29 Mayıs 2018, Salı 10:00:09

THY 10 bin konutluk dev proje geliyor

THY ve Emlak Konut GYO; Üçüncü Havalimanı yakınlarında inşa edilmesi planlanan 10 bin konutluk proje için anlaşmaya vardı.
  • Ben de bu konudaki son durumu merak ediyorum, bu projenin gerçekleşmesini çok istiyorum. 2+1 evlerden birine talibim. Keşke yapılsa ama bence rafa kaldırıldı gibi bir his var içimde.
  • Son durum nedir ? Çalışanlar nasıl başvuru yapabilecek projeye ve ne zaman eline geçecek daire ? Fiyatlar hala eskisi gibi mi ? Lütfen bu konu hakkında yeni bir haber daha yapar mısınız ?
  • THY için yapılacak bu projenin son durumu ne oldu? Bir duyum alan var mı? Ne zaman yapılacak? Ne zaman satılacak?
  • Yapılacak arazide küçük hissedarlar mağdur edilmemelidir. Arsa karşılığı daire verilmelidir. Sadece THY çalışanlarının oturacağı değil halkla içiçe bir yaşam alanı olarak tasarlanmalı projeler. Günlük yaşantıya geçen personel iş ortamı dışında hissetmeli. iş stresimden kurtulmalı.
  • 45 yıldır konut yapılacak olan arazide hissesi olanlarada hakları konut olarak verilmelidir. Bir kesim kazanç sağlarken başka bir kesim zarara uğratılmammalıdır.
  • Ulan yine tk ya kıyak taseronları uc kurusa calıstırın sozde taseron kalmayacaktı.. Tk lılar 2. 3. Evini alsın zengin hep daha zengin gariban hep gariban hakkımı helal etmiyorum torpille tk ya geçip salağa yatanlara ve hükümetteki idarecilere
  • Buradaki yorumları okudukça ülkem adına umudum kırılıyor.
  • Bittikten bir ay sonra burası Fatihe benzer ve kurtarılmış bölge olur. Seçimlerden sonra da okul vs açılarak bilim ve irfan yuvası haline gelir.
  • Sözün seviyesiz aynı zamanda egolu kaptanlara. Şirket lise mezunu pilot üniversite mezunu kabin memuru alıyor. Haddinizi bilin. Eğitiminizde belli lisansınızda . Şirkete geldiğinizde süt dökmüş kedi oluyorsunuz sonra.
  • gaza gelmeyin. konumun ne getirip ne götüreceğini, merkezi yerlere uzaklığını iyi hesaba katın. sonra hasta olduğunuzda gelmeyecek olan ambulansı beklemeyin.

Üçüncü Havalimanı'nın 29 Ekim'de resmi olarak açılmasının ardından yeni projeler ile ilgili de bilgiler kamuoyuyla paylaşılıyor.

Maslak ve Pendik'te yapılması için çalışmalara başlanan 'Millet Bahçesi'ne ilgi büyük ve firmalar bu proje için devreye girdi. İstanbul Arnavutköy’e bağlı Dursunköy’de ise 3.6 milyon metrekare alanda THY ve Emlak Konut GYO, yeni bir proje hazırlığında. THY bu arsanın yüzde 50'sini satın alarak hemen projeye dahil oldu. Bugün proje için ise resmi adımlar atılacak.

KANAL İSTANBUL GÜZERGAHINDA DA YER ALIYOR

Bu arsa üzerindeki evler, etap etap inşa edilecek ve personele satılacak. Kalan diğer yarısı için Emlak Konut GYO, ihale düzenleyecek. Emlak Konut GYO'nun yaklaşık 5 sene önce satın aldığıı arsa Kanal İstanbul güzergahında da yer alıyor. Daha önce KAP'a yapılan açıklamada 326 milyon 774 bin liraya protokol imzalandığı açıklanmıştı.

DEĞERİ 44 MİLYON LİRA

Aralık 2017'de yapılan arsa değerlendirmesinde 14 parselin toplam yüzölçümü 4.8 milyon metrekare olarak belirlendi. Emlak Konut’a düşen pay ise 3 milyon 639 bin metrekare. Bu 14 parselin değeri toplamda 44 milyon 956 milyon lira. Raporda 601 bin metrekare toplam inşaat yapılacağı düşünüldüğünde ortaya 1 milyar 568 milyon lira hasılat çıkacağı da belirtilmiş.

