11 Ocak 2017, Çarşamba 09:46:27

THY 2017 hedeflerini açıkladı

Türk Hava Yolları, 2017 yılı için hedeflerini açıkladı.
  • Bu kurum Hepimizin herkes ekmek yiyor yıpratmaya çalışmayalım. Hep destek tam destek. Ülkemizi gururla temsil eden gözbebeğimiz markamıza sahip çıkalım. Hayırlı Cumalar.
  • Bizim insanımızın en büyük kötü özelliği şu: Hiçbir şey bilmez ama çok şey biliyormuş gibi edalara bürünür, çok laf eder. Bu şirket hepimizin ve hepimizin olmaya da devam edecek. Eleştiri tabi ki yapacaksın ama Aslı astarı olmayan tavır ve iftira ile değil. Kına yakıp gezmek en büyük zevkimiz olmuş galiba .
  • Amortisman 20 yıldan 25 yıla çıkarılmış. Şu demek oluyor; örneğin 1 milyar euro amortisman giderin varsa önümüzdeki yıl bu gider 800 milyon eur olacak. Bilançoya yansıması ise + 200 milyon euro kar olacak. Valla bence hisse senetleri ve genel bilanço için güzel bir formül. yaklaşık 70 milyon da zamların ertelenmesinden gelecek. Eder sana 270 milyon. Yurt dışında 100 müdürü de işten çıkarsalar (ya da istanbulda da uzmanlığa geri alsalar) 30 milyon euro yapar. (zira bir y.dışı müdürün yıllık toplam brüt maliyeti 300 bin eurodur.) böylece 300 milyon euro + oluşur ki bu da 2016 yılı esas faliyet zararını kapatır. Kimse itiraz etmesin, 20 bin personelden 70 milyn euro tasarruf edilen yerde 100 müdürden 30 milyon euro tasarruf mümkün. Bu durum gözardı edilmemeli. Sonuçta bu şirket hepimizin. 80 milyon vatandaşımızın kul hakkı, tüyü bitmemiş yetim hakkı var bu şitrkette. 100 tane müdür azaltmak zor değil. Şeflerin yetkisisini artırın olsun bitsin.
  • hani batıyordu bu şirket 2016 verileri de fena değil ...
  • Acaba ne zaman kabin memurluğu için ilan açılacak?
  • Acaba ne zaman kabin memurluğu için ilan açılacak?
  • Hedef yeni damacana filosu.
  • Thy için en karlı yatırım. Yonetim kurulunun toptan sutlanmasi lazım bakın o zaman thy kar mı ediyor zarar mı. Bu iş bilmez cukkaci yonetimle bu kadar....
  • Uzun zamandır airporthaberi takip ediyorum, yorumları okuyorum ve %80 oranda THY ye karşı bir saldırı var. Nedir sizin derdiniz bu şirket bizim milli bir değerimiz değil mi neden yerin dibine sokmak için yarışıyorsunuz. Evet torpilliler var kesinlikle ama hakkıyla çalışıp çabalayan da var. Sanırım birçoğunuz FETÖ operasyonuyla şutlanıp gelip burda kuyruk acısını çıkartmaya çalışıyorsunuz, THY yi kötüleyerek bitti gitti iflas algısı oluşturma derdindesiniz. Allah sizi ıslah etsin.
  • Hep siz mi yiyeceksiniz? 2016 Şubat ayından beri ilan açmadınız? İyin efendiler aksırana tıksırana kadar yiyin!
Türk Hava Yolları, 2017 yılı için hedeflerini açıkladı. Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda bir açıklama yayınlayan THY, 2017'de 69 milyon yolcu hedefi olduğunu duyurdu.

İşte THY'nin 2017 yılına ilişkin hedefleri:

Ortaklığımız Yönetim Kurulunca kabul edilen 2017 yılı bütçesi çerçevesinde Ortaklığımız 2017 yılı hedef ve beklentileri aşağıdaki gibidir:  
 
 Trafik Gelişimi
 
• 2017 yılında iç hatlarda 32 milyon; dış hatlarda 37 milyon olmak üzere toplam 69 milyon yolcu taşınması hedeflenmektedir.
 
• Amerika ve Avrupa'da herhangi bir değişiklik olmaksızın, Türkiye'de %12, Afrika'da %7, Uzak Doğu'da %2 ve Orta Doğu'da %8 kapasite artışı gerçekleştirerek toplamda %3 artışla 177 Milyar AKK'ya ulaşılması planlanırken yolcu doluluk oranının %76-77 aralığında olması beklenmektedir. 
 
• 2017 yılında %7 artış ile 920 bin ton kargo taşınması hedeflenmektedir.
 
 Finansal Gelişim
 
• 2017 yılında toplam akaryakıt tüketiminde %3 artış öngörülmektedir.
• 2017 yılı hedge dahil ortalama jet yakıtı maliyetinin ton başına 584 USD olacağı varsayılmaktadır.
• Yaklaşık 10,1 Milyar USD gelir elde edilmesi hedeflenmektedir.
• Birim giderlerde %3-%5 arasında düşüş hedeflenmektedir.
• %17-%19 arasında EBITDAR marjı hedeflenmektedir.

