OL..BASARMAK İCİN CALİSMAK GEREKİR, HERKES İSİNİN GEREGİNİ YAPAR ACİTASYONDA YAPMAYIN..BEDAVA BİLET GOZUNUZE Mİ BATİYOR, ALDİGİM MAAS GOZUNUZEMİ BATİYOR..BATMAYA DEVAM ETSİN O ZAMAN..YİYECEK RISK NEYSE ONU YERSİN NE FAZLA NE EKSİK... ŞÜKRET BİRE GAFİL ŞÜKRET...FESATLIKTAN KURUMUŞ KALMIŞSINİZ...ALLAH İSİMİZDE PARAMİZDA GOZU OLANİ İSLAH ETSİN...UCUCU ARKADASLAR SİZDE ARTİK BU YORUMLARA İTİBAR ETMEYİN..ALLAH GORUYOR YAZSİNLAR BİRAZ MUTLU OLSUNLAR...HADİ HAYİRLİ GUNLER.....
  • Son durum nedir şimdi birisi aydınlatsın ?
  • Mevzu para olunca yorumlar akıyor maşallah...Haksızlık,hukuksuzluk haberlerinin altında da görmek isteriz performanslarınızı...
  • Kesin bilgidir.Farklar verlmiyor.Zam da yok.
  • Gün geçmiyorki bir tane daha olay yaşanmasın. Benimle birlikte 140 arkadaşın kıdemi verilmedi. Kıdemden oluşan fark aylık 1000tl üzerinde. Aynı typ'de, aynı sınıfta, aynı gün, aynı kadroda ve aynı iş grubunda işe başladığımız bazı arkadaşlara geçiş sağlanıp bu fark odenirken bize söylenen komik açıklamalar oldu. Çelikişi arayınca aldığımız cevap daha da komik bir o kadar da şok edici. Eyyy çelikiş sen ne işe yararsın.!!!! ?
  • Çok merak ediyorum sevdiğiniz biriyle uçağa bindiniz ve uçak havadayken kalp krizi geçirmeye başladı. Peki o zaman kimden medet umacaksınız ? Kim gelip size yardım edecek ? Kim uğraşacak sizin icin uçan garsonlar mı ? Biraz mantıklı konuşun bu söylediklerinizi aklınızdan geçirip parmaklarınız ile yazana kadar düşünün basınıza bu da gelebilir o zaman bu söylediklerinizden utanacaksınız. Ama umarım bunlar basınıza gelmeden anlayabilirsiniz ne demek istediğimi. He bir de bu onbin kişinin içerisinde makine mühendisinden yabancı dil öğretmenine ,matematik öğretmeninden psikoloğa kadar bir sürü insan var kendi mesleği ile uğraşmayan. O yüzden insanlar bu işte çalışıp fazla para kazanıyorlarsa siz de buyurun deneyin şansınızı. Zekası düşük gibi davranıp eleştireceğinize kendi seçimlerinizi ya da başarısızlığınızı sorgulayın. Teşekkürler !
  • Sendika secimi ne zaman olacak?
  • Sendikayi defedin ben zam istemiyorum

Hava İş Sendikası, kabus gibi geçen 2016 yılından sonra bu  yıl vites yükselten THY'nin kapısını çaldı ve verilmeyen zam farklarını istedi. THY ile Hava İş’in, geriye dönük olarak zam farklarının kayıpsız olarak yatırılması konusunda anlaşmak üzere olduğu öğrenildi.

Türk Hava Yolları ile Hava İş Sendikası arasında imzalanan tadil protokolü gereği, krizi gerekçe göstererek toplu işten çıkarma olmaması ve ücretsiz izne çıkarılan personelin işe iade edilmesi karşılığında, 2017 yılında zam yapılmaması konusunda anlaşma sağlanmıştı. Protokole göre, Hava İş Sendikası’nın şartlarını kabul eden THY, 2017 yılında Toplu İş Sözleşmesi’ndeki oranda zam yapmayacak ancak 100 milyon dolar ve üzerinde kar edilmesi halinde hem yapılmayan yılın zammını hem de bu zam oranı eklenerek 2018 yılındaki zam oranlarını uygulamak zorunda kalacaktı.

