01 Nisan 2010, Perşembe 09:00:05

Thomas Cook, Martı'ları uçurucak

Dünya'nın en büyük tur operatörlerinden Thomas Cook Martı Otel İşletmeleri ile anlaşma yaptı...

Martı Otelleri, bu işbirliği ile tüm satışlarının içindeki İngiliz turistlerin payını ikiye katlayıp 100 bine çıkarmayı hedefliyor.

Anlaşmaya göre Martı bünyesinde bulunan Martı Resort, Martı La Perla ve Martı Myra'nın 2011 ve 2012 yıllarında İngiltere'de tanıtımı ve satışı tek yetkili olarak İngiliz tur operatörü Thomas Cook tarafından yapılacak.

Martı Otel İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Oya Narin, işletmeye bağlı otellerde 2009’da 53 bin olan İngiliz pazarındaki geceleme sayısının bu işbirliğiyle en az 100 bine çıkmasını beklediklerini kaydetti.

Türkiye’ye geçen yıl 1.5 milyon turist getiren Thomas Cook ile işbirliğinin sinerji yaratacağını belirten Oya Narin, “İngiliz Thomas Cook, en büyük uluslararası tur operatörlerinden biri. Türkiye’ye gelen İngiliz sayısında her geçen yıl artış var ve biz daha fazla İngiliz turisti otellerimizde ağırlamak istiyoruz” dedi.

Türkiye’ye gelen turist sayısında İngilizler 3’üncü sırada

Narin, şöyle devam etti:

“İstatistiklere göre 2009 yılında Türkiye’ye gelen İngiliz turist sayısı yaklaşık 2.5 milyonu buldu. Bu rakam İngilizleri, Alman ve Rusların ardından 3’üncü sıraya taşıdı. Bu yıl rakamın daha da artmasını bekliyoruz. Erken rezervasyonlardan bu net olarak görülüyor. 2010’da turizmde ülke genelinde yüzde 10-12’lik artış beklentimiz var. Martı olarak erken rezervasyonların olumlu göstergeleri ve satış pazarlama stratejilerimiz sayesinde bu sezon yüzde 20 büyüyeceğimizi öngörüyoruz.”

(İnternethaber)

Thomas Cook, Martı'ları uçurucak

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000