14 Aralık 2019, Cumartesi 10:24:41

Thomas Cook mağdurları için harekete geçildi

Alman hükümeti, Thomas Cook'un iflası nedeniyle mağdur olan tatilcilerin zararını karşılamak için harekete geçti.

Thomas Cook'un iflası sonrası mağdur olan binlece Alman tatilcinin zararı karşılanacak. Alman hükümeti, iflas nedeniyle mağdur olanlara 237 milyon euro ödeme yapacağını duyurdu. Hükümetin aldığı kararın nedeni ise, açılacak binlerce dava ile karşı karşıya kalacak olması.

Thomas Cook Almanya'nın toplam hasarı 347 milyon euro

Turizmgüncel'de yer alan habere göre; Almanya'nın ikinci büyük tur operatörü Thomas Cook'un iflası nedeniyle oluşan toplam maddi hasarın 347 milyon euro olduğu, bu rakama iflas anında tatilde olan 140 bin kişinin geri getirilmesi için harcanan 59.6 milyon euronun da dahil olduğu ifade edildi. Kalan 287.4 milyon euronun ise, erken satın alan ve AB yasalarına göre tazminat hakkı bulunan 525 bin yolcunun alacaklarından oluştuğu kaydedildi.

Thomas Cook'un sadece 110 milyon euro teminatı vardı

Thomas Cook-Almanya'nın toplam teminatının 110 milyon euro olduğu, bunun 59.6 milyon eurosunun zaten harcandığı ve ve geriye sadece 50.4 milyon euro teminat kaldığı belirtilirken, ortaya 237 milyon euroluk bir açık çıktığı ve bu açığın Alman hükümeti tarafından kapatılacağı kaydedildi.

Açılacak davalardan çekindi

Almanya'nın AB yasalarını tam olarak uygulamaması nedeniyle başlatılabilecek yasal işlemlerden korktuğu için böyle bir karar aldığı belirtildi. hükümetse, 'uzun ve maliyetli' olan bu yol yerine, mağdurların zararlarını ödemeyi taahhüt etti.

''Sigorta kapsamının yetersiz olacağı öngörülemedi''

Adalet ve Tüketiciyi Koruma Bakanı Christine Lambrecht, ''Müşteriler, haklı olarak, tur operatörlerine yaptıkları ödemelerin iflasa karşı güvencede olduğuna inandılar. Sigorta kapsamının yetersiz olacağı öngörülemdi.'' dedi.

Thomas Cook mağdurları için harekete geçildi

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000