28 Şubat 2020, Cuma 13:04:01

THK'da neler oluyor? Mahkeme toplu işten çıkarmaya onay verdi!

Eski Genel Başkan Osman Yıldırım döneminde batağa sürüklenen Türk Hava Kurumu, kayyum atanmasından sonra toparlanma sürecine girdi ancak mali yükün altından kalkılamadığı için işçi çıkarma başladı. Toplu işten çıkarma yapmak için mahkemeden izin alındı.
  • Merhaba ben bu okulun uzay mühendisliği bölümünü tercih etmeyi düşünüyorum ama görüyorum ki okulun bağlı olduğu kurum büyük bir ekonomik krizin içinde bu durumda okulu tercih etmem mantıklı bir seçim olmayacaktır sanırım , ileride mağdur olmak istemiyorum bu okulda okuyan abilerim ablalarım varsa lütfen beni de bilgilendirebilir mi bu konuda. İyi bir eğitim alıp başarılı bir mühendis olmak istiyorum ben de, doğruları bilmek en büyük hakkım.
  • BAZI KİŞİLERE BEDAVA ATLAYIŞLAR YAPTIRILIRKEN BUNA KURUM ÇALIŞANLARI DAHİL ; ESKİ İNSAN KAYNAKLARININ BAŞINDAKİ KİŞİLER BUNU BİLİYORDU AMA SUSTULAR. TABİ NOGAYLAROĞLU BUNLARI ÖĞRENDİ. GEREĞİNİ YAPARKEN ODA BU BORÇ VE ESKİ SİSTEMİN ADAMLARI İLE KENDİNİ MÜCADELEDE BULDU. DEVLET ARTIK EL ATTI , GEREĞİ UMARIM YAPILIR.
  • GEÇMİŞ ATLAYIŞLARADA BAKILSIN. KİMLERE BEDAVA ATLAYIŞ YAPTIRILDI!!!. MALESEF KURUM ÇALIŞANLARINDANDA ATLAYIŞ YAPANLAR VAR .NOGAYLAROĞLU PAŞA İŞİN ÜZERİNE GİTTİ AMA YARIM KALDI .
  • Doğru mu bunlar?
  • KURUMUN IÇINI BOŞALTANLARIN YARGILAMA SURECI HALKIMIZA AÇIKLANMALIDIR. YETİM HAKKI YİYENLER, KURUMUN MALINI KENDI ÖZEL ŞAHSİ İŞLERİNDE MENFAATLERINDE KULLANANLAR HESABINI VERMELİDİR. ESKI BİR KURUM ÇALIŞANI HAKKI BEY
  • KURUMUN ICINI BOŞALTANLAR GEÇMİŞİ İYİCENE TEKTİK EDİLİP İNCELENMELİ ,GEÇMİŞTE ÇALANLARIN TAZMİNATLARINDAN KESİLMELİ.
  • Osman Yıldırım, Vacit Öktem, Kürşat Atılgan yönetimleri kurumu bu haline getirmiştir. Atatürk'ün kurduğu kurum bu hale gelene kadar kimsenin sesi çıkmamış sonra Bertan Paşa kurum için bir şeyler yapmaya başlayınca eski defterleri araştırmaya başlayıp, bazılarının tekerine çomak sokunca ona da engel olunmuştur. Bertan paşa yönetimde olduğu dönem THK çalışanları her ay gecikmelide olsa bir maaş almıştır. Eski yönetimleri müdahalesi sonucu kuruma kayyum heyeti geldi o günden beri maaş yok bu kadar insan kış ayında ne yedi ne içti nasıl ısındı çocuğu hastası varmı evinde yiyecek ekmeği varmı düşünen yok. Ancak buradan birileri ahkam kesiyor. Kurum bu kadar insanı çıkartmak zorunda kalıyor ancak gidenlerin hiç bir hakkı ödenmiyor 4 aydır maaş almamış insanlar şimdi beş parasız işten çıkartıldı. Türk Hava Kurumu'nu bu hale getiren bütün yöneticileri Allah bildiği gibi yapsın.
  • 29 Subat itibariyle bunca ekmeği için çalısan personel olarak 4 ay maâş almadan tazminatları ödenmeden kış günü işten çıkarıldık kayyum heyeti ve devletimiz kurumu bu hale getiren yöneticilerin mal varlığına el koyucağına gariban calısanin aile düzeniyle oynadı büyük vebal aldınız.
  • kurumu bu hale getiren adamlar halen kurum bünyesinde farklı görevlerde bulunurken, thk mütevellide çaycısı, ilk okul mezunları varken kurum iflasa mahkum.
  • Yazıklar olsun

