10 Nisan 2018, Salı 17:09:35

THY 3 ayda 17 milyon yolcu taşıdı!

Türk Hava Yolları 2018 yılının ilk çeyrek verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre, THY yılın ilk 3 ayında 17 milyon yolcuya hizmet verdi.
  • DHMİ ATC sağolsun, THY yi kanatlandirdi.
  • Kapasite artışı diğer değerlerin süper artışı arasında çok silik kalmış.
  • Yolcu artışı çok güzel, LF'lerde alkış alır ama ya gelir? Bu konuda da açıklama yok mu? Biletleri 1 usd yaparsın rekor üstüne rekor kırarsın bu mantıkla...
  • Artık umurun değil.. . Euro 5 dolar 4 :) ülke bitmiş.. . Thynin %51 özel milli fabrikalar tek tek tek satıldı sonra feto kandirdi bizi....heryer torpil dolmuş Ama sorsanız hepsi cuma sırasında... kimin dini yasio bunlar meçhul
  • Biz aç sefil haldeyiz. En azından thy karından zekat verin taseronlara maaşlara. yada kadro.
  • Ne zaman ki kokpit ve kabin paranın değil hakkının emeğinin kölesi olur o zaman işler değişir. Yok benim borcum var az biraz daha dayanayım diye diye oldu bunlar zaten. Yolcu full evet bizim de yorgunluk full o yolcunun suçu ne kardeşim bizim yorgunluktan baskıdan asılan suratımızı görmek ne bu şirkete yakışıyor ne de bu şirkete. Zorunluluk falan değil arkadaş bak Fransaya bak Almanya ta adamlara karşı tek bir karşı hak çalınsa direk uçuşlar duruyor böyle bir irade olmadıkça daha çok dersin sen dolar olmuş şu benim borcum şöyle... He gidersin başka şirkete sen kendin inandın mı buna sizin Allahınız para olmuş
  • Ekip planlama düzelmeden, tüm uçaklarda tam ekip uçmadan ne ekibimin yüzü ne de benim yüzüm gülecek o yolcuya. İnadım inat hadi siz benim üzerimden prim yaparak köle gibi çalıltırıyorsunıuz bende böyle davranarak size 5 yıldızı aldırmıcam. O yolcunun suçu ne? Beni stuttgart git gel İzmir git gel e veriyorsun eksik bir ekiple benim suratım nasıl gülsün ... Aaaa olur mu birton para alıyorsun diyenler gelir birazdan... Gerçi onların da çoğu thy nin kapısından dahi giremeyen tipler. İnsan gibi uçmak istiyorum insan!!! Bana değer vereceksin sen koskoca THY sin personelini seveceksin İlker Bey sizi tanıyorum Allah aşkına şu Nevin i başımızdan alın gerçekten yöneticiliğin Y sini bilmiyor Özlem önceli alın bunlar dayı amca ile gelen kişiler işi bilen kalifiye uzmanlar olsun başımızda lütfen kanımız kalmadı artık!
  • Yuruyedur cocuk !
  • Kurtulur bu sirketten, durum budur
  • Arff olmasa o kadar ucak inebilir miydi? O kadar yolcu tasinabilir miydi? Gunes balcikla sivanmaz.

Türk Hava Yolları 2018 yılının ilk çeyrek verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre, THY yılın ilk 3 ayında 17 milyon yolcuya hizmet verdi.

Türk Hava Yolları 2018’de yüzde 80,5 ile tarihinin en yüksek ilk çeyrek doluluk oranına ulaştı.

Mart 2018 Trafik Sonuçları Değerlendirmesi:

Çift haneli yolcu artışlarının görüldüğü Ocak ve Şubat aylarından sonra Mart ayında da taşınan yolcu sayısı yıllık bazda %24 artış göstererek 6 milyona ulaştı. Bu yolcu artışı, %82 ile son 5 yılın en yüksek Mart ayı doluluk oranına ulaşılmasını sağladı.

Kapasitenin (Arz Koltuk Kilometre) %13 arttığı Mart ayında toplam doluluk geçen yılın aynı dönemine göre 6 puan arttı. Dış Hat doluluk yaklaşık 6 puanlık artışla %81,7 olarak gerçekleşirken İç Hat uçuşlarda ise %84’e ulaştı.

2017 yılının Temmuz ayında başlayan talepteki (ücretli yolcu kilometre) çift haneli hızlı büyüme %22 artış ile 2018 yılının Mart ayında da devam etti.

Dıştan dışa transfer yolcu (transit yolcu) hariç tutulduğunda yurtdışı yolcu sayısında gözlenen %28’lik artış Türkiye’ye olan ilginin artmaya devam ettiğinin önemli bir göstergesi oldu.

Bu ayda taşınan Kargo ve Posta hacmi geçen yılın aynı dönemine göre %29 arttı. Kargodaki bu büyümeye %49 ile K. Amerika, %42 ile Orta Doğu, %38 ile Afrika ve %32 ile Avrupa katkı sağladı.

