09 Aralık 2017, Cumartesi 12:47:11

THY 2017 yılında neler yaptı?

Türk Hava Yolları Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanvekili Bilal Ekşi, THY'nin 2017 yılındaki faaliyetlerini değerlendirdi. Ekşi, Türk Hava Yolları'nın geleceğe doğru emin adımlarla yürüdüğünü ifade etti.
  • THY 2017 yılında batmamak için çırpındı!
  • İşçi sıfatıyla çalışıpta patron kadar para kazanan 'hende hiç risksiz' thy çalışanları halam para diye ağlamayın ya bir gözlüğe 700 lira verirsiniz bir monta 1000 lira verirsiniz hesapta işçi bunlar
  • Bu planlamayla 737 filosu ozellikle yorgun ucuyor. Her ucusun sonu yatıya baglanıyor. Elimizde çantalar her bacak ucak değişiyor. Beklemeler de cabası. Bu gidişle bakalım ucuracak pilot kalıcak mı elinizde. Boyle emin adımla devam edin siz.
  • ALLAH AŞKINA YÖNETİM GÖR BUNLARI İŞİ YAPAN THY TEKNİKTİR 2017 YILINDA HANGARDA BOŞ DOCK YOKTU HERKES YALADI YUTTU TAŞERONUNDAN İŞCİSİNE TEKNİSYENİNDEN MEMURUNA UZMANINA VS VS İNSAN DEMEZ Mİ ALLAH İÇİN KAR HAKKIMIZ A.O DAKİLERİN MAAŞLARI İLE KARŞILAŞTIRIN
  • Başkanım, airbus 350 almak için tam zamanı.
  • Yer hizmetlerinden ucucu ekiplere varincaya kadar dua edin.Ama nerde sizde o tevekkul.Anca sirtimiza binin
  • Tam çok şükür sirket zam farklarını verdi de boş yorumları okumaktan kurtuldukderken şimdi de kar payı diyenler türedi... Hissedar olanları anlıyorum da hem calisip maasini tıkır tıkır alıp hem de kar payı isteyenlerin yüzüne tükürmek istiyorum. Bu kadar aç gözlü olmayın. Bir şükürü öğrenin. İnsafsizlar. Zaten çalıştığınızın karşılığını alıyorsunuz.
  • Hikaye hikaye! Rize'nuj neresundansin? Thy de bitsin artik Rize lu devri
  • Kar payı hakkımız
  • En ufak olayda ekonomik krize giriyoruz, uçakları yatırıyoruz, tasarruf diye çalışanlara zam yapmıyoruz, haklarını yiyoruz, millet bize havayı sevdiğimizden ve bize bir verdiklerinde üç alacaklarını bildiklerinden ödül veriyor sen hala masal anlatıyorsun...

Türk Hava Yolları Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanvekili Bilal Ekşi, THY'nin 2017 yılındaki faaliyetlerini değerlendirdi. Ekşi, Türk Hava Yolları'nın geleceğe doğru emin adımlarla yürüdüğünü ifade etti.

"Türk Hava Yolları olarak 2017 yılını pek çok başarıya imza atmış olarak ardımızda bırakmanın verdiği haklı gururu yaşıyoruz" diyen THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, 2018’i karşılamaya hazırlandığımız şu günlerde, havayolunun faaliyetlerini özetledi.

Avrupa seferlerininin yanı sıra Rusya seferlerinde de frekans artışına gitmek, İstanbul harici noktalardan sunulan direkt seferlerle seyahat konforunu arttırmak ve yeni noktalar sayesinde uçuş ağını daha da genişletmek istediklerini ifade eden Ekşi, "120 ülkedeki 300 uçuş noktası ile dünyada en fazla ülkeye uçan havayolu olma unvanını uzun süredir koruyan Türk Hava Yolları olarak, 2017 yılında uçuş ağımıza eklediğimiz Konakri, Harkiv, Voronej, Samara, Phuket ve Edremit ile seyahat seçeneklerinizi daha da genişletmeye devam ettik. Ekim ayı itibarıyla Ankara üzerinden Paris, Viyana, Berlin ve Frankfurt’a düzenlemeye başladığımız direkt seferlerimizin yanı sıra, Antalya ve Trabzon üzerinden de farklı pek çok noktaya direkt seferlerimizle hizmet vermeye başladık. İlk aşamada Free Town ve Semerkant ile mevcut uçuş ağımızı 2018 yılında da zenginleştirerek sizler için uzakları yakın kılmaya devam edeceğiz" dedi.

"EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ"

"Emin adımlarla ilerleyen ve büyüyen Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda ülkemizin bayrak taşıyıcı havayolu olarak bizler de hizmet kalitemizi her geçen gün arttırarak havacılık sektöründeki seçkin konumumuzu güçlendiriyoruz" diyen Bilal Ekşi, "Hâlihazırda yaklaşık yüzde 73’ü tamamlanmış bulunan ve Ekim 2018’de ilk fazını hizmete açarak 90 milyon yolcuyu ağırlamaya hazırlanan İstanbul Yeni Havalimanı, İstanbul’u, dolayısıyla da ülkemizi dünyanın en önemli aktarma merkezlerinden biri kılacak. Ana merkezimiz İstanbul’dan tüm dünyaya yayılan uçuş ağımızı, İstanbul Yeni Havalimanı’nın hizmete  girişiyle birlikte daha da genişleterek sizlerin hizmetine sunuyor olacağız. Yeni Havalimanı ile başlayacak bu yeni döneme geçişin hazırlıklarını olanca hızıyla sürdürüyoruz. Bu bağlamda, filomuza 40 adet yeni nesil geniş gövde uçağı dâhil etmek üzere görüşmelere başladık. 2018’e sayılı günler kala filomuzu iki adet B777F tipi Turkish Cargo uçağı ile güçlendiriyoruz. Modern teknolojinin tüm imkânları ile donatılmış yeni Uçuş Eğitim Merkezimizi bu yıl içerisinde faaliyete geçirdik. Yenilenen Uçuş Eğitim Merkezimiz sayesinde her geçen gün genişleyen filomuzun ihtiyaç duyduğu insan kaynağını sağlamanın yanı sıra, sunmakta olduğumuz hizmetlerimizle sektörün önemli aktörlerinden biri olmayı sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

THY TARİHİNİN EN YÜKSEK KARLILIĞI

2017 yılının ilk 9 aylık döneminde 956 milyon Dolar Esas Faaliyet Karı ile tarihinin en yüksek karlılık rakamına ulaşan THY'nin yüzde 81,5 ile son beş yılın en yüksek eylül ayı doluluk oranını yakaladığını ve 2017 yılının ilk dokuz aylık döneminde ortalama yüzde 79 doluluk ile 52 milyon yolcuya ulaştığını ifade eden Ekşi, "Yolcu gelirlerimizin yanı sıra kargo gelirlerimizde de 2016 yılının aynı dönemine oranla güçlü bir artış sergileyerek toplam gelirimizi yüzde 23 oranında artış ile 3,6 milyar ABD Doları’na çıkardık" dedi.

"ALINAN ÖDÜLLERLE PRESTİJİMİZİ TAÇLANDIRDIK"

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi 2017 yılı içerisinde alınan ödüllerle prestijlerini taçlandırdıklarını belirterek şu açıklamalarda bulundu:

"Geçtiğimiz 9 yıl boyunca olduğu gibi 2017 yılında da Skytrax sonuçlarına göre “Güney Avrupa’nın En İyi Havayolu Şirketi” ilan edildik. “En İyi Business Class İkram Servisi”, “En İyi Business Class Özel Yolcu Salonu” ve “En İyi Business Class Özel Yolcu Salonu İkramı” dallarında dört ödüle birden layık görüldük. Yine “Bonds & Loans”un bu yılki değerlendirme sonuçlarına göre, uçak finansmanı dalında “Yılın En İyi Ulaştırma ve Taşımacılık Finansmanı”, “Yılın En İyi Ticaret ve İhracat Finansmanı” ve “Yılın En İyi Yapılandırılmış Finansmanı” ödüllerini aldık. Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak adına hayata geçirdiğimiz “Yakıt Tasarrufu Projesi” de Sürdürülebilir İş Ödülleri’nde derecelendirildi. Turkish Cargo; Asya-Pasifik ve Orta Doğu Bölgeleri’nde hava kargo taşımacılığı üzerine 33 yıldır faaliyet gösteren ‘Payload Asia’ tarafından yılın en prestijli ödüllerinden biri olan “Yılın Hava Kargo Şirketi’’ ödülüne layık görüldü."

SPONSORLUK DESTEKLERİ SÜRDÜ

THY'nin ana uçuş noktası olan İstanbul'un 2017 yılında dünyada en çok izlenen spor etkinliklerinden birine sahne olduğunu ifade eden Ekşi, "Avrupa’nın en iyi dört takımı, Turkish Airlines EuroLeague 2017'nin son aşaması olan Final Four maçlarını İstanbul’da oynadı. Turkish Airlines EuroLeague 2017’nin kupasının kazananı Fenerbahçe, kendi evinde, Sinan Erdem Spor Salonu’nda, Turkish Airlines EuroLeague şampiyonluğunu yaşayan ilk Türk takımı olarak İstanbul’u bir kez daha dünya gündemine taşıdı. Super Bowl, Avrupa Profesyonel Kulüp Rugby Şampiyonası, Avrupa Turu Final Serisi, Turkish Airlines World Golf Cup, Turkish Airlines Open, CHIO Aachen gibi dünyanın en önemli spor etkinliklerine destek olmaya devam ettik. Oscar aday adayı Ayla filminin yanı sıra ulusal ve uluslararası arenada icra edilen pek çok kültür-sanat etkinliğine sağladığımız ulaşım desteği ve sponsorluklarımız aracılığı ile de sanat dünyasına desteğimizi sürdürdük" dedi.

