08 Eylül 2019, Pazar 18:51:46

THK’da yapılandırma savaşları!

Türk Hava Kurumu’nda Genel Başkanlık ile Merkez Denetleme Kurulu (MDK) arasındaki demeç savaşlarına bir yenisi eklendi. THK’nın borçlarını yapılandırma sürecine girdiğini açıklayan Nogaylaroğlu’na MDK’dan cevap gecikmedi.
  • Efendiler sorarım size insanlar 4-5 ay maaş almazken, Personel; bunalıma girenler, hastanelere düşenler, boşananlar, icralıklar, stresten depresyon geçirenler, ailesinden zaman çalıp hiç uyumadan ikinci işe gidenler, çocuklarına okul harçlığı veremeyenler, ödemesi gereken boçları siz maaş vermediğiniz için sürekli faizli ödeyenler oldu. Bunlar olurken neden biriniz çıkıpta bir tek cümle kuramadınızda şimdi herbiriniz bir üstad gibi KOMPOZİSYON yazıyorsunuz.
  • Ey denetleme kurulu adama sormazlarmi sizin zamanımızda da yapılandırma yapıldı mı. diyorsunuz ya bizim zamanımızda borçlar ödendi kactane gayri menkul satarak ödediniz sizin zamanımızdan toplam borç artırımı azaldı mı siz bunlara cevap verin
  • Kurumu baştan sona yenilemeli, yönetime sivil pilot olanlar getirilmeli ve her yıl gelir gider teker teker açıklanmalı ki kim ne yemiş belli olsun... Babasının çifliği gibi kullananlardan da kurtulmuş oluruz...
  • Tabii ki çok iyi olduğunuzdan aksaması çünkü personele 6 ay maaş vermeyip benim önceliğim banka derseniz aksamaz. Sizin yüzünüzden insanların 10 liralık borcu 1.000 lira oldu evini, arabasını kaybedenler mi dersiniz eşi ile arası bozulan mı dersiniz hepsi sizin sayenizde oldu ama şimdi kendi tahtınız sallanıyor diye yalanın bini bin para oldu? O Kürşat beye bir sorun kurumun 25-30 bin lira civarında tutan cep telefonlarını ne yapmış neden teslim etmemiş? Kendi kişisel parfümünü neden kurumu aldırmış? Neden gözlük camı silme bezini, arabasında duran sakızı, şekeri, diğer bilimum malzemeyi neden kuruma aldırmış? O kadar mı ihtiyacı vardı? Adamlar bir su aldırttı diye afiş afiş reklam yaptınız ya sizler için her ay özel getirilen pastalardan, kurabiyelerden, böreklerden onlardan bunlardan neden konuşmuyorsunuz? Sadece çamur at izi kalsın mantığı peşindesiniz çünkü kendi tahtınız sallanmaya başladı ve personel sizin yüzünüzden bu durumda Bertan paşa ise en azından personele maaş zammı verdi adam akıllı maaşlarını ödemeye başladı. Ya siz ne dediniz personele bu kadar zam yaptığı için borçlar ödenmiyor diye ortada geziyorsunuz ama kendi zamanınızda borçları ödediğiniz! halde o yüzden mi 6 ay maaş vermediniz?
  • Kurumu batıranlar dışarda "istediklerini yapsınlar, bizde karşı dava açarız" edasıyla geziyoruz. Çoğu üst rütbeli subay ve general ya, nasıl olsa bize dokunamazlar düşüncesindeler. Neler neler götürdüklerini içerdeki personel korkmadan bir anlatsa... Ama belki onların da parmağı vardır, değil mi? Şimdi de Üniversiteler bu hırsızlara kucak açmış işe alıyorlarmış. Bir Türk klasiği.
  • Genel baskan acikladi fekanca banka ile yuzde 28 ustelik tl olan borcu dovize cevirmek nasil bir mantik. Sayilan onca gayrimenkuller. Maas odememek. Borc ustune borc yapmak. Bunlar bide sozde ihaleler alindigi halde olan konular...yazik valla.
  • herkes boşb oş konuşuyor ama tek gerçek var: kurum küllüm batak!
  • Şimdi sizin kafanızda iki soru var.bir dayak nedir?iki neden atılır?
  • Artık nasıl bir yiyiciyseniz ortaya çıkacak diye panik olmuşsunuz
  • O kadar iyi biliyordunuz madem neden geçen yıl thknın operadaki genel başkanlık binasına icra geldi?Personele maaş ödemediniz aylarca.İnsanlar rezil oldu sizin yüzünüzden?yine de makam aracınızdan seyahatlerinizden vazgeçmediniz.yaşancılıkta level atlamışsınız artık.

Türk Hava Kurumu’nda Genel Başkanlık ile Merkez Denetleme Kurulu (MDK) arasındaki demeç savaşlarına bir yenisi eklendi. THK’nın borçlarını yapılandırma sürecine girdiğini açıklayan Nogaylaroğlu’na MDK’dan cevap gecikmedi.

