02 Ağustos 2021, Pazartesi 11:20:19

THK'da neler yaşandı? Uçakların bakım paraları ne oldu?

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Yönetim Kurulu Üyesi ve Türk Hava Kurumu Antalya Şubesi Eski Başkanı Vasıf Yüceliş, orman yangınlarıyla gündeme gelen Canadair CL-215 tipi uçaklar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
  • Osman Yıldırım ve yönetimi ile başlayan THK çöküşü ,kurumu kayyuma teslim ettiler, Atamızın emanetini koruyamadık. Yazıklar olsun...
  • THK 1960 darbesinden sonra askeriyenin arka bahçesi olup emekli askerlerin rehabilitasyon merkezine tabiri caizse arpalığa dönüştü maalesef.
  • Son iki yıldır Kayyım var, bu konuda ne yapmış? Daha da kötüye gitmiş anlaşılan, gelen gideni aratmasın bir kere de Allah aşkına yahu!
  • Arkadaş kafayı yememek elde değil.10 yıl boyunca 3 tane yönetimdeydi bu.Çıkmış akıl veriyor.Türkiye klasiği.
  • şu PAŞA kelimesi ne kadar lüzumsuz bir kelime . liyakatsızsın . iş bilmez köy muhtarı gibi birisisin artık . Ordu da görevin yok . Sivil sivil takılıyorsun sana neden PAŞA diyelim ??? şu orta doğu alışkanlıklarından sıyrılmamız lazım
  • Bu paralar birilerinin cebinde,bul kareyi al parayi))))
  • Bir nal bir atı, bir at bir askeri, bir asker ülkeyi kurtarabilir. Elindeki imkanları kullanmayıp, sağa sola ateş etmek yerine; en kısa zamanda bunları operasyonlara katmak lazım. Orman Bakanlığı istemiyorsa, belediyelere mevsimlik veya günlük kiralanabilir. Bu da olmasa, sosyal sorumluluk kapsamında, uygun olan yangınlara müdahale edilebilir. Halk THK’nun varlığını, güvenini hisseder bir ara İzmir ADB askeri tarafta duruyordu. Hiç kıpırdamadı ama, ben burdayım görüntüsünü ve güvenini veriyordu. Neticede; kurban derisi ve bağış gelirleri azal(tıl)mış olan kurum, maaşları, bakım ve operasyon giderlerini karşılayamayacak duruma düşmüştür. Hükümetin aksine, halkın ve %90 üyesinin Hvkk personeli olan üyelerin kurumu tekrar sahiplenmesi gerekmektedir. İşletmeci kafası ile kayyum müessesesi, mirasyedi gibi kurumun uçaklardan başlayarak tüm araç, gereçlerinden başlayarak, tüm taşınmazlarını da satar, yer bitirirler. Sahip çıkalım. SHGM faaliyeti sağlanan uçaklara hemen uçuş izni vermeli, pilotlar bu esnada gerekli tazeleme eğitimlerini tamamlamalılar. Herkesin üzerine düşen görevler var.
  • Ata emaneti THK nu hava kuvvetlerinin arka bahçesi yapıp yiyip tüketen emekliyenlerden ne zaman hesap sorulacak acaba??? şimdi çıkmış timsah gözyaşı döküyorlar...bunları indiragandi yaparken düşünecektiniz...bitirdiniz kurumu be yazıklar olsun
  • Ne mi oldu???? Atatürkün kuruluşu diye yoka sayıldı.
  • Hiç hesapta olmayan facialar meydana gelince foyaları meydana çıkıyor tıpkı Kızılay çadırlarında olduğu gib.Olası Marmara depremindede bakalım ne şapşallıklar yaşayacağız?

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Yönetim Kurulu Üyesi ve Türk Hava Kurumu Antalya Şubesi Eski Başkanı Vasıf Yüceliş, orman yangınlarıyla gündeme gelen Canadair CL-215 tipi uçaklar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Yangın söndürme uçakları ile ilgili sorunım 2019 yılında Bertan Nogaylaroğlu ve Rafet Yavuz ile başladığını ifade eden Yüceliş, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"CL-215 uçaklarının her yıl yangın mevsimi öncesinde bakıma alınması gerekmektedir. Bu sebeple Türk Hava Kurumu'nun Bu bakım maliyetini hesaplayıp bir kenarda hazır tutması gerekmekte.