Türkiye ile Rusya arasında yaşanan uçak düşürme krizi ile başlayan, terör olayları, havalimanı saldırısı ve hain darbe girişimi ile zirveye ulaşan  kriz ile zor duruma düşen Türk Hava Yolları’nın ‘bu yıl zam olmasın’ teklifini değerlendiren Hava İş Sendikası, üyeler arasında düzenlediği anketi de göz önüne alarak Türk Hava Yolları’nın bu teklifine olumlu yanıt vermiş, ancak sıfır zam yerine yüzde 1.5 oranında zam verilmesi konusunda taraflar arasında mutabakat sağlanmıştı.

THY ile Hava İş Sendikası arasında imzalanan protokole göre, 2017 yılının ilk 6 ayı için 31.12.2016 tarihindeki ücretlere ve diğer sosyal yardımlara 01.01.2017 tarihinden geçerli olmak üzere yüzde 1.5 oranında, 2017 yılının ikinci 6 ayı için 30.06.2017 tarihindeki ücretlere ve diğer sosyal yardımlara 01.07.2017 tarihinden geçerli olmak üzere yüzde 1.5 oranında ücret zammı artışı uygulanması konusunda anlaşılırken sendika üyesi olmayanlara da bu zam oranlarının üzerinde zam yapılmaması, sendikanın uyarısıyla protokole eklendi.

THY’nin toplu iş sözleşmesindeki zam oranının altında artış uygulaması karşılığında ise toplu işten çıkarma olmaması ve ücretsiz izne çıkarılan çalışanların işe iade edilmesi konuları hükme bağlandı. Hatta o süreçte, işten çıkarılma süreçleri devam eden çalışanların da bu durumları protokolle ortadan kaldırılarak işlerine devam etmeleri sağlandı.

Protokolün üzerinden yaklaşık 7 ay geçti ve Türk Hava Yolları bu süreçte toparlanma sürecine girdi. Yolcu doluluk oranları ve karlılığını artıran şirket, yıl sonu için yüksek kar rakamları öngörmeye başladı. Mali tabloların iyiye gittiğini farkeden Hava İş Sendikası, protokol şartları gereği zam farklarının verilmesi için THY'nin kapısını çaldı.

Hava İş Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal’ın bizzat yürüttüğü görüşmelerde, tadil protokolüne göre, 100 milyon dolar kar rakamına ulaşılması halinde verilmeyen zam farkının geriye dönük verilmesini istendi. Mali açıdan eli rahatlayan ve öngörülen karlılık rakamlarının üzerine çıkan THY, sendikanın uyarısıyla zam farklarını ödeyeceğini bildirdi. Büyük bir titizlikle yürütülen görüşmelerde son anda bir aksilik olmazsa zam farklarının ilk altı aylık dönemden itibaren vermeye başlanacağı kaydedildi.  2017 yılı zam farkları ile birlikte geriye dönük olarak uygulanmayan farklar çalışanların maaş hesaplarına yatırılacak, ikinci dönem zamlarında da bu artış oranları üzerinden hesaplama yapılacak. Böylece THY çalışanları, tadil protokolü sayesinde, hem toplu işten çıkarma tehdidi yaşamadan hem de maddi kayıpsız olarak bu krizi atlatmış olacak.

THY ile Hava İş Sendikası yönetimi arasında, yapılmayan zamların geriye dönük uygulanması konusunda görüşmelerde rakamlar son şeklini alırken önümüzdeki günlerde konuya ilişkin resmi açıklamaların yapılmasının beklendiği kaydedildi. Zamların eksiksiz olarak uygulanması halinde yılın ilk yarısında yüzde 2.5 eksik oranda zam alan çalışanların, ilk dönem zam farkları ve yeni dönem zamlı maaşlarla birlikte cepleri para dolacak.

©AirportHaber

THY çalışanlarının cepleri dolacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (255)

