09 Kasım 2019, Cumartesi 10:00:07

Thomas Cook gitti... Yeni aktörler sahnede

Turizm profesyonellerini Londra’da buluşturan Dünya Seyahat Pazarı’na (WTM) Antalya ilgisi ve Thomas Cook’un çekildiği İngiliz pazarının yeni aktörleri damga vurdu.

İngiltere’nin başkenti Londra’da 3 gün boyunca dünya turizminin ana aktörlerini buluşturan Dünya Seyahat Pazarı (WTM) sona erdi. Uluslararası turizm fuarına Türkiye ve özellikle Antalya stantlarına yoğun ilgi vardı. Fuara katılan turizm profesyonelleri, bu yıl İngiliz turizm şirketlerinde yaşanan dönüşüme rağmen hızla yenilenen pazarda 2020 yılı için yükseliş öngörüyor.

THOMAS COOK SONRASI DÖNÜŞÜM

WTM Fuarı’nda, Thomas Cook’un iflasıyla birlikte İngiliz pazarında oluşan boşluğun diğer tur operatörleri tarafından doldurulduğunu belirten Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, “Turizmcilerde pazarın nasıl şekilleneceğiyle ilgili bir endişe vardı. Ama pazarın yeni sezona hızla hazır hale geldiğini görüyoruz. Bu açıdan baktığımızda İngiltere pazarının 2020 yılında da 2019’a benzer şekilde gelişim göstereceğini söyleyebiliriz. 2020 yılına ilişkin önceliğimiz Thomas Cook sonrası oluşan boşluğun kapatılması. Bu hedef doğrultusunda ilerlerken bir de bu pazarda büyüme kaydedersek turizm sektörümüz açısından sevindirici bir gelişme olur” dedi.

İFLAS KORKUSU KAYBOLDU

“Thomas Cook’un iflasından sonra ne yapacağız?” diye düşünerek Londra’daki fuara katıldıklarını ama gördükleri tablonun gayet memnun edici olduğunu söyleyen Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca, fuarın sonunda izlenimlerini şöyle aktardı: “Hem İngiliz tur operatörleri hem de uçak şirketleri bakımından hızlı bir dönüşümün yaşandığını görüyoruz. İngiliz pazarında istediğimiz artışı son yıllarda sağlamıştık. Ama Thomas Cook olmadan pazarın yola nasıl devam edeceğine ilişkin endişelerimiz vardı. Fuar süresince kurduğumuz bağlantılar bize endişeye etmeye gerek olmadığını gösterdi. Sektörün yeni aktörlerinin yerini aldığını gördük. Bu nedenle İngiltere pazarında bir düşüş değil tam tersine kesin bir artış bekliyoruz. Bu fuardan sonra gelecek erken rezervasyonlarla daha doğru bir planlama yapabileceğiz.” (Hürriyet)

Thomas Cook gitti... Yeni aktörler sahnede

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000