18 Eylül 2019, Çarşamba 11:48:14

THK'nın yangın söndürme uçağı TEKNOFEST'te gösteri yapacak

İzmir'de yaşanan orman yangınları sonrasında büyük tartışmalara neden olan THK filosundaki yangın söndürme uçakları bugün TEKNOFEST'te gösteri uçuşu yapacak.
  • THK da işler hiç güzel yürümüyor 1 adet uçağı uçurmakla ihale alınmaz,alınan ihalelerle parayı bakım yerine farklı yerlere gönderirseniz uçuracak uçak bulamazsınız gözü yiyorsa ihalede istenen miktar kadar uçağı aynı anda uçursun ayakta alkışlayıp tebrik edelim ve sorgulayalım.Neden uçaklar kullanılmadı diye ama bunu yapmayıp ahkam kesmek kolay yöneticileride yanlış bilgilendirmek daha kolay.Kimse yalan söyledi diye cezalandırılmıyor.Velhasıl zor işler bu akçeli işler adamı gözünden şişler
  • Bu uçakları kulandırmayana yazıklar olsun
  • Hayatında lövye ye dokunmamış , thk kurslarına katılmamış , paraşüt kuşanmamış tipler ya da THK nın eski vizyonunu bilmeyen , değer vermeyen kişiler buradan THK kapatılsın diye habire yazıyorsunuz..O kurum sayesinde binlerce genç hiçbir ücret talep edilmeden havacılıkla tanıştı..Planörle uçtu , paraşüt atlayışları yaptı..TSK ya binlerce harbiyeli eğitti..Hiçbiriniz amatör havacılık ruhuna sahip değilsiniz..Eğer sahip olsaydınız yapıcı konuşurdunuz..En kısa sürede bu kötü günlerden kurtulmasını dilerdiniz..Yoksa hepimizin çocukları gökyüzü ile tanışmak için kendilerini sadece USD ve EURO olarak gören uçuş okullarına köle olmaya devam edecek..Paraşüt ve Planör kursuna avrupaya gidersiniz artık dolarları verirsiniz..Tabi ki planörle yalnıza kalabilecek ve serbest atlayış yapacak yürek ve bilek ile yetenek varsa sizde..
  • Şu tabloya baktıkça acıyorum. Festival alanında bir görseniz acınacak haldeler. Paraşütçülerini de atmadılar. Tam bir zavallı ordusu olmuşlar. Kusura bakmayın; etme bulma dünyası. Tüysüz yetiminin hakkını keyfiniz için kullanırsanız, ticari işletmelerinizde ve uçuş okullarında insanların emeklerini paralarını hadsizce ve zevkinize göre harcarsanız, peşkeşler, yolsuzluklar, fesatlıklar, adam kayırmalar ve varlıkları babanızın malı gibi kullanırsanız ve hatta; çalışanınıza saygı duymayıp hakkı olan maaşları vermeyip kendiniz o paraları yiyorsanız bu düzen bir yere kadar sürer kardeşler. Şimdi böyle zavallı ülkenin istenmeyen çocuğu olursunuz. Bırakın bu milli miras ayaklarını. Atatürk görse şu hali kahrından ne yapardı kim bilir. Paşayı mezarında ters döndürürsünüz ama yalanlarla cumhuriyet ve atamın edebiyatını yaparsınız anca. Zavallılar çok komik kaldınız ortada. Yazık bunlara ya
  • ellerin son bir adet faal uçak kalmış onunla hava civa. Kurumun ne halde olduğunu bilmeyen var mı? Batık gemi. Istediği kadar bu uçağı uçursun. Sadece zarar eder. Hava atmanın alemi yok. Kapatın orayı.
  • Utanmadan uçuş mu yapacak
  • Kurumlar arası didişme ülkemize zarar plansız alım dolaysıyla bizlere ek külfet getirir b 200 jet motorlu bir yangın söndürme uçağı özellikle geniş araziler büyük vadilerde etkili olur yüksek görev sürati dolaysiyle. cl 215 turboprop pervaneli bir uçak daha düşük görev sürati ve manevrası ile ayrı bir çözüm birisi elimizde hazır çözüm diğeri satın alınacak ekipmanlarıyla ayrı çözüm..

İzmir'de yaşanan orman yangınları sonrasında büyük tartışmalara neden olan THK filosundaki yangın söndürme uçakları bugün TEKNOFEST'te gösteri uçuşu yapacak.

Tarım ve Orman Bakanı Ekrem Pakdemirli'nin İzmir'deki yangınlar sonrasında "Orman personeli binmek istemiyor emniyetli bulmadığı için. Emniyetli bulan varsa buyursunlar uçsunlar" ifadeleri üzerine THK'nın yangın döndürme uçakları tartışma konusu olmuştu.

Dün kapılarını ziyaretçilere açan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'te sergilenen Canadair CL-215 tipi yangın söndürme uçağı bugün temsili yangın söndürme/su atma gösterisi gerçekleştirecek.

Tartışmaların gölgesinde gerçekleştirilecek gösteri şimdiden merakla bekleniyor.

BERIEV BE-200'E NAZİRE YAPACAK

Öte yandan Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, THK'nın uçakları hakkında sarf ettiği sözlerden sonra Rusya'ya giderek Beriev Be-200 tipi yangın söndürme uçağını incelemiş test uçuşuna katılmıştı.

Pakdemirli, "Beriev uçak firmasının fabrikasının uçağını test ettik. Manevraya gelebiliyor. Uçağın teknik kabiliyetlerini, yakıt tüketiminden tutunda diğer Türkiye için gerekli olan hem teknik özellikler hem de bizim coğrafyaya uygunluğu konusunda teknik görüşmelerimiz olacak" demişti.

