16 Mayıs 2018, Çarşamba 17:00:00

THY aerofobi konusunda dünyaya açılıyor

Bugüne kadar 1000'e yakın kişinin uçuş fobisine son veren THY Havacılık Akademisi, 'Uçuş Korkusunu Yenme Programı' ile yurtdışına açılma kararı aldı.
  • bildiğim kadarı ile eğitim başkanı doçent idi. nasıl prof oldu?
  • Yolcular Türk Hava Yolları'nın pilotlarını bir tanısalar bilseler kokpitte neler oluyor, o zaman herkes aerofobi'ye yakalanır. Sağ koltukta oturanların daha kumanda tutamayacak halde oldukları, bilgisizlikleri, sağ koltuktaki astronotların aşırı kendine güvenlerini, iki pilot arasındaki gerginlikleri, CRM eksikliklerini, eski kaptanların ingilizce anlamamaları ve standart dışı hiçbir şey anlatamadıklarını vs vs saymakla bitmez. Ben de bile TK ile uçarken uçuş fobisi oluşuyor. Son 20 yıldaki bütün TK kazaları pilot hatasından ve pilotların kuralları hiçe saymasından, uçak hakkındaki tecrübe ve bilgilerinin yetersizliklerinden olmuştur ve bütün batı ülkeleri arasındaki en güvensiz havayoludur. Akademide yetiştirdiğiniz hemen hemen hiçbir öğrenciniz de GPS kullanmadan bir eğitim uçağını alıp uzun mesafe 2 havaalanına gidip tek parça halinde getiremez o uçağı. Kaptanlarınızın birçoğu da yurtdışındaki bir simulatorde tek başına gidip başarılı olamaz.
  • Nedenini hala anlamakta güçlük çektiğim bir konu var.Programın dizayn edilmesinde çok kişinin değerli emekleri olanlardan biriyim.Bu kadar başarılı olan programda onlarca psikolog neden değişir, Sn. Yüksek'ten çok önce başlıyan bu programa emeği geçen kişilere teşekkür ediyorum.Bu programda ders anlatıp, uçuş fobisini yenenleri görünce çok mutlu olduğumu ifade etmemde fayda var.Yanlız, yurt dışında uygulanacak bu programda, her üç meslek grubunun aynı Türkçe anlatıldığı programdaki gibi işin ehlilerine yaptırılmasını temenni ederim.

Uçuş fobisi (aerofobi) olan 1000'e yakın kişi THY Havacılık Akademisi tarafından hayata geçirilen uçuş korkusunu yenme programı ile bu korkusunu yendi. Teknik eğitim ve uçuş deneyiminden oluşan program iki gün sürüyor. Yurt dışına da açılmaya hazırlanan programın başarı oranı ise yüzde 95.

Dünya genelinde yüz binlerce insan konforlu ve hızlı seyahatin ne olduğunu uçuş korkusu nedeniyle tam olarak bilmiyor. Bu korkuyu yaşayanlar bedenlerinin en uç noktalarında hissettikleri panik duygusu nedeniyle uçağa yardımsız binemiyor genellikle. Bazıları ise uçmayı tamamen yok sayıyor. Ancak durum bu kadar başa çıkılmaz değil. Çünkü THY Havacılık Akademisi tarafından hayata geçirilen “Uçuş Korkusunu Yenme Programı” bu korkuya son veriyor. Yüzde 95 başarı garantisi veren programda 10 yılda 1000'e yakın kişiye destek olundu. Yoğunluğu göre ayda bir kere organize edilen program Cumartesi ve Pazar olmak üzere iki gün sürüyor. Eğitimlerin içeriği şu şekilde: İlk gün, havacılık alanında pilot, teknik eğitmen ve kabin eğitmen olan uzman kişiler uçaklarla ilgili pilotaj ve teknik konularda bilgi veriyor, katılımcıların uçuş korkuları üzerine psikolog eşliğinde değerlendirmeler yapılıyor, sonrasında da kabin simülatöründe sanal uçuş deneyimi yaşatılıyor. İkinci günde ekiple birlikte belirlenen herhangi bir destinasyona gerçek uçuş yapılıyor. Uçuştan bir saat önce katılımcılar, İstanbul Atatürk Havalimanı'na geliyor. Katılımcı İstanbul'dan kalkan uçakla gittiği herhangi bir noktada geri dönüş saatine kadar şehri gezip ekiple birlikte yemek yiyor. İstanbul'a dönünce kurs bitiyor. İki günlük eğitimin fiyatı 2 bin 200 TL. Ancak THY bünyesinde çalışanlarına yüzde 30 indirim uygulanıyor.

