25 Haziran 2022, Cumartesi 09:01:14

THK'nın havacılık festivali bugün başlıyor

Türk Hava Kurumu'nun Eskişehir'in İnönü ilçesinde düzenleyeceği ‘THK Havacılık Festivali’ bugün başlıyor.

Türk Hava Kurumu'nun Eskişehir'in İnönü ilçesinde düzenleyeceği ‘THK Havacılık Festivali’ bugün başlıyor.

Festivalde, yarışmalar, gösteriler, toplu hava gösterileri, halk uçuşları, konserler gibi birçok etkinlik yapılacak. 950 dönümlüm alana kurulu olan ve çok kıymetli, tarihi nitelikli yapılardan oluşan Eskişehir İnönü Havacılık ve Eğitim Merkezi, ülkemizde ilk defa düzenlenecek havacılık festivaline ev sahipliği yapacak.

Festivalde yamaç paraşütü, yelkenkanat, planör, ultralight, microlight, gyrokopter, uçak, helikopter, RC model uçak uçuşlarının yanı sıra, yere bağlı sıcak hava balonu uçuşu, model uçak, yamaç paraşüt ve yelkenkanat branşlarında amatör yarışmalar, T-6 G ve P-51 D Mustang uçaklarıyla akrobasi uçuşları olacağı belirtilirken, sergiler, havacılık söyleşileri, müzik dinletileri, tanıtım standları ve konserlerin olduğu programda, mevcut hava koşullarına göre halk uçuşları da gerçekleştirileceği vurgulandı.

THK Havacılık Festivali'nin uçuşlar ve çeşitli etkinliklere başlayacağını söyleyen THK Havacılık Festivali Koordinatörü Zuhal Erol, "Festivalde gün boyu birçok havacılık etkinliği düzenleyeceğiz. Sportif havacılıkla ilgili tüm araçların hem amatör yarışmaları hem de gösteri uçuşları olacak. Çocuklar için de model uçak yapım atölyesi yapılacak. Hürkuş’un gösteri uçağı bir uçuş yapacak. 25 Haziran akşam saat 20.00 de Musa Göçmen Senfoni Orkestrası SENFOROCK konseri olacak. Vatandaşlarımıza 'Çadırını-kamp sandalyeni kap gel' çağrısında bulunuyoruz. Karavanla gelecek olan vatandaşlarımız için de yerimiz mevcut. Festivalimizin amacı, havacılığa ilgi duyan, görmek isteyen, merak eden herkesin gelmesi. Sportif havacılıkla alakalı ilk defa böyle bir festival oluyor. Herkesi festivalimize davet ediyoruz" diye konuştu.

THK'nın havacılık festivali bugün başlıyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000