14 Şubat 2020, Cuma 21:17:58

THY 2019 yılını karla kapattı

Türk Hava Yolları, 2019 yılını yaşanan B737MAX krizine rağmen karla kapatmayı başardı.
  • Bu kadar kâr va ise hadi taşıdınız maliyetiniz var. Temettü vermediniz bari şu zamları TGS gibi %15 yapsaydınız. Vardiya primi ve bin TL olan ikramiyemizi tam maaş yapsaydınız, hadi bunları yapmıyorsunuz vergimizi Tgs gibi siz ödeseydiniz. Mayısdan sonra maaş alamıyoruz. Şu taşeron haklarını düzeltseydiniz.
  • Thy yurtdışındaki müdürlerin yurtdışı gelir vergisini bile ödüyor ama başta taşeron başkalarına hava veriyor,thy'nin kar ettiğine inanmayın. Thy'nin herşeyi yalan.
  • 2019 EMEKLİ OLAN PERSONELİNDE İKRAMİYE HAKKI VAR UNUTMAYIN LÜTFEN.
  • dayimin sirketi daha cok kar etmis hemde 200 kisi ve 3 yoneticiyle
  • Bu pazar mesaisi nedir pek anlamadım Vardiyana denk geliyor ve pazar günü çalışıyorsan şirket mesai mi veriyordu? Şayet öyle ise kesmeleri çok doğal çünkü Thy nin verdiği bu pazar mesaisi denen şeyi hiç-bir Thy iştirakı vermiyor istirakta çalışan personellerin 10 yıllarca yenen hakkı ne olacak o zaman bu hak ise önce onların hakkını savunun. Adamlar 45 günde bir kez hafta sonu tatil yapıyorlar ve 10 yıllarca birkez dahi pazar mesaisi denen birşey almadılar kaldiki istirakta çalışan 5 kişinin mesaisi 1 thy çalışanının mesaisine denk geliyor.
  • TGS Handling degilmi onu anlamadim, kar payi beklentileri beni biraz sasirtti, THY yurtdisindaki Handlinglere prim veriyormu? TGS Handling olarak prim istiyorsa, yurtdisinda bütün THY Handling veren sirketlerininde kar payi hakki var demek. Yurt disinda Lufthansa kar yapinca Handling kar payi icin prim bekliyormu? TGS benim tanidigim tek Handling bir Hava yolunun kar payindan prim bekleyen olarak. Havayolu Sirketi ve Handling Sirketi ayri ayri sirketler. Havayolu sirketi aldigi hizmet icin Handlinge para verir ve maas prim ve diyer seyleri Handling sirketi yöneticileri ayarlar. Ben yillardir yurtdisinda bir Handling sirketi olarak THY hizmet vermekteyim ve suana kadar prim almadim, zaten istememizde haddimize deyil. Bizim sirketin ismi ayri THY nin ismi ayri. Biraz akil var mantik var, bizler yillardir prim alsaydik yurtdisinda, THY bunun altindan kalkamazdi, bizim burda vedigimiz hizmet TGS nin Türkiyede verdigi ayni hizmet, ne daha az ne daha cok. Yarin bugün apartman görevlileride kiracilarin yillik kazancina göre prim istemeye baslarlarsa hic sasmayalim, onlarda sonucta orda bir hizmet veriyorlar.
  • Türkiye şartlarının çoook üstünde maaş alıyoruz. Ama hala temettü verilmesi sanki zorunlu gibi bir algı var. Üstelik verilmeyince sanki hak sahibiymiş gibi itirazlar. Biraz aza kanaat edin arkadaşlar. Tgs li kardeşlerimiz yıllardır alamıyor. Kendi altımızdakilere bakıp şükretmeyi öğrenmemiz gerekiyor. Zor durumda şirketimiz.
  • Arkadaşlar BURDAN seslenmek istiyorum, KİM KİMİ umutlandırıp , sonrada yalancı çıkarttırıyorsada o da ALLAHINDAN hep bulsun... AMİN NE kadar aşşağlık bir tip modelleri varmış bununda öğrendik...
  • 2019 Emekli olan personelınde ikramiye hakkı var unutmayın lütfen.
  • Para ile ilgili kismalari anliyorum. Mazeret izinlerinden ne istiyorsunuz hakkimiz olan izini bile sistemden iptal ediyorlar.yillik izin girmemizi istiyorlar.

Türk Hava Yolları, 2019 yılını yaşanan B737MAX krizine rağmen karla kapatmayı başardı.

Türk Hava Yolları A.O. tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na gönderilen resmi açıklamaya göre; 1 Ocak 2019-31 Aralık 2019 tarihleri arasında toplam 1 milyar 530 milyon 828 bin TL (Yaklaşık 253 milyon dolar) kar elde edildi.

Söz konusu tarihler arasında toplam 73 milyar 171 milyon 298 bin 944 TL’lik net satış rakamına ulaşan THY, dış hatlar satışlarında 63 milyar TL’nin üzerine çıktı.