Yurt dışına açılıyor

THY’nin personele yönelik dergisi Empty’nin bu ayki sayısında açıklamalarda bulunan THY Eğitim Başkanı Prof. Dr. Kemal Yüksek programın başarısını şöyle anlatıyor: "Programa dair geri dönüşler çok iyi. Süreçler birbirini tamamlıyor. Psikologlarımız önce katılımcılarla temas kuruyor. Sorunun gerçek kaynağı uçuş korkusu mu değil mi tespit ediliyor. Eğer başka korkuları varsa programa alınmıyor. Programın temelinde bilgilendirme var. Çünkü insan bilmediği şeyden korkar. Biz eğitimlerimizde katılımcılar uçuş hakkında tüm detaylarıyla bilgilendiriyoruz. Bilinirlik oranımız artıyor. Ekip olarak bu konuda çalışıyoruz. Gerek televizyon gerek yazılı basın gerekse de sosyal medyada etkin şekilde varız. Bu da insanlara ulaşmamızı kolaylaştırıyor. Bu programda oldukça iddialıyız. Dünyada tekiz diyebilirim. Programımızın tek eksik tarafı İstanbul merkezli olması. Ancak şimdi buna da çözüm geliştirdik. Programa yurt dışından katılmak isteyenler için mekândan bağımsız bir ortam geliştiriyoruz. Simülatör yapıyoruz. Sanal gerçeklik platformu kurgulayarak, koltuk üzerine oturtulmuş bir mekanizmayla sanal gözlük ile kişilere uçma deneyimini yaşatacağız. Simülatör ihtiyacını orada karşılayacağız. Bunu yapınca dünya çapında esnekliğimiz devreye girecek. İki ay içinde uygulamaya geçmesini planlıyoruz. Çocuklarla ilgili de bir çalışma hazırlıyoruz. Uçuş korkusunu çocukluktan itibaren çözmek istiyoruz. Çocuklara burada uçakların montajı, uçak görselleri ile uçağın içselleştirilmesini sağlayacak bir program kurguluyoruz. Oyun alanı oluşturacağız. Okullardan, yurtlardan çocuklarımızı getirip bu ortamı yaşamalarını sağlayacağız. Böylece uçmayı küçük yaşlarda sevdireceğiz”

YOLCULARA TEKNİK BİLGİLER VERİLİYOR

Uçağa binmeyen insan sayısının dünyada çok fazla olduğunu belirten Prof. Dr. Kemal Yüksek sözlerine şöyle devam etti: "Amerika'da uçağa binemeyen 20 milyon kişi var. Biz 10 yılda 1000 kişiye ulaştık ama bu sayı Türkiye'de de çok fazla. Burada iki aşama var: Hiç binmeyenlerin korkması ve uçanların korkması. İkisini de tedavi etme noktasında fayda sağlıyoruz. Burada başarısızlıkla sonuçlanan sayı üçü ya da beşi geçmiyor. Başarı oranı çok yüksek. Bu bir süreç. Bu programda başarılı olamazsanız ücretsiz olarak diğer programa katılabiliyorsunuz. Böyle bir imkân veriyoruz. Uçuş korkusunda daha çok yükseklik algısı, türbülans, sesler etkili oluyor. Aslında insanlar türbülansın ne olduğunu bilmedikleri için korkuyorlar. Biz programda bunun bilgisini veriyoruz. Seslerin ne anlama geldiği anlatılıyor. Teknisyenlerimiz, kabin görevlilerimiz bilgi veriyor. Bu bilgiler uçuş korkusunu yenmede etkili oluyor. Bugüne kadar türbülanstan dolayı hiçbir uçak düşmemiştir. Bunu insanlar bilmiyor. Bir yıldırım düşerek insanı öldürme olasılığı iki milyonda bir iken, uçağın düşmesi sonucu ölüm ihtimali yedi milyonda bir. Yani üç katı az bir risk söz konusu. Bu olasılıklara bakıldığında uçak güvenli bir ulaşım aracı."



"2 SAATLİK YOLU 2 GÜNDE GİTTİM!"

Her yaştan, her gruptan 7'den 70 'e herkes programa başvurabiliyor. Katılımcılar arasında sürekli iş seyahati yapmak zorunda olanlar da var, hiç uçağa binmemiş olanlar da... Katılımcılar arasında yer alan Aysel Akçay, uçuş korkusunun 30 yıldır var olduğunu söylüyor. Eğitime katılma kararını nasıl aldığını da şöyle anlatıyor: "Bu yıl turistik amaçlı Orta Avrupa turu yaptım. Yolculuğumu uçuş korkum nedeniyle karayoluyla gerçekleştirdim. Ama çok uzun sürdü. İki saatlik yolu iki günde gittim. O yolculuk sırasında uçuş korkumu yenmeye karar verdim. İnternette bu konuyla ilgili araştırma yaparken Türk Hava Yolları'nın eğitimine rastladım ve araştırıp başvurdum. Ankara'da ikamet ediyorum, eğitim için İstanbul'a geldim. Eğitim çok güzel. Bana çok faydası oldu."

YALNIZ UÇAĞA BİNMEKTEN KORKUYORDU!

