19 Ocak 2017, Perşembe 14:31:07

THKÜ İHA pilotluğu eğitimine yoğun ilgi

Türk Hava Kurumu Üniversitesi, 9 Kasım 2016 tarihinde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından İnsansız Hava Aracı Eğitim Kuruluşu olarak yetkilendirildi.
  • Şimdi "9 Kasım 2016 tarihinde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından İnsansız Hava Aracı Eğitim Kuruluşu olarak yetkilendirildi" yazılmış. Öncelikle bu üniversite acaba halihazırdaki pilotaj öğrencilerini uçurmayı becerebilmişmide SHGM birde ayrı bir eğitim kuruluşu yetkisi vermiş. Denetlemelerde buna dikkat etmemişler mi? Ben söyleyeyim bu filmin sonunu teorik bilgi eğitimi tamam alırsınız ama uçuş felan beklemeyin. RealFlight Drone Flight Simulator kumandası bozulur, lisansı biter, meteoroloji :), NOTAM:) (çok tanıdık değil mi?) derken 1 sene sonra alınır sertifikalar. Bu acı sonu tadan çok öğrencisi var. TRT'de 1 sene sonra başlar çekimlere.
  • TTO THY SAYFASINDA BİR BOK BİLGİ YOK KONU HAKKINDA
  • thkü yü yaşamayan arkadaşlardan toz pempe yorumlar görüyorum, ben sizi rüyanızdan hiç uyandırmayayım :))
  • Ben drone kullanıyorum ama sertifikam yok. bir haberde emlakçıların da drone kullandığını okumuştum. manavlar da dronela servis yaparsa yakında şaşırmam
  • Üniversite için güzel bir çalışma olmuş. Bu işin meraklısı çık ama eğitim sınırlı. Thk eğitmenleri bu işte en iyileri. TRT bile tercih ettiğine göre.hayırlı olsun
  • Thk'nın "eskileri" bundan da rahatsız olmuşlar :)))))
  • Şimdi de bu işe girdiler yani. Paraları hazırlayın millet. Doktor, Profesör IHA pilotu oluyorsunuz artık :)))))
  • gene bulmuşlar keklenecek birkaç kişiyi.ne ballıymış bunlar onca olumsuzluğa rağmen hala insanlar para yetiştiriyor bunlara pes yani. kimse ağlamasın daha yok eğitim bitmedi yok yarım kaldı diye.
  • Türk Hava Kurumu Üniversitesinin milli İHA milli uçak gibi projelerde de yer alması lazım.
  • THK üniversitesinin artık bu tür faaliyetlerle anılması gerek. üniversitenin THK'ya yönelik yürütülen art niyetli propagandanın gölgesinde kalmaması lazım. bu üniversite türkiye için önemli bir üniversite.

Türk Hava Kurumu Üniversitesi, 9 Kasım 2016 tarihinde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından İnsansız Hava Aracı Eğitim Kuruluşu olarak yetkilendirildi. THKÜ İnsansız Hava Aracı Merkezi (İHAMER) ve Teknoloji Transfer Ofisi Müdürlüğü’nce yürütülen eğitim programına başvurular ise Aralık ayında başladı ve yoğun ilgi görüyor.

Eğitim programının ilk öğrenci grubu TRT Kameramanları oldu. 25 Ocak’ta başlayacak eğitim programı ise herkese açık.

İşte eğitime dair merak edilenler…

Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nde İHA Pilotluğu Eğitimi’nin Verilme Amacı Nedir?
THK Üniversitesi, İnsansız Hava Araçlarının (İHA) daha güvenli ve etkili bir şekilde kullanılması amacıyla bu eğitimleri veriyor. Katılımcılar, alacakları teorik ve pratik eğitimle farklı tip ve boyutlardaki İHA’ları en etkili şekilde kullanabilen seçkin birer İHA pilotu olacak.

Bilindiği gibi İHA’lar hem askeri hem de sivil alanda veri ve görüntü toplama amaçlı kullanılan hava araçları. Güvenlik güçlerimizin etkin şekilde yürüttüğü terörle mücadelede anlık istihbarat sonuçlarının alınmasında İHA’lar çok kritik bir öneme sahip. Söz konusu İHA’ları etkin bir şekilde kullanabilecek ve bu araçların taşıdığı faydalı yüklerden ileri düzeyde performans elde edebilecek üst seviyede İHA pilotlarının yetiştirilmesi gerekiyor. İHA’ların sadece askeri değil sivil pek çok alanda da kullanımının artması, İHA pilotlarına olan ihtiyacı da arttırıyor. Örneğin, eğitim programımızdaki İHA’lardan biri 18 dakika havada kalma süresi ve otokontrol özelliği ile profesyonel video çekimleri için en çok tercih edilen İHA’lar arasında.

Eğitimi Kimler Veriyor?
Teorik eğitimlerde görev alan eğitmenlerimiz, uzun yıllardır pilot adaylarının eğitimi için Türk Hava Kurumu Uçuş Okulu’nda görev yapan teorik uçuş öğretmenleri ile Üniversitemiz bünyesinde görev yapmakta olan akademisyenlerden oluşuyor. Simülatör ve uçuş eğitmenleri ise İHA uçuş test pilotu olarak görev yapmış uzmanlarla, güvenlik güçlerimiz için terör bölgesinde İHA uçuş operasyonlarında görev yapan İHA pilotlarından oluşuyor.

İHA Pilotu Olmak İsteyenlerin Nasıl Bir Eğitim Sürecinden Geçmesi gerekiyor?

Eğitim programı İnsansız Hava Aracı Sistemleri̇ Talimatı’na (SHT-İHA) uygun bir şekilde hazırlandı. Teorik, simülatör ve uçuş olmak üzere üç kısımdan oluşuyor.

