09 Ekim 2019, Çarşamba 08:12:10

Thomas Cook'un boşluğu çabuk doldu!

İngiltere merkezli tur operatörü Thomas Cook’un iflasından etkilenen tesisler için kredi destek paketini hayata geçiren Kültür ve Turizm Bakanlığı, bu operatörden boşalan koltuk kapasitesini doldurmak için gerekli anlaşmaları da yaptı.
  • Koltuk sayılarına bakınca pastanın ne kadarı Türk şirketlerinin görülüyor. Tur operatörleri yabancı, taşıyanlar yabancı , oteller yabancı.... hizmetkarlar asgari ücretli Türk... Ayrıca gelen turist her şey dahil sisteminden dolayı otelden çıkmıyor... Şimdi biz turizim ülkesiyiz diyebilir miyiz?
  • British Airways'e fazla slot verilmemesinin sebebi Antalya ve Dalaman kalkışlı aktarma yolcusu potansiyeli olduğunu umarım biliyorsunuzdur. Bölgede yaşayan halk BA ile Kuzey Amerika, Orta Amerika ( Karayipler ) ve Güney Amerika'ya Gatwick aktarmalı çok ucuza ulaşabileceğinden şu anda verilen slotların da saati rezalet.
  • British bile var Pegasus niye yok ki listede?
  • Sayın Bakanım bize bişey yok mu?
  • Atlasglobal neden yok sayın bakan..
  • Listede goremiyorum
  • Gören var mı listede

İngiltere merkezli tur operatörü Thomas Cook’un iflasından etkilenen tesisler için kredi destek paketini hayata geçiren Kültür ve Turizm Bakanlığı, bu operatörden boşalan koltuk kapasitesini doldurmak için gerekli anlaşmaları da yaptı. Buna göre, Thomas Cook’tan boşalan 850 bine yakın koltuk kapasitesi yerine uluslararası tur operatörleriyle 1 milyon 198 bin kapasite sağlandı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un Twitter’dan yayınladığı grafikte, 2020 ek kapasitelerinin 507 bin adedinin ‘easyJet’, 325 bin adedinin TUI, 325 bin 788 adedinin jet2.com, 15 bin 637 bin adedinin British Airways, 25 bin adedinin ise THY ile SunExpress’ten sağlanacağı belirtildi.

İmzalar atıldı

Bakan Ersoy bir canlı yayında yaptığı açıklamada, “Bir kapasite kaybı olunca, ya yeni bir oyuncu oluşturarak, ya da mevcut oyunculara bunu paylaştırarak çözüm getirilebilir. Biz ikisini de yaptık” diye konuştu.

30 Eylül ile 1-2 Ekim tarihlerinde uluslararası tur operatörlerinin üst yöneticilerini Ankara’ya davet edip yazılı mutabakat yaptıklarını belirten Ersoy, şunları söyledi:

“Kapasite riskini kaldırdık. Bu sezon Thomas Cook’un İngiltere 820-850 bin koltuk arzı var. Yerine 1.2 milyon koltuk koyduk. Bunlar arasında British Airways Antalya ve Dalaman’a tarifeli uçuş başlatıyor, hatta sayıyı artırmak da istiyor. Çok yoğun tanıtım desteği de vereceğiz firmalara. Hızlı hareket etmemizden onlar da çok memnun.”

Ersoy, “İlk adım kredi destek paketiydi, ikinci adımda boşalan kapasiteyi telafi edip artırdık, üçüncü aşamada ise bu kapasitenin satışlarını artırmak için İngiltere va Almanya’da büyük bir tanıtım atağı başlatıyoruz” diye konuştu.

Thomas Cook'un boşluğu çabuk doldu!

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Cpt. ~ 4 yıl önce
Koltuk sayılarına bakınca pastanın ne kadarı Türk şirketlerinin görülüyor. Tur operatörleri yabancı, taşıyanlar yabancı , oteller yabancı.... hizmetkarlar asgari ücretli Türk... Ayrıca gelen turist her şey dahil sisteminden dolayı otelden çıkmıyor... Şimdi biz turizim ülkesiyiz diyebilir miyiz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sn. Yorumcu ~ 4 yıl önce
British Airways'e fazla slot verilmemesinin sebebi Antalya ve Dalaman kalkışlı aktarma yolcusu potansiyeli olduğunu umarım biliyorsunuzdur. Bölgede yaşayan halk BA ile Kuzey Amerika, Orta Amerika ( Karayipler ) ve Güney Amerika'ya Gatwick aktarmalı çok ucuza ulaşabileceğinden şu anda verilen slotların da saati rezalet.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nerede ~ 4 yıl önce
British bile var Pegasus niye yok ki listede?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AtlasGlb ~ 4 yıl önce
Sayın Bakanım bize bişey yok mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A.320 ~ 4 yıl önce
Atlasglobal neden yok sayın bakan..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rüzgar airlinesi ~ 4 yıl önce
Listede goremiyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rüzgar airlinesi ~ 4 yıl önce
Gören var mı listede

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000