Bu görüşme sonrasında Beriev Be-200 tipi uçak dünden itibaren Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen TEKNOFEST'te görücüye çıktı. THK'ya ait CL-215'in bugün yapacağı gösteri hafta sonu gösteri uçuşu yapması planlanan Be-200'e adeta nazire olacak.

THK'nın yangın söndürme uçağı TEKNOFEST'te gösteri yapacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

~ 5 yıl önce
THK da işler hiç güzel yürümüyor 1 adet uçağı uçurmakla ihale alınmaz,alınan ihalelerle parayı bakım yerine farklı yerlere gönderirseniz uçuracak uçak bulamazsınız gözü yiyorsa ihalede istenen miktar kadar uçağı aynı anda uçursun ayakta alkışlayıp tebrik edelim ve sorgulayalım.Neden uçaklar kullanılmadı diye ama bunu yapmayıp ahkam kesmek kolay yöneticileride yanlış bilgilendirmek daha kolay.Kimse yalan söyledi diye cezalandırılmıyor.Velhasıl zor işler bu akçeli işler adamı gözünden şişler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TH ~ 5 yıl önce
Bu uçakları kulandırmayana yazıklar olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Scramble ~ 5 yıl önce
Hayatında lövye ye dokunmamış , thk kurslarına katılmamış , paraşüt kuşanmamış tipler ya da THK nın eski vizyonunu bilmeyen , değer vermeyen kişiler buradan THK kapatılsın diye habire yazıyorsunuz..O kurum sayesinde binlerce genç hiçbir ücret talep edilmeden havacılıkla tanıştı..Planörle uçtu , paraşüt atlayışları yaptı..TSK ya binlerce harbiyeli eğitti..Hiçbiriniz amatör havacılık ruhuna sahip değilsiniz..Eğer sahip olsaydınız yapıcı konuşurdunuz..En kısa sürede bu kötü günlerden kurtulmasını dilerdiniz..Yoksa hepimizin çocukları gökyüzü ile tanışmak için kendilerini sadece USD ve EURO olarak gören uçuş okullarına köle olmaya devam edecek..Paraşüt ve Planör kursuna avrupaya gidersiniz artık dolarları verirsiniz..Tabi ki planörle yalnıza kalabilecek ve serbest atlayış yapacak yürek ve bilek ile yetenek varsa sizde..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zavallı THK ~ 5 yıl önce
Şu tabloya baktıkça acıyorum. Festival alanında bir görseniz acınacak haldeler. Paraşütçülerini de atmadılar. Tam bir zavallı ordusu olmuşlar. Kusura bakmayın; etme bulma dünyası. Tüysüz yetiminin hakkını keyfiniz için kullanırsanız, ticari işletmelerinizde ve uçuş okullarında insanların emeklerini paralarını hadsizce ve zevkinize göre harcarsanız, peşkeşler, yolsuzluklar, fesatlıklar, adam kayırmalar ve varlıkları babanızın malı gibi kullanırsanız ve hatta; çalışanınıza saygı duymayıp hakkı olan maaşları vermeyip kendiniz o paraları yiyorsanız bu düzen bir yere kadar sürer kardeşler. Şimdi böyle zavallı ülkenin istenmeyen çocuğu olursunuz. Bırakın bu milli miras ayaklarını. Atatürk görse şu hali kahrından ne yapardı kim bilir. Paşayı mezarında ters döndürürsünüz ama yalanlarla cumhuriyet ve atamın edebiyatını yaparsınız anca. Zavallılar çok komik kaldınız ortada. Yazık bunlara ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
son kalan uçak ~ 5 yıl önce
ellerin son bir adet faal uçak kalmış onunla hava civa. Kurumun ne halde olduğunu bilmeyen var mı? Batık gemi. Istediği kadar bu uçağı uçursun. Sadece zarar eder. Hava atmanın alemi yok. Kapatın orayı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ruşit ~ 5 yıl önce
ELİNDEKİ TANK PALET FABRİKASINI KATAR A PEŞKEŞ CEKEN ZİHNİYET.. RUSYA DAN UÇAK ALMAK İÇİN DÜNYANIN TERCİH ETTİĞİ YANGIN SÖNDÜRME UÇAKLARINI HURDAYA ATMAYA ÇALIŞIYOR.. KİM BİLİR KAÇ MİLYON USD LAR BAŞKALARININ CEBİNE GİDECEK.... AKLA BAK 50 MİLYON DOLAR PARA YOK TANK PALET SAT.. 50MİLYON USD RUS UÇAK ALLL... REİS EN SON ALDIĞI 747 Yİ SATSA 10..15 YANGIN SÖNDÜRME UÇAĞI ALINIR..
Beriev ~ 5 yıl önce
Utanmadan uçuş mu yapacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yangın uçağı!!!!!! ~ 5 yıl önce
Tabi tabi hem gösteri yapsın hemde genel sekreter efendi önûnde artistik poz vererek çoookk biliyormuş edasıyla açıklamalar yapsın. Orada olup onu dinlemek çoookk keyifli olacak. :))))
DİDİŞME ~ 5 yıl önce
Kurumlar arası didişme ülkemize zarar plansız alım dolaysıyla bizlere ek külfet getirir b 200 jet motorlu bir yangın söndürme uçağı özellikle geniş araziler büyük vadilerde etkili olur yüksek görev sürati dolaysiyle. cl 215 turboprop pervaneli bir uçak daha düşük görev sürati ve manevrası ile ayrı bir çözüm birisi elimizde hazır çözüm diğeri satın alınacak ekipmanlarıyla ayrı çözüm..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000