THK Genel Başkanı Kürşat Atılgan döneminde Bertan Nogaylaroğlu'na görevi devretmeden önce bu CL-215 uçakların bakımı için bir milyon dolar, diğer şirketlerimizin operasyonlardan tasarruf edilerek bir kenara ayrıldı ve Kürşat Atılgan görevi Bertan Nogaylaroğlu'na devrettiğinde bu uçakların bakımı için tasarruf edilen 1 milyon doları da devretti.

Ancak Bertan Nogaylaroğlu ve genel sekreter Rafet Yavuz bu parayı, benim şahsi düşünceme göre, gereksiz olan veya iyimser tabirle acil olmayan yerlere harcayarak bitirdi.

"YÜKSEK TEKLİFLE GİTTİLER"

Orman Bakanlığı'nın CL-215 ihale dönemi geldiğinde uçaklara bakım yaptıracak para kalmamıştı ve bakımı yapılmayan uçaklarla ihaleye girmeye kalktılar. Üstelik bir önceki yıla göre çok daha yüksek bir teklifle (sanıyorum 75.000 TL/saat) Orman Bakanlığı'na gittiler. Orman Bakanlığı bu rakamı bir önceki yıla mukayese ettiği için çok yüksek buldu ve 70.000TL/saat'e inmeleri durumunda kabul edebileceklerini söyledi.

THK Yönetimi Türkiye'de bu uçaklardan başka hiçbir şirketin ve şahsın elinde olmadığını bildikleri için ve Orman Bakanlığı'nın eninde sonunda Türk Hava Kurumu'nun teklifine razı geleceğiini düşündükleri için ormanın bu fiyat teklifini kabul etmediler ve 14.500 dolar (o tarihte Dolar kuru yaklaşık 5.290 TL civarı) gibi bir fiyatta direttiler.

Halbuki önceki dönem THK Genel Başkanı Kürşat Atılgan 13.000 ila 13.500 dolar arası fiyat teklif etmişti ve orman tarafından bu rakam kabul görmüştü.

Eğer Bertan Nogaylaroğlu ekibi, Kürşat Atılgan paşamızın belirlediği fiyattan ihaleye katılmış olsaydı, şu anda bu uçaklar Manavgat üzerinde uçuyor olacaktı."

2019 YILINDA NELER YAŞANMIŞTI

Takvim yaprakları 2019 yılını gösterirken İzmir'de meydana gelen orman yangınları sonrasında benzer tartışmalar yaşanmış dönemin THK Genel Başkanı Bertan Nogaylaroğlu yönetimi, THK Merkez Denetleme Kurulu tarafından ağır eleştiri ve suçlamalara maruz kalmıştı.

THK Merkez Denetleme Kurulu üyelerinin imzasıyla yayımlanan bildiride, yangın söndürme uçakları ihalesinin Bertan Nogaylaroğlu tarafından bilerek alınmadığı iddia edilmişti.

Bakım için ayrılan kaynağın da işe alınan yakınlara maaş olarak aktarıldığının iddia edildiği açıklamada şoke eden detaylara yer verilmişti.

Açıklamada, "94 yıllık THK’nın yaşamı boyunca aldığı en büyük darbe bu yıl bu uçakların  orman yangınlarına müdahale ettirilmemesidir ve bunun sorumluları müteselsilen genel sekreter  ve genel başkandır" ifadeleri kullanılmıştı.

THK MERKEZ DENETLEME KURULU TARAFINDAN O DÖNEMDE YAPILAN AÇIKLAMANIN TAMAMI İÇİN TIKLAYIN

©AirportHaber.com

THK'da neler yaşandı? Uçakların bakım paraları ne oldu?