ste ~ 7 yıl önce
bu haberi acilen kaldırın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xxx ~ 7 yıl önce
Son durum şudur büyük ihtimalle.Bu bir Hava-İş ısmarlama yazısıdır,sendika reklamını yapıp yine çalışanın yanında olmayacaktır ancak öyleymiş gibi görünecektir.Sendikanın aktif olduğu alan Türkiye'nin beton kafalıları gibi beton üzerinedir,yeni ev fırsatları vb..Tekrar seçilirlerse yazık ülke havacılığına da havacılık çalışanlarına da.Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
UCUYORUM ,KAZANİYORUM.....SANA NE???? ~ 7 yıl önce
KISKANALARİN GOZU CİKSİN,,HERSEYDE GOZUNUZ OLMASİN ARKADAŞLAR FESATLİK YAPMAYIN,,HERKESİN Bİ İSİ VAR O İSE GORE PARA KAZANIR AMA O İSE GİREBİLİRSE..BİZ GİRDİK BU İSİ YAPİYOR UCUYORUZ , GİREBİLİRSEN SENDE GİR CALİS KAZAN...AMA FESATLIK YAPMA, İCİN İCİNİ YEMESİN...ELİNDEKİYLE MUTLU OL..BASARMAK İCİN CALİSMAK GEREKİR, HERKES İSİNİN GEREGİNİ YAPAR ACİTASYONDA YAPMAYIN..BEDAVA BİLET GOZUNUZE Mİ BATİYOR, ALDİGİM MAAS GOZUNUZEMİ BATİYOR..BATMAYA DEVAM ETSİN O ZAMAN..YİYECEK RISK NEYSE ONU YERSİN NE FAZLA NE EKSİK... ŞÜKRET BİRE GAFİL ŞÜKRET...FESATLIKTAN KURUMUŞ KALMIŞSINİZ...ALLAH İSİMİZDE PARAMİZDA GOZU OLANİ İSLAH ETSİN...UCUCU ARKADASLAR SİZDE ARTİK BU YORUMLARA İTİBAR ETMEYİN..ALLAH GORUYOR YAZSİNLAR BİRAZ MUTLU OLSUNLAR...HADİ HAYİRLİ GUNLER.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zam ~ 7 yıl önce
Son durum nedir şimdi birisi aydınlatsın ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 7 yıl önce
Mevzu para olunca yorumlar akıyor maşallah...Haksızlık,hukuksuzluk haberlerinin altında da görmek isteriz performanslarınızı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Malesef ~ 7 yıl önce
Kesin bilgidir.Farklar verlmiyor.Zam da yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zaten ~ 7 yıl önce
Gündemde olmayan bir konu, nereden çıktığı belli değil. Ütopya. Kafa yormayın. Olursa zaten görürsünüz.
Canıtın ~ 7 yıl önce
Bir sene önce millet vazgeçti zaten dostum olmasa da olur sıkıntı yok Önemli olan ekmek yediğin bi kapı var bu günlere şükür
Tknsyn ~ 7 yıl önce
Gün geçmiyorki bir tane daha olay yaşanmasın. Benimle birlikte 140 arkadaşın kıdemi verilmedi. Kıdemden oluşan fark aylık 1000tl üzerinde. Aynı typ'de, aynı sınıfta, aynı gün, aynı kadroda ve aynı iş grubunda işe başladığımız bazı arkadaşlara geçiş sağlanıp bu fark odenirken bize söylenen komik açıklamalar oldu. Çelikişi arayınca aldığımız cevap daha da komik bir o kadar da şok edici. Eyyy çelikiş sen ne işe yararsın.!!!! ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçan garson diyenlere ~ 7 yıl önce
Çok merak ediyorum sevdiğiniz biriyle uçağa bindiniz ve uçak havadayken kalp krizi geçirmeye başladı. Peki o zaman kimden medet umacaksınız ? Kim gelip size yardım edecek ? Kim uğraşacak sizin icin uçan garsonlar mı ? Biraz mantıklı konuşun bu söylediklerinizi aklınızdan geçirip parmaklarınız ile yazana kadar düşünün basınıza bu da gelebilir o zaman bu söylediklerinizden utanacaksınız. Ama umarım bunlar basınıza gelmeden anlayabilirsiniz ne demek istediğimi. He bir de bu onbin kişinin içerisinde makine mühendisinden yabancı dil öğretmenine ,matematik öğretmeninden psikoloğa kadar bir sürü insan var kendi mesleği ile uğraşmayan. O yüzden insanlar bu işte çalışıp fazla para kazanıyorlarsa siz de buyurun deneyin şansınızı. Zekası düşük gibi davranıp eleştireceğinize kendi seçimlerinizi ya da başarısızlığınızı sorgulayın. Teşekkürler !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk ~ 7 yıl önce
Sendika secimi ne zaman olacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy ~ 7 yıl önce
Sendikayi defedin ben zam istemiyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000