Türk Hava Yolları Genel Müdürlük Binası'nda bugün 10:30'da düzenlenecek lansmanla birlikte proje detaylarının da açıklanması bekleniyor.

THY NABIZ YOKLADI

İlk olarak AirportHaber'in duyurduğu dev proje için Türk Hava Yolları, yeni havalimanına yakın bölgede konut talebi hakkında çalışanların nabzını yoklamıştı.

THY Personel Yönetim Başkanlığı, yeni havalimanına yakın bir bölgede sadece THY çalışanlarına özel konut projesine talep olup olmadığını anketle çalışanlara sormuştu.

16 Mart 2018'de sona eren anket sonucuna göre, yeni havalimanı bölgesinde konut projesi için harekete geçilmişti.

THY’nin çalışanlara gönderdiği bilgilendirme ilanında, yeni havalimanı bölgesinde düşünülen projenin fiyat bilgisi de yer aldı.

2+1, 3+1 ve 4+1 seçenekleriyle tanıtılan projenin görsellerinin de yer aldığı tanıtım broşüründe fiyatlar 289 bin TL ile 466 bin TL arasında değişiklik gösteriyor.

Yüzde 25’i peşin olarak satın alınacak daireler için peşinat miktarları ise 74 bin TL ile 116 bin TL arasında değişiyor.

©AirportHaber.com
 













THY 10 bin konutluk dev proje geliyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (107)

Canberk ~ 4 yıl önce
Ben de bu konudaki son durumu merak ediyorum, bu projenin gerçekleşmesini çok istiyorum. 2+1 evlerden birine talibim. Keşke yapılsa ama bence rafa kaldırıldı gibi bir his var içimde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KM ~ 4 yıl önce
Son durum nedir ? Çalışanlar nasıl başvuru yapabilecek projeye ve ne zaman eline geçecek daire ? Fiyatlar hala eskisi gibi mi ? Lütfen bu konu hakkında yeni bir haber daha yapar mısınız ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ucarsever ~ 4 yıl önce
THY için yapılacak bu projenin son durumu ne oldu? Bir duyum alan var mı? Ne zaman yapılacak? Ne zaman satılacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arnavutköylü ~ 5 yıl önce
Yapılacak arazide küçük hissedarlar mağdur edilmemelidir. Arsa karşılığı daire verilmelidir. Sadece THY çalışanlarının oturacağı değil halkla içiçe bir yaşam alanı olarak tasarlanmalı projeler. Günlük yaşantıya geçen personel iş ortamı dışında hissetmeli. iş stresimden kurtulmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dursunköylü ~ 5 yıl önce
45 yıldır konut yapılacak olan arazide hissesi olanlarada hakları konut olarak verilmelidir. Bir kesim kazanç sağlarken başka bir kesim zarara uğratılmammalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taseron ~ 6 yıl önce
Ulan yine tk ya kıyak taseronları uc kurusa calıstırın sozde taseron kalmayacaktı.. Tk lılar 2. 3. Evini alsın zengin hep daha zengin gariban hep gariban hakkımı helal etmiyorum torpille tk ya geçip salağa yatanlara ve hükümetteki idarecilere

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haluk ~ 6 yıl önce
Buradaki yorumları okudukça ülkem adına umudum kırılıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BademCity ~ 6 yıl önce
Bittikten bir ay sonra burası Fatihe benzer ve kurtarılmış bölge olur. Seçimlerden sonra da okul vs açılarak bilim ve irfan yuvası haline gelir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uzman ~ 6 yıl önce
Sözün seviyesiz aynı zamanda egolu kaptanlara. Şirket lise mezunu pilot üniversite mezunu kabin memuru alıyor. Haddinizi bilin. Eğitiminizde belli lisansınızda . Şirkete geldiğinizde süt dökmüş kedi oluyorsunuz sonra.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Terbiyesiz saygısız ezik ~ 6 yıl önce
Ne terbiyesiz ukala ve saygısızsın. Haddini bil. Senin gibi pislik ruhlu birinin elinden çay bile içilmez. Kesin içine tükürürsün. Kaptanın yüzüne güler, ardından bunları yazarsın değil mi? Uçuşta da kussana içindeki pislikleri.
Olduu ~ 6 yıl önce
Olduu lise mezunu dil bilgisi sifir km arkadasim :)
proje konumu ~ 6 yıl önce
gaza gelmeyin. konumun ne getirip ne götüreceğini, merkezi yerlere uzaklığını iyi hesaba katın. sonra hasta olduğunuzda gelmeyecek olan ambulansı beklemeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000