Mart ayında geçen yılın aynı dönemine göre tüm bölgelerde yolcu doluluk oranı artış gösterdi. Bu artışlar Kuzey Amerika’da 12 puan, Orta ve Güney Amerika’da 10 puan, Afrika’da 10 puan ve Avrupa’da 5 puan olarak gerçekleşti.

Ocak-Mart 2018 Trafik Sonuçları Değerlendirmesi:

Ocak-Mart döneminde geçen yılın aynı dönemine göre talepte %25’lik artış sağlanıp, yolcu sayısı da %29 artarak 17 milyona ulaştı.

Toplam yolcu doluluk oranı Ocak-Mart döneminde 6,5 puanlık artış ile %80,5 olurken, Türk Hava Yolları en yüksek ilk çeyrek doluluk oranına ulaştı. Yurtdışı yolcu doluluğu 7 puan artarak %80 seviyelerine, yurtiçi yolcu doluluğu ise yaklaşık 4 puan artarak %85 seviyelerine ulaştı. Bu oranlar ile yurtdışı uçuşlarda son 5 yılın en yüksek, yurtiçi uçuşlarda ise Türk Hava Yolları tarihinin en yüksek yolcu doluluk oranlarına ulaşıldı.

Mart ayındaki Kargo ve Posta hacmindeki güçlü artış ile birlikte yılın ilk çeyreğinde toplam taşınan Kargo ve Posta geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %38 artarak 312 bin tona yükseldi.

THY 3 ayda 17 milyon yolcu taşıdı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (49)

Atatürk ATC ~ 6 yıl önce
DHMİ ATC sağolsun, THY yi kanatlandirdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Xl ~ 6 yıl önce
Kapasite artışı diğer değerlerin süper artışı arasında çok silik kalmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sağlıklı Analiz ~ 6 yıl önce
Yolcu artışı çok güzel, LF'lerde alkış alır ama ya gelir? Bu konuda da açıklama yok mu? Biletleri 1 usd yaparsın rekor üstüne rekor kırarsın bu mantıkla...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Amaan ~ 6 yıl önce
Artık umurun değil.. . Euro 5 dolar 4 :) ülke bitmiş.. . Thynin %51 özel milli fabrikalar tek tek tek satıldı sonra feto kandirdi bizi....heryer torpil dolmuş Ama sorsanız hepsi cuma sırasında... kimin dini yasio bunlar meçhul

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kargo taşeron ~ 6 yıl önce
Biz aç sefil haldeyiz. En azından thy karından zekat verin taseronlara maaşlara. yada kadro.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kokpit kabin ~ 6 yıl önce
Ne zaman ki kokpit ve kabin paranın değil hakkının emeğinin kölesi olur o zaman işler değişir. Yok benim borcum var az biraz daha dayanayım diye diye oldu bunlar zaten. Yolcu full evet bizim de yorgunluk full o yolcunun suçu ne kardeşim bizim yorgunluktan baskıdan asılan suratımızı görmek ne bu şirkete yakışıyor ne de bu şirkete. Zorunluluk falan değil arkadaş bak Fransaya bak Almanya ta adamlara karşı tek bir karşı hak çalınsa direk uçuşlar duruyor böyle bir irade olmadıkça daha çok dersin sen dolar olmuş şu benim borcum şöyle... He gidersin başka şirkete sen kendin inandın mı buna sizin Allahınız para olmuş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumsuz ~ 6 yıl önce
Begenmiosan git başka yere artı bı tarafın yiyorsa git sende İtalya'da ki Fransa'da ki Almanya'daki gibi grev yap sadece siz mi yoğun çalışıyoruz ucakalti yhm bilet satış kayip eşya boarding vize pasaport servis sorumluları az mı calisio sadece genel müdürlük 8 5 çalışanlar az calisio
Thy ~ 6 yıl önce
Ekip planlama düzelmeden, tüm uçaklarda tam ekip uçmadan ne ekibimin yüzü ne de benim yüzüm gülecek o yolcuya. İnadım inat hadi siz benim üzerimden prim yaparak köle gibi çalıltırıyorsunıuz bende böyle davranarak size 5 yıldızı aldırmıcam. O yolcunun suçu ne? Beni stuttgart git gel İzmir git gel e veriyorsun eksik bir ekiple benim suratım nasıl gülsün ... Aaaa olur mu birton para alıyorsun diyenler gelir birazdan... Gerçi onların da çoğu thy nin kapısından dahi giremeyen tipler. İnsan gibi uçmak istiyorum insan!!! Bana değer vereceksin sen koskoca THY sin personelini seveceksin İlker Bey sizi tanıyorum Allah aşkına şu Nevin i başımızdan alın gerçekten yöneticiliğin Y sini bilmiyor Özlem önceli alın bunlar dayı amca ile gelen kişiler işi bilen kalifiye uzmanlar olsun başımızda lütfen kanımız kalmadı artık!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eyirbas ~ 6 yıl önce
Yuruyedur cocuk !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kacan ~ 6 yıl önce
Kurtulur bu sirketten, durum budur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gercek ~ 6 yıl önce
Arff olmasa o kadar ucak inebilir miydi? O kadar yolcu tasinabilir miydi? Gunes balcikla sivanmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000