Yapılandırma süreciyle ilgili açıklamaların doğruları yansıtmadığını ifade eden THK Merkez Denetleme Kurulu üyeleri, “Genel Başkanlık borcun ne kadarını hangi faizle yapılandırdığını açıklasın“ ifadeleri kullanıldı.

İşte THK Merkez Denetleme Kurulu tarafından THK delegelerine gönderilen o yazı:

“Kıymetli Başkanlarım,

Üzülerek izliyoruz ki, yönetimi  yok hükmünde olan Türk Hava Kurumu Genel Başkanı iyice abesle iştigale başladı.

Banka borcu yapılandırmayı sanki banka borcunu sildirmiş gibi lanse ediyor. 

Oysa vadesi geçmiş kredi borcunu ödememek iki sonuç doğurur:

1- Kredi iptal edilir ve borç geri çağrılır
2- Borç, faiz ilave edilerek yeniden yapılandırılır.

Bildiride adı geçen devlet bankası (ki onların da bir açıklama yapması lazım) vadesinde tahsil edemediği borçları vadeyi uzatarak tahsile çalışmaktadır.

Oysa bir evvelki yönetim döneminde 3 yıl boyunca bu borç, vadesi bir gün bile sekmeden ödeniyordu.

Bilemediği şu ki, yapılandırdım diye aleme ilan ettiği borcun vadesi yarın yine gelecek ve gelir getiren bütün işleri kaybettiği için ödeme yine yapılamayacaktır.

Aynı bildiride Sn. Cumhurbaşkanının THK’ya koordinatör atadığı ve borcun Cumhurbaşkanı talimatıyla yapılandırıldığı beyan edilmekte. Üzülerek izliyoruz ki bu doğru olmayan bir beyan.  Onursal genel başkanımız olan Sn. Cumhurbaşkanının isminin bu şekilde gerçek dışı kullanılması, Makam tarafından şüphesiz izlenmektedir.

THK’nın yönetim erkini tüzüğe aykırı bir sözleşmeyle bir muhalefet partisi yetkilisine devreden genel başkana  Sn. Cumhurbaşkanı’nın basın üzerinden söylediği sözler kamuoyunun taktirindedir.

İspatı da gayet basittir. Genel Başkanlık borcun ne kadarını hangi faizle yapılandırdığını açıklasın.

Eminiz ki bu yapılandırma borç sarmalını daha da büyütmüş ve THK’yı daha ağır ekonomik şartlara sürüklemiştir. Devlet Başkanı’nın THK’ya yapacağı yardım bu şekilde mi olur? Oluşturulmaya çalışılan algıysa bunun tam aksi...

Sanki Devletimiz nihayet kolunu kanadını THK’ya gerdi ve borcu sildiriyor...

Elbette yok böyle bir durum. Gerçek şu ki borcun çok küçük bir kısmı zorunluluk gereği en yüksek faiz seviyesinden yapılandırıldı.

Gerçekler yakında ortaya çıkar zaten.

Aynı zat, SGK borçlarını da YAKINDA yapılandıracağını büyük bir müjde olarak vermektedir. Oysa bu hak, borcunu ödeyemeyen işletmelere yine belli bir faizle sunulan bir haktır. Ve yapılandırılan borcun iki taksidi ödenmezse bozulur.

Nitekim yine bir önceki dönem yapılandırılan bu borç, genel başkanın yakın çevresini işe alıp maaşları 3 katına çıkardığı ve kaynakları bunlara dağıttığı için ödenememiş ve bozulmuştu.

Şüphesiz bütün bu beyanatlar menfi propaganda içindir. Genel başkan, olmayan kaynaklarımızdan on binlerce lira harcayarak tamamen yetkisiz olduğu halde  sözde bölge toplantıları yapıp ulaşabildiği üç beş kişiye buna benzer şeyler anlatmakta, iftiralar sıralamaktadır.  Oysa bunların mertçe konuşulacağı yer THK’nın genel kuruludur. Rica minnet, yalvar yakar bölgelerdeki birkaç kişiye ulaşmaya çalışan genel başkan, Olağanüstü Genel Kurul’un toplanmasındansa korkmaktadır.

Neden acaba??? Nitekim  14 Eylül çağrımıza yine sayısız düzmece beyanla mahkemede dava açtı. Bu kez baskı ve adaleti yanıltmak mümkün olmayacak ve hak yerini bulacaktır.

Kamuoyunun ve mensuplarımızın gerçeği bilmeleri adına sorumluluğumuz gereği bu  doğru bilgilendirmeyi yapmayı görev biliriz.

Saygılarımızla
THK Merkez Denetleme Kurulu

Bayram Duman
Muzaffer Başer
Gökhan Doğan”

THK’da yapılandırma savaşları!