THY 2017 yılında neler yaptı?

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

THY ~ 6 yıl önce
THY 2017 yılında batmamak için çırpındı!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ~ 6 yıl önce
MALİ SONUÇLARA BAKINCA HİÇTE BATMIŞ VEYA BATMAMAK İÇİN ÇIRPINMIŞ BİR ŞİRKET HALİ YOK. NE İŞ? BANA GÖRE YANLIŞ YAPIYORSUNUZ. KARŞI OLABİLİRSİNİZ. ONDA SORUN YOK. AMA.....
Hesapta adı işçi ~ 6 yıl önce
İşçi sıfatıyla çalışıpta patron kadar para kazanan 'hende hiç risksiz' thy çalışanları halam para diye ağlamayın ya bir gözlüğe 700 lira verirsiniz bir monta 1000 lira verirsiniz hesapta işçi bunlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Elinizde pilot kalmıcak ~ 6 yıl önce
Bu planlamayla 737 filosu ozellikle yorgun ucuyor. Her ucusun sonu yatıya baglanıyor. Elimizde çantalar her bacak ucak değişiyor. Beklemeler de cabası. Bu gidişle bakalım ucuracak pilot kalıcak mı elinizde. Boyle emin adımla devam edin siz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TEKNİK A.Ş ~ 6 yıl önce
ALLAH AŞKINA YÖNETİM GÖR BUNLARI İŞİ YAPAN THY TEKNİKTİR 2017 YILINDA HANGARDA BOŞ DOCK YOKTU HERKES YALADI YUTTU TAŞERONUNDAN İŞCİSİNE TEKNİSYENİNDEN MEMURUNA UZMANINA VS VS İNSAN DEMEZ Mİ ALLAH İÇİN KAR HAKKIMIZ A.O DAKİLERİN MAAŞLARI İLE KARŞILAŞTIRIN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Başkanım ~ 6 yıl önce
Başkanım, airbus 350 almak için tam zamanı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dua edin ~ 6 yıl önce
Yer hizmetlerinden ucucu ekiplere varincaya kadar dua edin.Ama nerde sizde o tevekkul.Anca sirtimiza binin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bitmediniz... ~ 6 yıl önce
Tam çok şükür sirket zam farklarını verdi de boş yorumları okumaktan kurtuldukderken şimdi de kar payı diyenler türedi... Hissedar olanları anlıyorum da hem calisip maasini tıkır tıkır alıp hem de kar payı isteyenlerin yüzüne tükürmek istiyorum. Bu kadar aç gözlü olmayın. Bir şükürü öğrenin. İnsafsizlar. Zaten çalıştığınızın karşılığını alıyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Senin gibiler bitsin ~ 6 yıl önce
Yüzümüze tükürcekmiş. Terbiyesiz herif. O ucakları ucuranlar sayesinde maaş alıyorsun bir de yüzlerine tükürüyorsun. Ayıp be , utan biraz .
Bilal Eksi ~ 6 yıl önce
Hikaye hikaye! Rize'nuj neresundansin? Thy de bitsin artik Rize lu devri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gry ~ 6 yıl önce
Kar payı hakkımız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Torpilli Bilal ~ 6 yıl önce
En ufak olayda ekonomik krize giriyoruz, uçakları yatırıyoruz, tasarruf diye çalışanlara zam yapmıyoruz, haklarını yiyoruz, millet bize havayı sevdiğimizden ve bize bir verdiklerinde üç alacaklarını bildiklerinden ödül veriyor sen hala masal anlatıyorsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
—- ~ 6 yıl önce
Milletten firmalardaki çalısanlardan kısıp. Uçakları yatırıyoruz. Sürekli ölümü gösterip hasta etmeye razı bırakıyoruz. Faturalara zam üstüne zam koyuyoruz sonra biraz düşürüp sizi sevindiriyoruz. Yaptığımız projelerin maliyetlerini yüksek gösterip geri kalanı isveçe yolluyoruz. Bu sayede gemiçik filosuna sahibiz. Her şeyi yapan oğullarımızı haberlere çıkartmıyoruz yurt dışına yolluyoruz nede olsa 2ay sonra unutuyodunuz biraz pahalı geliyo bu süre ama onunda parasını sizden alıyoruz. Çalışın ———————— (bu yorumu yayınlarmısın editör)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000