09 Eylül 2011, Cuma 07:55:52

THOMAS COOK'TA SULAR DURULMUYOR

İngiltere'de yaşadığı mali zorluklar nedeniyle kemer sıkma politikalarına yönelen Thomas Cook, havayolu filosunu küçültme kararı aldı...
  • Ortadoguya ozellikle Misir'a Avrupadan cok iptal yapildi ic kargasa yuzunden. Etkisi olabilir.
İngiltere'de yaşadığı mali zorluklar nedeniyle kemer sıkma politikalarına yönelen Thomas Cook, havayolu filosunu küçültme kararı aldı. Altı uçağı devre dışı bırakacak olan şirketin 250 kişiyi de işten çıkartacağı açıklandı.

Thomas Cook tarafından yapılan açıklamada 2011 yılı sonuna kadar İngiltere'deki altı uçağın devre dışı bırakılacağı ve 250 havayolu çalışanının işten çıkartılacağı bildirildi. 
 
Thomas Cook Airlines tarafından dün itibariyle çalışanlara duyurulan yeni düzenleme çerçevesinde şirketin Manchester'daki personelinin önemli bir kısmı işsiz kalacak. 
 
Thomas Cook CEO'su Ian Ailles konuyla ilgili "Havayolu filomuzu küçültme kararı İngiltere'deki işimizi daha kârlı hale getirmek konusunda kararlılığımızı gösteren stratejik bir karar. Havayolu şirketi kiralama, sezonluk kapasite ve tur operatörünün talebine ve operasyonel verimlilik ve kârlılığa odaklanmış durumda" değerlendirmesinde bulundu. 
 
Devre dışı kalacak altı uçağın dört tanesi kiralanan şirkete geri dönecek, biri Thomas Cook'un Almanya'daki havayolu şirketi Condor'a diğeri de Thomas Cook'un Kuzey Avrupa opersyonlarına kaydırılacak. 
 
Thomas Cook tarafından yapılan açıklamada uçak sayısının azaltılmasının 2012 yaz dönemi için planlanan kapasitelerde bir düşüşe neden olmayacağı vurgulandı. Şirket 2011/2012 kış kapasitesinde yüzde 5'lik düşüşe gideceğini daha önce açıklamıştı. 
THOMAS COOK'TA SULAR DURULMUYOR

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Ortadoguya ozellikle Misir'a Avrupadan cok iptal yapildi ic kargasa yuzunden. Etkisi olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000