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

thk ~ 5 yıl önce
Efendiler sorarım size insanlar 4-5 ay maaş almazken, Personel; bunalıma girenler, hastanelere düşenler, boşananlar, icralıklar, stresten depresyon geçirenler, ailesinden zaman çalıp hiç uyumadan ikinci işe gidenler, çocuklarına okul harçlığı veremeyenler, ödemesi gereken boçları siz maaş vermediğiniz için sürekli faizli ödeyenler oldu. Bunlar olurken neden biriniz çıkıpta bir tek cümle kuramadınızda şimdi herbiriniz bir üstad gibi KOMPOZİSYON yazıyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adsiz ~ 5 yıl önce
Ey denetleme kurulu adama sormazlarmi sizin zamanımızda da yapılandırma yapıldı mı. diyorsunuz ya bizim zamanımızda borçlar ödendi kactane gayri menkul satarak ödediniz sizin zamanımızdan toplam borç artırımı azaldı mı siz bunlara cevap verin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yeni Düzen ~ 5 yıl önce
Kurumu baştan sona yenilemeli, yönetime sivil pilot olanlar getirilmeli ve her yıl gelir gider teker teker açıklanmalı ki kim ne yemiş belli olsun... Babasının çifliği gibi kullananlardan da kurtulmuş oluruz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Berat ~ 5 yıl önce
Beratı düşünüyorlar kurumun başına :))
Yalancılar ~ 5 yıl önce
Tabii ki çok iyi olduğunuzdan aksaması çünkü personele 6 ay maaş vermeyip benim önceliğim banka derseniz aksamaz. Sizin yüzünüzden insanların 10 liralık borcu 1.000 lira oldu evini, arabasını kaybedenler mi dersiniz eşi ile arası bozulan mı dersiniz hepsi sizin sayenizde oldu ama şimdi kendi tahtınız sallanıyor diye yalanın bini bin para oldu? O Kürşat beye bir sorun kurumun 25-30 bin lira civarında tutan cep telefonlarını ne yapmış neden teslim etmemiş? Kendi kişisel parfümünü neden kurumu aldırmış? Neden gözlük camı silme bezini, arabasında duran sakızı, şekeri, diğer bilimum malzemeyi neden kuruma aldırmış? O kadar mı ihtiyacı vardı? Adamlar bir su aldırttı diye afiş afiş reklam yaptınız ya sizler için her ay özel getirilen pastalardan, kurabiyelerden, böreklerden onlardan bunlardan neden konuşmuyorsunuz? Sadece çamur at izi kalsın mantığı peşindesiniz çünkü kendi tahtınız sallanmaya başladı ve personel sizin yüzünüzden bu durumda Bertan paşa ise en azından personele maaş zammı verdi adam akıllı maaşlarını ödemeye başladı. Ya siz ne dediniz personele bu kadar zam yaptığı için borçlar ödenmiyor diye ortada geziyorsunuz ama kendi zamanınızda borçları ödediğiniz! halde o yüzden mi 6 ay maaş vermediniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yalancılar ~ 5 yıl önce
Buhar edilen bir 10000 $ daha yok mu? Kimdi onu yok eden paşanın adı.
Çerçi N. ~ 5 yıl önce
Kurumu batıranlar dışarda "istediklerini yapsınlar, bizde karşı dava açarız" edasıyla geziyoruz. Çoğu üst rütbeli subay ve general ya, nasıl olsa bize dokunamazlar düşüncesindeler. Neler neler götürdüklerini içerdeki personel korkmadan bir anlatsa... Ama belki onların da parmağı vardır, değil mi? Şimdi de Üniversiteler bu hırsızlara kucak açmış işe alıyorlarmış. Bir Türk klasiği.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazik ~ 5 yıl önce
Genel baskan acikladi fekanca banka ile yuzde 28 ustelik tl olan borcu dovize cevirmek nasil bir mantik. Sayilan onca gayrimenkuller. Maas odememek. Borc ustune borc yapmak. Bunlar bide sozde ihaleler alindigi halde olan konular...yazik valla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
batak ~ 5 yıl önce
herkes boşb oş konuşuyor ama tek gerçek var: kurum küllüm batak!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ordu ~ 5 yıl önce
Şimdi sizin kafanızda iki soru var.bir dayak nedir?iki neden atılır?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
3. soru ~ 5 yıl önce
Dayak kime atılır?
Türkkuşu ~ 5 yıl önce
Artık nasıl bir yiyiciyseniz ortaya çıkacak diye panik olmuşsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Plt ~ 5 yıl önce
O kadar iyi biliyordunuz madem neden geçen yıl thknın operadaki genel başkanlık binasına icra geldi?Personele maaş ödemediniz aylarca.İnsanlar rezil oldu sizin yüzünüzden?yine de makam aracınızdan seyahatlerinizden vazgeçmediniz.yaşancılıkta level atlamışsınız artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000