12 Ağustos 2010, Perşembe 08:15:19

Thomas Cook: Türkiye bizim için stratejik önemde

Avrupa'nın ikinci büyük tur operatörü Thomas Cook, üçüncü mali çeyreğe ilişkin bilançosunu açıkladı. İşte ayrıntılar...
  • 15.Ağustos 2010 tarihinde bodrumdan stanset havaalanına gidecek uçak bu hava alanına yedi saat mesafedeki Newcastel hava alanına yolcularını bıraktı. 3 saat de geç kalkan ucak yolcularını sefil etti. bir bir daha bu havayolu şirketinin yanından bile geçmem.
Thomas Cook'un açıklamasında Öger Tour'un satın alınmasının üzerinde durulurken "Türkiye, Thomas Cook Grubu için stratejik öneme sahip" ifadeleri kullanıldı.

Avrupa'nın ikinci büyük tur operatörü Thomas Cook, üçüncü mali çeyreğe ilişkin bilançosunu açıkladı. Buna göre Nisan Haziran 2010 döneminde şirketin geliri yüzde 9 gerilerken Ekim 2009-Haziran 2010 dönemini kapsayan 9 aylık mali dönemdeki gerileme yüzde 7 oldu.

Thomas Cook tarafından yapılan açıklamada, kül krizi nedeniyle şirketin uğradığı zararın boyutuna dikkat çekildi. Açıklamada, 60-80 milyon Pound düzeyinde gerçekleşmesi beklenen kül krizi zararının 81.9 milyon Pound'a çıktığı belirtildi.

FONTENLA-NOVOA: KÜRESEL KRİZ DİRENCİMİZİ GÖSTERDİ

Bilançoya ilişkin açıklamalarda bulunan Thomas Cook CEO'su Manny Fontenla-Novoa, Pound kuru ve ekonomik belirsizlikler nedeniyle zorlu bir süreçten geçmeyi beklediklerini ifade edereken şunları söyledi:

"Düşük Pound ve ekonomik belirsizlik nedeniyle zorlu bir sürecin bizi beklediğini biliyorduk. Bu sebeplerden dolayı, yaz kapasitemizi arttırmak yerine kış kapasitemizi düşürmeyi tercih ettik. Bu hamlelerimiz esnek iş yapımızı ve zor şartlara karşı direncimizi gösterdi."

"ÖGER; STRATEJİK ÖNEME SAHİP, TÜRKİYE'DE BİZİ GÜÇLENDİRECEK"

Thomas Cook yönetimi tarafından yapılan açıklamada, Öger Tour'un satın alınmasının da üzerinde duruldu. Açıklamada Öger Tours'un 30 milyon Euro'luk bir bedelle alındığı belirtilirken şu ifadelere yer verildi:

Üçüncü mali çeyrekte Türkiye spesiyalisti lider Alman tur operatörü Öger Tours'u satın aldığımızı açıkladık. Öger Tours'u almak için kasamızdan 30 milyon Euro'luk bir bedelin çıkmasını bekliyoruz. Buna ek olarak şirketin Türkiye'deki acente ve konaklama servislerinden de faydalanabileceğiz. Bu 2.5 milyon Euro'luk bir yatırımın bedelsiz alınması anlamına geliyor. Bu satın alma sonrası çok önemli bir sinerji oluşmasını ve yıllık 8 milyon Euro'luk bir gelir elde etmeyi planlıyoruz.

31 Ekim 2009'da sona eren mali dönem sonunda Öger Tours 400 bin yolcu taşımış, cirosu 256 milyon Euro ve operasyonel karı 3.3 milyon Euro olmuştu. Satın alma sonunda Thomas Cook ALmanya'daki ikinci büyük tur operatörü olarak konumunu sağlamlaştıracak. Halihazırda faaliyette olduğumuz ve Thomas Cook grubu için stratejik öneme sahip Türkiye'deki varlığımızı daha da arttıracağız. Satın almanın Eylül ayında Rekabet Kurulu'ndan geçmesini bekliyoruz."
Thomas Cook: Türkiye bizim için stratejik önemde

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
15.Ağustos 2010 tarihinde bodrumdan stanset havaalanına gidecek uçak bu hava alanına yedi saat mesafedeki Newcastel hava alanına yolcularını bıraktı. 3 saat de geç kalkan ucak yolcularını sefil etti. bir bir daha bu havayolu şirketinin yanından bile geçmem.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000