İHA1 kategorisinde pilot adayları toplamda 36 saat teorik eğitim görüyor. Eğitim planına göre 8. günde teorik bilgi sınavına giriyorlar.

İkinci aşama ise simülatör eğitimi. Eğitimlerde, simülatör pazarının en detaylı ve güçlü simülatörü olarak tanımlanan RealFlight Drone Flight Simulator kullanılacak. Pilot adayları, simülatörde bulunan farklı İHA’larla görev senaryolarını farklı meteorolojik şartların etkisinde bitirerek simülatör eğitimlerini tamamlayacak ve ardından eğitmenler tarafından sınava tabii tutulacak.

Üçüncü Aşama Uçuş Eğitimi. Adaylara hem kapalı hem de açık alanda uçuş dersleri verilecek. Bu eğitimlerden hemen sonra pilot adayları öğrendiklerini tatbik etmek amacı ile eğitmen denetiminde solo uçuşlarını gerçekleştirecekler. Açık alan eğitmen denetiminde aday pilot solo uçuş süresi 7 saat. 7 saat uçuşun bir saati gece uçuşu olacak. İHA’ya entegre edilebilen termal kamera ile pilot adaylarına gece uçuş yetisi de kazandırılacak. 31 iş gününün sonunda gerek kapalı alan gerek açık alan eğitimleri neticesinde pilot adayları, hareketli veya sabit hedef takibi ve bölge kontrol amaçlı hazırlanmış senaryolara göre uygun İHA kullanımı ve video çekim yöntemleri üzerine eğitim alacaklar.

Bu üç aşama ayrı ayrı gerçekleşecek. Adaylar teori eğitiminin ardından, diğer eğitim programlarına da ücret ödeyerek devam edebilecek.

İsteyenler Kendi İHA’ları ile Eğitime Katılabilir Mi?

Üniversitemiz bünyesinde verilecek İHA pilotluğu eğitimine, pilot adaylarının kendi İHA’larıyla da katılabilme imkanı var. İHA’sı olmayan pilot adayları üniversitemize ait İHA’larla eğitim alacak.

Başvurular Nereye Yapılıyor?

Eğitime katılmak isteyenlerin Türk Hava Kurumu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Müdürlüğü İHA Eğitim Ekibi’ne başvurması gerekiyor. [email protected] adresinde de eğitim ve ücretlendirmeye dair tüm bilgiler mevcut.

THKÜ İHA pilotluğu eğitimine yoğun ilgi

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Bi Bakmak Lazım ~ 7 yıl önce
Şimdi "9 Kasım 2016 tarihinde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından İnsansız Hava Aracı Eğitim Kuruluşu olarak yetkilendirildi" yazılmış. Öncelikle bu üniversite acaba halihazırdaki pilotaj öğrencilerini uçurmayı becerebilmişmide SHGM birde ayrı bir eğitim kuruluşu yetkisi vermiş. Denetlemelerde buna dikkat etmemişler mi? Ben söyleyeyim bu filmin sonunu teorik bilgi eğitimi tamam alırsınız ama uçuş felan beklemeyin. RealFlight Drone Flight Simulator kumandası bozulur, lisansı biter, meteoroloji :), NOTAM:) (çok tanıdık değil mi?) derken 1 sene sonra alınır sertifikalar. Bu acı sonu tadan çok öğrencisi var. TRT'de 1 sene sonra başlar çekimlere.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mehmet Karaduman ~ 7 yıl önce
TTO THY SAYFASINDA BİR BOK BİLGİ YOK KONU HAKKINDA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
okuduğunu anlamak ~ 7 yıl önce
http://tto.thk.edu.tr/duyurular.html Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nde 25 Ocak- 3 Şubat Tarihleri Arasında Gerçekleşecek olan "İHA Pilotu Eğitimi" Detaylarına Ulaşmak ve Başvurmak için tıklayınız.
supradynov ~ 7 yıl önce
thkü yü yaşamayan arkadaşlardan toz pempe yorumlar görüyorum, ben sizi rüyanızdan hiç uyandırmayayım :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mühendis ~ 7 yıl önce
Ben drone kullanıyorum ama sertifikam yok. bir haberde emlakçıların da drone kullandığını okumuştum. manavlar da dronela servis yaparsa yakında şaşırmam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İHA uzmanı ~ 7 yıl önce
Üniversite için güzel bir çalışma olmuş. Bu işin meraklısı çık ama eğitim sınırlı. Thk eğitmenleri bu işte en iyileri. TRT bile tercih ettiğine göre.hayırlı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İhacı ~ 7 yıl önce
Thk'nın "eskileri" bundan da rahatsız olmuşlar :)))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yapma yaaa ~ 7 yıl önce
Şimdi de bu işe girdiler yani. Paraları hazırlayın millet. Doktor, Profesör IHA pilotu oluyorsunuz artık :)))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
müstehakmış ~ 7 yıl önce
gene bulmuşlar keklenecek birkaç kişiyi.ne ballıymış bunlar onca olumsuzluğa rağmen hala insanlar para yetiştiriyor bunlara pes yani. kimse ağlamasın daha yok eğitim bitmedi yok yarım kaldı diye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
milli THK ~ 7 yıl önce
Türk Hava Kurumu Üniversitesinin milli İHA milli uçak gibi projelerde de yer alması lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dronecu ~ 7 yıl önce
THK üniversitesinin artık bu tür faaliyetlerle anılması gerek. üniversitenin THK'ya yönelik yürütülen art niyetli propagandanın gölgesinde kalmaması lazım. bu üniversite türkiye için önemli bir üniversite.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000