İşte THY tarafından açıklanan o rakamlar:

THY 2019 yılını karla kapattı

Yorumlar Tüm Yorumlar (131)

Kar var ise ~ 4 yıl önce
Bu kadar kâr va ise hadi taşıdınız maliyetiniz var. Temettü vermediniz bari şu zamları TGS gibi %15 yapsaydınız. Vardiya primi ve bin TL olan ikramiyemizi tam maaş yapsaydınız, hadi bunları yapmıyorsunuz vergimizi Tgs gibi siz ödeseydiniz. Mayısdan sonra maaş alamıyoruz. Şu taşeron haklarını düzeltseydiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy yurtdışı ~ 4 yıl önce
Thy yurtdışındaki müdürlerin yurtdışı gelir vergisini bile ödüyor ama başta taşeron başkalarına hava veriyor,thy'nin kar ettiğine inanmayın. Thy'nin herşeyi yalan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2019 SENESİNDE EMEKLİ OLAN PERSONELI İKRAMİYESİ UNUTMAYIN LÜTFEN. ~ 4 yıl önce
2019 EMEKLİ OLAN PERSONELİNDE İKRAMİYE HAKKI VAR UNUTMAYIN LÜTFEN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dayim ~ 4 yıl önce
dayimin sirketi daha cok kar etmis hemde 200 kisi ve 3 yoneticiyle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Humarınoglu Pumar ~ 4 yıl önce
Dayının sirketinde taze mal varmı varsa bitane alırım dayina rayayim dayının şirketi olsa burda ne isin var gofik yürü başka kapıya burda ekmek çıkmaz sana
Sendikali değil Harranlı ~ 4 yıl önce
Bu pazar mesaisi nedir pek anlamadım Vardiyana denk geliyor ve pazar günü çalışıyorsan şirket mesai mi veriyordu? Şayet öyle ise kesmeleri çok doğal çünkü Thy nin verdiği bu pazar mesaisi denen şeyi hiç-bir Thy iştirakı vermiyor istirakta çalışan personellerin 10 yıllarca yenen hakkı ne olacak o zaman bu hak ise önce onların hakkını savunun. Adamlar 45 günde bir kez hafta sonu tatil yapıyorlar ve 10 yıllarca birkez dahi pazar mesaisi denen birşey almadılar kaldiki istirakta çalışan 5 kişinin mesaisi 1 thy çalışanının mesaisine denk geliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok bilen ~ 4 yıl önce
Bay çok bilen o iştirakte görev yapanlar da her gün sıcak evlerinde aile ve çocuklarıyla olurken, uçuş personeli ailesinden uzak onlarca yüzlerce gün geçirmekte. İnsafsızlık etmeyin.
YurtdisiHandling ~ 4 yıl önce
TGS Handling degilmi onu anlamadim, kar payi beklentileri beni biraz sasirtti, THY yurtdisindaki Handlinglere prim veriyormu? TGS Handling olarak prim istiyorsa, yurtdisinda bütün THY Handling veren sirketlerininde kar payi hakki var demek. Yurt disinda Lufthansa kar yapinca Handling kar payi icin prim bekliyormu? TGS benim tanidigim tek Handling bir Hava yolunun kar payindan prim bekleyen olarak. Havayolu Sirketi ve Handling Sirketi ayri ayri sirketler. Havayolu sirketi aldigi hizmet icin Handlinge para verir ve maas prim ve diyer seyleri Handling sirketi yöneticileri ayarlar. Ben yillardir yurtdisinda bir Handling sirketi olarak THY hizmet vermekteyim ve suana kadar prim almadim, zaten istememizde haddimize deyil. Bizim sirketin ismi ayri THY nin ismi ayri. Biraz akil var mantik var, bizler yillardir prim alsaydik yurtdisinda, THY bunun altindan kalkamazdi, bizim burda vedigimiz hizmet TGS nin Türkiyede verdigi ayni hizmet, ne daha az ne daha cok. Yarin bugün apartman görevlileride kiracilarin yillik kazancina göre prim istemeye baslarlarsa hic sasmayalim, onlarda sonucta orda bir hizmet veriyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Memur ~ 4 yıl önce
Işte tek hücreli canlılara bir örnek daha Aloo beyin diyorum arada kullan
Aç göz mü dedi birisi ~ 4 yıl önce
Sana yorum değil el işrareti bile yapmam
Thy Memur ~ 4 yıl önce
Türkiye şartlarının çoook üstünde maaş alıyoruz. Ama hala temettü verilmesi sanki zorunlu gibi bir algı var. Üstelik verilmeyince sanki hak sahibiymiş gibi itirazlar. Biraz aza kanaat edin arkadaşlar. Tgs li kardeşlerimiz yıllardır alamıyor. Kendi altımızdakilere bakıp şükretmeyi öğrenmemiz gerekiyor. Zor durumda şirketimiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olay ~ 4 yıl önce
Olay zorunluluktan ziyade verilen paranın herkese aynı anda verilmesi yada verilmemesi. Haksızlık burada.
TGS ~ 4 yıl önce
Arkadaşlar BURDAN seslenmek istiyorum, KİM KİMİ umutlandırıp , sonrada yalancı çıkarttırıyorsada o da ALLAHINDAN hep bulsun... AMİN NE kadar aşşağlık bir tip modelleri varmış bununda öğrendik...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2019 Emekli olan personel unutmayın ~ 4 yıl önce
2019 Emekli olan personelınde ikramiye hakkı var unutmayın lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy737 ~ 4 yıl önce
Para ile ilgili kismalari anliyorum. Mazeret izinlerinden ne istiyorsunuz hakkimiz olan izini bile sistemden iptal ediyorlar.yillik izin girmemizi istiyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000