14 Eylül 2019, Cumartesi 09:25:58

Thomas Cook için iflas çanları çalıyor!

Şirketin yeniden sermayelendirilmesi için 900 milyon poundluk anlaşmada sona yaklaşan tur operatörü Thomas Cook'un mali paydaşlarından 100 milyon poundluk bir finansman daha istedi.
  • Batsalarda 35 tane a321 leri tk alsa yazın milleti rezil ettiler 737 maxlarida iade etsinler.
  • Thomas Cook şu Lufthansa ile ortak değilmi Ama bütün Avrupa ülkelerinde havayollarında kriz var ryanair,Norwegian,sas,vs
  • IBAN gönderin hemen ilgilenelim!

Çinli yatırım şirketi Fosun ve bankalarla şirketin yeniden sermayelendirilmesi için 900 milyon poundluk anlaşmada sona yaklaşan tur operatörü Thomas Cook'un mali paydaşlarından 100 milyon poundluk bir finansman daha istedi.

Sky News, bankalar ve Fosun'la yapılan anlaşmanın bu ay sonuna kadar sonuçlanmaması durumunda Thomas Cook'un iflasla karşıya kalabileceği kaydedildi.

Ancak bir seyahat uzmanı, Thomas Cook'un 100 milyon poundluk bir ek finansmana ihtiyaç duymasının beklenmediğini ancak sağlancak böyle bir finansmanın yatırımcılara güven vereceğini düşündüğünü söyledi.

Thomas Cook’tan ‘Zaman tükeniyor’ uyarısı

Öte taraftan Sky News, Thomas Cook ile ilgili bir iddia daha ortaya attı. İddiaya göre Thomas Cook, 30 Ağustos tarihli bir dava dosyasında, şirketin geleceğini güvence alma konusunda zamanın tükenmekte olduğu konusunda uyarıda bulundu. Sky News dosyada, ''Grup içindeki ciddi likidite sorunu, yeniden yapılandırmanın eylül ayında tamamlanması için acil bir ihtiyaç doğurdu. Yeniden yapılanmanın eylül ayı içinde yapılmasını engelleyecek herhangi bir gecikme, şirketin parasız kalmasına ve resmi iflas sürecine girmesine neden olacaktır. '' denildiğini yazdı.

Turizm Güncel'de yer alan bilgilere göre; Dava dosyasındaki bu uyarının, Thomas Cook'un yeniden sermayelendirilmesindeki yasal sürecin hızlandırılması gerektiğine bir dayanak olarak yapıldığı belirtildi.

‘’Anlaşma birkaç gün öncesine göre daha zor ve karmaşık’’

Thomas Cook yönetimi ise, önümüzdeki hafta hissedarlarla yapacağı toplantı öncesi, bir araya gelerek yeniden yapılandırma konusunda anlaşmaya vardı. Sky News'e konuşan kaynaklar, Thomas Cook'un yeniden sermayelendirilmesine ilişkin anlaşmanın birkaç gün öncesine göre çok daha zor ve karmaşık olduğunu ileri sürdü.

Thomas Cook için iflas çanları çalıyor!

Yorumlar

Aj ~ 5 yıl önce
Batsalarda 35 tane a321 leri tk alsa yazın milleti rezil ettiler 737 maxlarida iade etsinler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yaşar ~ 5 yıl önce
Thomas Cook şu Lufthansa ile ortak değilmi Ama bütün Avrupa ülkelerinde havayollarında kriz var ryanair,Norwegian,sas,vs

Yanıtla

Kalan karakter 1000
! ~ 5 yıl önce
IBAN gönderin hemen ilgilenelim!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mert ~ 5 yıl önce
SOS,SOS,SOS One bilion pounds plaese

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000