Bir diğer katılımcı Fatma Şuvak ise bir iş kadını... Çok fazla seyahat ediyor ama mecbur kalmadıkça uçağa binmiyor. Uçuş korkusunu da şu şekilde anlatıyor: "Riski sevmeyen bir yapım var, çok kontrolcüyüm. Uçakta kontrolü kaybediyorum. Çünkü her şey benim dışında gelişiyor. Yanımda biri olmadan asla uçağa binemiyorum. Ve binmek zorunda kalırsam da sadece Türk Hava Yolları'nın uçaklarına binebiliyorum. Bu eğitimle bir uçak yolculuğu sırasında tanıştım. Çok korktuğum bir anda kabin memurları bana bu eğitimden bahsetti. Ben de araştırıp başvurdum. Eğitim sayesinde rahatladım. Teknik bilgilerin faydası oldu."

 

THY aerofobi konusunda dünyaya açılıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

doçent ~ 6 yıl önce
bildiğim kadarı ile eğitim başkanı doçent idi. nasıl prof oldu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eğitim bsk ~ 6 yıl önce
İnan kardesim ben de bunu merak ediyorum. Doçent biri min 4 sene full time bir okulda ders vermesi gerekiyor. Kemal Yüksek geldiginde docent idi. Simdi prof olmus???
kelle koltukta ~ 6 yıl önce
Yolcular Türk Hava Yolları'nın pilotlarını bir tanısalar bilseler kokpitte neler oluyor, o zaman herkes aerofobi'ye yakalanır. Sağ koltukta oturanların daha kumanda tutamayacak halde oldukları, bilgisizlikleri, sağ koltuktaki astronotların aşırı kendine güvenlerini, iki pilot arasındaki gerginlikleri, CRM eksikliklerini, eski kaptanların ingilizce anlamamaları ve standart dışı hiçbir şey anlatamadıklarını vs vs saymakla bitmez. Ben de bile TK ile uçarken uçuş fobisi oluşuyor. Son 20 yıldaki bütün TK kazaları pilot hatasından ve pilotların kuralları hiçe saymasından, uçak hakkındaki tecrübe ve bilgilerinin yetersizliklerinden olmuştur ve bütün batı ülkeleri arasındaki en güvensiz havayoludur. Akademide yetiştirdiğiniz hemen hemen hiçbir öğrenciniz de GPS kullanmadan bir eğitim uçağını alıp uzun mesafe 2 havaalanına gidip tek parça halinde getiremez o uçağı. Kaptanlarınızın birçoğu da yurtdışındaki bir simulatorde tek başına gidip başarılı olamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sol koltuk ~ 6 yıl önce
20 yil oncesinden bahsetmissin
Kimsin ~ 6 yıl önce
Neden yalan yanlış yorum yapıyorsunuz hiç bir şey bilmeden atıp tutmak kadar kolayı yok muhtemel sizde pilot olmak istediniz olmadığınız için saygı değer türk pilotlarımıza ve ülkemizin gururu Milli bayrak taşıyımıza hayasızca , saygısızca dil uzatıyorsunuz. Kimdensin.
Hmm ~ 6 yıl önce
Hem sag sandalyeyi hemde sol sandalyeyi iyi taniyorsun anlasilan
sol koltuk'a ~ 6 yıl önce
O 20 yıl önceyse bugün de ayakta uyuyan ve en basit task'i bile yapamayan unutan pilotlarla, Gana'da çift motor turbo prop VFR uçmuş adamlarla uçuruyor uçakları. Biz bilmiyoruz sanki TK'da işlerin nasıl olduğunu, samimi konuşan pilotların hepsi yakınıyor, kendilerine bir çıkış kapısı arıyorlar, yeni FO lar pavyon kadınları gibi boğazlarına kadar borçlandırılmış çalıştırıyorlar. Aidiyat duygusu sıfır, herkes gölgesinden korkuyor gizli rapor yazılır diye vs vs.
kimsin'e ~ 6 yıl önce
Yıllardır Türkiye'de de yurtdışında da birçok operasyonda uçan biriyim, öğrentmen olarak da hem Amerika'da hem de Türkiye'nin çeşitli okullarında uçtum, 50 milletten öğrenci de pilot da gördüm, son 5 yıldır da ismi lazım değil bir şirkette kaptan olarak uçuyorum, birçok ülkede de Türkiye'de de simulatöre girmiş bir pilotum, hem Türk hem yabancı instructorlar tarafından da kontrol uçuşlarına girmiş biriyim. Birşey biliyoruz birşeyler görüp yaşamışız ki yorum yazıyoruz, sen kimsin asıl.
uçuş korkusunu yenme programı ~ 6 yıl önce
Nedenini hala anlamakta güçlük çektiğim bir konu var.Programın dizayn edilmesinde çok kişinin değerli emekleri olanlardan biriyim.Bu kadar başarılı olan programda onlarca psikolog neden değişir, Sn. Yüksek'ten çok önce başlıyan bu programa emeği geçen kişilere teşekkür ediyorum.Bu programda ders anlatıp, uçuş fobisini yenenleri görünce çok mutlu olduğumu ifade etmemde fayda var.Yanlız, yurt dışında uygulanacak bu programda, her üç meslek grubunun aynı Türkçe anlatıldığı programdaki gibi işin ehlilerine yaptırılmasını temenni ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000