Ortaklığımız Yönetim Kurulu tarafından, değişen ekonomik ve teknolojik faktörler dikkate alınarak, sektördeki farklı havayollarının uygulamış olduğu amortisman süreleri, piyasa oyuncularının uygulamaları ve uzman görüşleri incelemeleri sonucunda 2017 yılından itibaren geçerli olacak şekilde bünyemizdeki uçak gövde ve motorlarının ekonomik ömrünü 20 yıl olarak kabul eden muhasebe tahminlerinin 25 yıl olarak değiştirilmesine karar verilmiştir.

THY 2017 hedeflerini açıkladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (42)

TK ~ 7 yıl önce
Bu kurum Hepimizin herkes ekmek yiyor yıpratmaya çalışmayalım. Hep destek tam destek. Ülkemizi gururla temsil eden gözbebeğimiz markamıza sahip çıkalım. Hayırlı Cumalar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandaş ~ 7 yıl önce
Bizim insanımızın en büyük kötü özelliği şu: Hiçbir şey bilmez ama çok şey biliyormuş gibi edalara bürünür, çok laf eder. Bu şirket hepimizin ve hepimizin olmaya da devam edecek. Eleştiri tabi ki yapacaksın ama Aslı astarı olmayan tavır ve iftira ile değil. Kına yakıp gezmek en büyük zevkimiz olmuş galiba .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Amortisman ve y.dışı müdürler ~ 7 yıl önce
Amortisman 20 yıldan 25 yıla çıkarılmış. Şu demek oluyor; örneğin 1 milyar euro amortisman giderin varsa önümüzdeki yıl bu gider 800 milyon eur olacak. Bilançoya yansıması ise + 200 milyon euro kar olacak. Valla bence hisse senetleri ve genel bilanço için güzel bir formül. yaklaşık 70 milyon da zamların ertelenmesinden gelecek. Eder sana 270 milyon. Yurt dışında 100 müdürü de işten çıkarsalar (ya da istanbulda da uzmanlığa geri alsalar) 30 milyon euro yapar. (zira bir y.dışı müdürün yıllık toplam brüt maliyeti 300 bin eurodur.) böylece 300 milyon euro + oluşur ki bu da 2016 yılı esas faliyet zararını kapatır. Kimse itiraz etmesin, 20 bin personelden 70 milyn euro tasarruf edilen yerde 100 müdürden 30 milyon euro tasarruf mümkün. Bu durum gözardı edilmemeli. Sonuçta bu şirket hepimizin. 80 milyon vatandaşımızın kul hakkı, tüyü bitmemiş yetim hakkı var bu şitrkette. 100 tane müdür azaltmak zor değil. Şeflerin yetkisisini artırın olsun bitsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tolgas ~ 7 yıl önce
hani batıyordu bu şirket 2016 verileri de fena değil ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacılık mezunu ~ 7 yıl önce
Acaba ne zaman kabin memurluğu için ilan açılacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacılık mezunu ~ 7 yıl önce
Acaba ne zaman kabin memurluğu için ilan açılacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aa ~ 7 yıl önce
Hedef yeni damacana filosu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komik adam ~ 7 yıl önce
Thy için en karlı yatırım. Yonetim kurulunun toptan sutlanmasi lazım bakın o zaman thy kar mı ediyor zarar mı. Bu iş bilmez cukkaci yonetimle bu kadar....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neden? ~ 7 yıl önce
Uzun zamandır airporthaberi takip ediyorum, yorumları okuyorum ve %80 oranda THY ye karşı bir saldırı var. Nedir sizin derdiniz bu şirket bizim milli bir değerimiz değil mi neden yerin dibine sokmak için yarışıyorsunuz. Evet torpilliler var kesinlikle ama hakkıyla çalışıp çabalayan da var. Sanırım birçoğunuz FETÖ operasyonuyla şutlanıp gelip burda kuyruk acısını çıkartmaya çalışıyorsunuz, THY yi kötüleyerek bitti gitti iflas algısı oluşturma derdindesiniz. Allah sizi ıslah etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Engineer ~ 7 yıl önce
Ağzına sağlıl
allah seni de islah etsin ~ 7 yıl önce
bu sirkette kimlerin neler cektigini biliyormusun? müdürlerin yalaka hukukcularin yalan ve iftiralarla insanlari birbirine düsürüp kavga etmelerini saglamalarini. herkes feto cu dime elestiren yalnis yapiyorsunuz diyen herkes feto.. thy feto diye calisan insanlardan temizlendi kartal mezunlarinin ve akrabalarinin ellerine gecti yavro bu sirketin artik sahibi bu millet degil kartal hava yollari. o yuzden allah iftira atanlara insanlarin canini haksiz yere yakanlari islah etsin.
HELAL OLSUN! ~ 7 yıl önce
Dogru tespit...
dikkat ! ~ 7 yıl önce
fetoculer içeride yüksek maaşlarını almaya devam ediyorlar.
cihad ~ 7 yıl önce
sadece Fetö cular yok, bütün gün goygoy yapan, atar gider yapıp atılınca buradan beddualar hakaretler yağdıran gereksizler de var. eleştiri yapılır ve bazıları haklı, ancak kimi yorumlar nefretle yazılıyor bu çok açık. acıyorum bu tiplere
Istihdam ~ 7 yıl önce
Hep siz mi yiyeceksiniz? 2016 Şubat ayından beri ilan açmadınız? İyin efendiler aksırana tıksırana kadar yiyin!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000