30 Temmuz 2021, Cuma 09:20:37

THK'yı arayan başkana şok cevap: "Saat 15:30 kimse yok!"

Orman yangınlarda uçak kullanılması için THK'yi aradığını söyleyen Muğla Belediye Başkanı Gürün, “Yarın sabah görüşebilirsiniz saat 15.30'dan sonra burada kimse kalmıyor” yanıtını aldığını söyledi.
  • Bravo
  • Adamlar menur arkadas sen ne diye rahatsiz ettin sayin baskabim yaa memurda deyil babasinin ciftligi yaaa oyuzden oylen mesailerini bitiriyolar iste ama bilmiyolar bu milleti bu hale soktujlari icin allahinda adaleti var
  • Bir haber sitesinde okudum ne kadar doğru bilmiyorum Rus uçakları için yapılan sözleşmede Rusya’da da yangın çıkarsa öncelik Rusya’nın denmiş. Eğer bu doğruysa ve Rusya’da yangın çıkarsa siz memleketin halini işte o zaman görün.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Marmaris'teki orman yangınında kullanılmak üzere Türk Hava Kurumu'ndan (THK) uçak kiralamak istediklerini fakat görüşecek bir yetkili bulamadıklarını söyledi.

Gürün, “Santral memuru çıktı. Ben kendimi tanıtarak yangın uçaklarının kullanılmasıyla ilgili yetkiliyle konuşmak istediğimi söyledim. Ama arkadaş, 'Yarın sabah görüşebilirsiniz saat 15.30'dan sonra burada kimse kalmıyor' dedi. Türk Hava Kurumu'nda görüşecek bir yetkili bulamadık” diye konuştu.

HAVA KARARINCA HELİKOPTERLER UÇAMAZ HALE GELDİ

Gürün sözlerine şu şekilde devam etti:

"O kadar kötü şeyle oluyor ki, birdenbire her yerde yangın haberleri almaya başladık. Önce Marmaris'teki yangın ortaya çıktı. Derhal ekiplerimiz müdahale etti. Orman yangınlarının söndürülmesiyle ilgili önce 2, sonra 3 helikopter görevlendirildi. Ama hava kararınca uçamaz hale geldiler. O helikopterin taşıdığı su miktarı yangına müdahale için çok yeterli değil. Uzmanların söylediği ve bizim bildiğimiz, yangın uçaklarının çok daha etkin bir şekilde müdahale edebildiği. Ama burada bir uçak olamadı ve şu anda orman yangını devam ediyor. Bodrum’daki yangın kontrol altına alındı ve soğutma çalışmaları devam ediyor, bitmiş değil. Köyceğiz Ağla yaylasında yangın var.

YANGIN BÖLGESİNE ARAÇLA ULAŞMAK MÜMKÜN OLMUYOR

Bunların hepsi orman içi yangını ve yangına araçla ulaşmak da mümkün olmuyor. Dolayısıyla hava karardığında helikopterler de yere inmek mecburiyetinde olduğu için herhangi bir şekilde yukarıdan müdahale olmuyor. Büyükşehir olarak ne yapıyoruz, biz konutların kenarında yerimizi alıyoruz ve konutlara yangının sıçramamasını, engellemeye sıçrarsa da en çabuk şekilde müdahale etmeye çalışıyoruz.

THK'DE GÖRÜŞECEK YETKİLİ BULAMADIK

Yangından sonra hemen alana intikal ettim, yangın söndürme uçağı görmedim. (THK'ye ulaşmaya çalışırken neler yaşandığının sorulması üzerine) Santral memuru çıktı. Ben kendimi tanıtarak yangın uçaklarının kullanılmasıyla ilgili yetkiliyle konuşmak istediğimi söyledim. Ama orada bulunan arkadaş, “Yarın sabah görüşebilirsiniz saat 15.30'dan sonra burada kimse kalmıyor” dedi. Türk Hava Kurumu'nda görüşecek bir yetkili bulamadık."

THK'yı arayan başkana şok cevap: "Saat 15:30 kimse yok!"

Yorumlar

Haydar ~ 3 yıl önce
Bravo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Afeeeet ~ 3 yıl önce
Adamlar menur arkadas sen ne diye rahatsiz ettin sayin baskabim yaa memurda deyil babasinin ciftligi yaaa oyuzden oylen mesailerini bitiriyolar iste ama bilmiyolar bu milleti bu hale soktujlari icin allahinda adaleti var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A/C engineer ~ 3 yıl önce
Bir haber sitesinde okudum ne kadar doğru bilmiyorum Rus uçakları için yapılan sözleşmede Rusya’da da yangın çıkarsa öncelik Rusya’nın denmiş. Eğer bu doğruysa ve Rusya’da yangın çıkarsa siz memleketin halini işte o zaman görün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000