07 Mart 2009, Cumartesi 08:48:10

Thomas Cook'u almak istiyorlar

Avrupa seyahat pazarının üçüncü büyük grubu Rewe Touristik’i bünyesinde barındıran perakende satış zinciri Rewe Grubu’nun pazarın ikincisi Thomas Cook’u satın almak istediği belirtiliyor.

Bir süreden beri Alman ve Avrupa sektör çevrelerinde pazarın üçüncü büyük turizm şirketler grubu Rewe Touristik’i bünyesinde barındıran perakende satış zinciri Rewe Grubu’nun pazarın ikincisi Thomas Cook’u satın almak istediği konuşuluyor.

Daha önce sektör medyasının “spekülasyon” boyutunda yazıp gündeme getirdiği konu, Rewe Grubu Yönetim Kurulu’nun turizm faaliyetlerinden sorumlu üyesi Norbert Fiebig’in ilk kez Thomas Cook ile ilgilendiklerini açıklaması ile farklı bir boyut kazandı. Fiebig, buna karşılık Thomas Cook’u bünyesinde bulunduran Arcandor Holding ile herhangi bir görüşmeleri olmadığını belirtti.

Norbert Fiebig, “Bizim turizm kolumuzla Thomas Cook birbirine çok iyi uyar” derken, Fiebig’in bu sözleri üzerine açıklama yapan Thomas Cook CEO’su Manny Fontenla-Novoa ise “Spekülasyonlar üzerine yorum yapamam” dedi. Almanya’nın en önemli sektör dergilerinden FVW’ye konuşan Fontenla-Novoa, genel olarak bu dönemin herhangi bir satış için uygun olmadığını vurguladı.

Öte yandan, FVW dergisinin kendi kaynaklarına dayanarak verdiği bilgiye göre Arcandor’un geçtiğimiz aylarda görevi bırakan Yönetim Kurulu Başkanı Thomas Middelhof  ile Rewe yönetiminin Rewe’nin Thomas Cook’ta sermaye payı edinmesi yönünde görüşmelerde bulundular.

Thomas Cook’un Arcandor’un elindeki yüzde 52,8’lik hisse değerinin yaklaşık 2,3 milyar avro olduğu ve geçen yıl cirosunu yüzde 12 arttırarak 36 milyar avroya çıkaran Rewe Grubu’nun Thomas Cook’u satın alack güçte olduğu belirtiliyor. Nitekim Rewe Yönetim Kurulu Başkanı Alain Caparros’un da Rheinische Post gazetesine yaptığı açıklamada, satın almalara hazır olduğunu ve rakiplerinin bu yönde harekete geçmeleri durumunda hemen kendilerinin de buna cevap vereceklerini söylemesinin Rewe’nin prensipte bu tür bir satın alma işlemi için fazlasıyla istekli olduğunun bariz bir göstergesi olduğu biçiminde yorumlanıyor.

Thomas Cook'u almak istiyorlar

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000