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

skymen ~ 3 yıl önce
Osman Yıldırım ve yönetimi ile başlayan THK çöküşü ,kurumu kayyuma teslim ettiler, Atamızın emanetini koruyamadık. Yazıklar olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 3 yıl önce
THK 1960 darbesinden sonra askeriyenin arka bahçesi olup emekli askerlerin rehabilitasyon merkezine tabiri caizse arpalığa dönüştü maalesef.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hep mazeret ~ 3 yıl önce
Son iki yıldır Kayyım var, bu konuda ne yapmış? Daha da kötüye gitmiş anlaşılan, gelen gideni aratmasın bir kere de Allah aşkına yahu!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 3 yıl önce
Kayyum THK na çökertilen 1,5 milyar dolar borcun nasıl ödenip kurumun kurtarılmasına gayret etti..
kerim ~ 3 yıl önce
Arkadaş kafayı yememek elde değil.10 yıl boyunca 3 tane yönetimdeydi bu.Çıkmış akıl veriyor.Türkiye klasiği.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nokta Koyar ~ 3 yıl önce
şu PAŞA kelimesi ne kadar lüzumsuz bir kelime . liyakatsızsın . iş bilmez köy muhtarı gibi birisisin artık . Ordu da görevin yok . Sivil sivil takılıyorsun sana neden PAŞA diyelim ??? şu orta doğu alışkanlıklarından sıyrılmamız lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sana ne derler biliyor musun, ~ 3 yıl önce
Bir dimtir git haydee arabi yoluna..
2.sinif vatandas ~ 3 yıl önce
Bu paralar birilerinin cebinde,bul kareyi al parayi))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kot ~ 3 yıl önce
Bir nal bir atı, bir at bir askeri, bir asker ülkeyi kurtarabilir. Elindeki imkanları kullanmayıp, sağa sola ateş etmek yerine; en kısa zamanda bunları operasyonlara katmak lazım. Orman Bakanlığı istemiyorsa, belediyelere mevsimlik veya günlük kiralanabilir. Bu da olmasa, sosyal sorumluluk kapsamında, uygun olan yangınlara müdahale edilebilir. Halk THK’nun varlığını, güvenini hisseder bir ara İzmir ADB askeri tarafta duruyordu. Hiç kıpırdamadı ama, ben burdayım görüntüsünü ve güvenini veriyordu. Neticede; kurban derisi ve bağış gelirleri azal(tıl)mış olan kurum, maaşları, bakım ve operasyon giderlerini karşılayamayacak duruma düşmüştür. Hükümetin aksine, halkın ve %90 üyesinin Hvkk personeli olan üyelerin kurumu tekrar sahiplenmesi gerekmektedir. İşletmeci kafası ile kayyum müessesesi, mirasyedi gibi kurumun uçaklardan başlayarak tüm araç, gereçlerinden başlayarak, tüm taşınmazlarını da satar, yer bitirirler. Sahip çıkalım. SHGM faaliyeti sağlanan uçaklara hemen uçuş izni vermeli, pilotlar bu esnada gerekli tazeleme eğitimlerini tamamlamalılar. Herkesin üzerine düşen görevler var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KOT RUMUZLU ARKADAŞ ~ 3 yıl önce
KOT RUMUZU İLE YAZAN ARKADAŞ: Geçmişte hava kuvvetleri komutanlığı personelinden defalarca para kesilerek yardım yapıldı. BU YARDIMLAR SON 10 YILDA KÖTÜ NİYETLİ YÖNETİCİLER TARAFINDAN MALESEF HORTUMLANDI. KİMSE YARDIM YAPAN İNSANLARIMIZI APTAL YERİNE KOYAMAZ. Yargı yolu ile bu KAYYUM ÖNCESİ SON 10 Yil GOREV YAPMIS Yoneticilerden bu paralar tahsil edilmelidir.
törkişhpört ~ 3 yıl önce
Ata emaneti THK nu hava kuvvetlerinin arka bahçesi yapıp yiyip tüketen emekliyenlerden ne zaman hesap sorulacak acaba??? şimdi çıkmış timsah gözyaşı döküyorlar...bunları indiragandi yaparken düşünecektiniz...bitirdiniz kurumu be yazıklar olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THK ~ 3 yıl önce
Ne mi oldu???? Atatürkün kuruluşu diye yoka sayıldı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Extravaganza ~ 3 yıl önce
Hiç hesapta olmayan facialar meydana gelince foyaları meydana çıkıyor tıpkı Kızılay çadırlarında olduğu gib.Olası Marmara depremindede bakalım ne şapşallıklar yaşayacağız?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000