Eski Genel Başkan Osman Yıldırım döneminde batağa sürüklenen Türk Hava Kurumu, kayyum atanmasından sonra toparlanma sürecine girdi ancak mali yükün altından kalkılamadığı için işçi çıkarma başladı. Toplu işten çıkarma yapmak için mahkemeden izin alındı.

Eski Genel Başkan Osman Yıldırım'ın döneminde mali darboğaza giren Türk Hava Kurumu'nda işler bir türlü rayına oturmuyor. Geçtiğimiz yıl kayyum atanan Türk Hava Kurumu'nda yapılanma sürecine girilirken, borç yükü de giderek arttı. SGK borçları, krediler ve vergi borçları toplamda 800 milyon TL'yi bulan Türk Hava Kurumu, geçtiğimiz yılı 250 milyon TL zararla kapattı.

Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı'nın gelmesi ile birlikte direktör, özel kalem ve genel sekreter özel kalemliği gibi pozisyonları kapatan ve bu görevdekilerin iş akitlerini fesheden THK, çalışanların fazla mesai uygulamasını da sonlandırdı.

Bir takım ekonomik tedbirler alınmasına rağmen, önceki yıllarda işe alınan istihdam fazlası personel sayısının yüksek olması dolayısıyla THK, mahkemeye başvurarak toplu çıkarma yapmak için izin istedi. Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi'nden, ekonomik şartların feshi zorunlu kıldığına dair mahkeme kararı alan THK, bugün itibariyle yaklaşık 40 kişinin işine son verdi. THK Uçuş Okulu'ndan 7, İzmir'den 3, Gökçen İktisadi İşletmeden 10, Türkkuşu'ndan 10 ve THK Üniversitesi'nden 10 olmak üzere 40 kişinin iş akdi feshedildi.

YANGIN UÇAKLARINI SATIYOR, BİRİMİ KAPATIYOR

Bu arada Orman Bakanlığı'nın orman yangını söndürme ihalesine katılamayan THK, yangın uçaklarını da satma kararı aldı. Cl-215 tipi yangın söndürme uçaklarından 9 adet bulunan THK, bu uçakları da satarak kuruma kaynak yaratacak. Ayrıca uçakların satılmasından sonra yangın söndürme birimi de lağvedilecek.

MAAŞLAR ÖDENEMİYOR

Türk Hava Kurumu'nda bugün yaşanan işten çıkarmaların önümüzdeki günlerde de devam edeceği öğrenilirken THK Genel Başkanlığı'nda 5 aydır çalışanlara maaş verilemediği, diğer iştirak şirketlerinin bazılarında ise maaşlarda gecikme yaşandığı biliniyordu.

KURUMUN ZARARI 253 MİLYON TL

Kayyumun göreve başlamasından sonra iş akdi feshinin son çare olarak görüldüğü belirtilirken kurumun ekonomik durumunun düzelmemesi ile işten çıkarmaların başladığı kaydedildi.

Halen THK'nın, 15 milyon TL vergi borcu, 25 milyon TL SGK borcu ve 740 milyon TL kredi borcu bulunuyor. 2018 yılında 57 milyon TL zarar eden kurum, 2019 yılını ise rekor denilebilecek 253 milyon TL zararla kapattı. 

©AirportHaber.com

THK'da neler oluyor? Mahkeme toplu işten çıkarmaya onay verdi!