18 Ağustos 2015, Salı 07:50:42

THK Van Şubesi hız kesmiyor

Türk Hava Kurumu (THK) Van Şube Başkanı Vahdettin Dicle, 2014 yılında 500 öğrenciye model uçak eğitimi, 23 öğrenciye ise yamaç paraşütü, planör, yelken kanat ve serbest paraşüt eğitimi verdiklerini söyledi.
  • Thk üst yönetiminde büyük bir iktidarı ele geçirme ve 'bal tutup parmağı yalama' savaşları yaşanırken, şubelerin böyle ulvi duygularla çaba sarfetmeleri takdir edilevek bir şey.Bence Thk onların çabalarıyla ayakta duruyor.
  • Planör kursu mu varmış? Atma Recep, ne kursu?
  • söylesem tesiri yok sussam gönül razı değil ankara antalya istanbul fethiye karaman varken vanın haberi niye
  • öncelikle yaptığınız havacılık faaliyetleri için size başarılar diliyorum. Şunu söylemeden geçemeyeceğim diğer illerde ki şubelerimizde en az sizin kadar yoğun çalışmaktadır. Bunu göz ardı etmemenizde fayda olacağını ona göre açıklamalarınıza dikkat etmenizi dilerim.

Türk Hava Kurumu (THK) Van Şube Başkanı Vahdettin Dicle, 2014 yılında 500 öğrenciye model uçak eğitimi, 23 öğrenciye ise yamaç paraşütü, planör, yelken kanat ve serbest paraşüt eğitimi verdiklerini söyledi.

Türkiye’de 413 şube arasında Van şubesinin çok başarılı çalışmalara imza attığını ifade eden Vahdettin Dicle, Van’da 20’ye yakın pilotlarının bulunduğunu belirtti. Yamaç paraşütü sevdası ile başlayan bir öğrencilerinin de şu an hava yollarında pilotluk yaptığını anlatan Dicle, “Yıllardır Van’da değişik okullarda çok sayıda öğrenciye ücretsiz model uçak kursları verdik, vermeye de devam ediyoruz. Bunların arasından havacılığa daha istekli olanları eğitim merkezlerinde yamaç paraşütü, planör, yelken kanat ve serbest paraşüt kurslarına göndermekteyiz. 2011 yılında kurduğumuz THK Üniversitesi, havacılığın her alanında eğitim vermektedir. Türk Hava Kurumu’nun amacı daha fazla havacıyı ülkemize kazandırmaktır. Öğrencilere uçuş prensipleri gibi konular anlatılıyor. Model uçak iyi bir hobi olmanın ötesinde uçuş prensiplerini daha iyi anlamaya yardımcı bir araçtır. Model uçak havacılığın temelidir, bu nedenle havacılığa ilgi duyan herkesi kurslarımıza bekliyoruz. Hızla gelişen teknoloji, gençlerin önüne yeni olanaklar sunuyor. Bu olanaklar gençleri bazen günlük hayattan uzaklaştırıyor. Türk Hava Kurumu olarak gençlerimize güzel bir hobi kazandırmak ve havacılık sevdasını onların genç yüreklerine aşılamak istiyoruz. İlimizde geçtiğimiz yıl toplamda 500 öğrencimize model uçak kursu verdik. 23 öğrencimiz ise yamaç paraşütü, planör, yelken kanat ve serbest paraşüt eğitimi aldı. Şu an bunlar bu işi artık profesyonel yapmaktadırlar. Hatta bir öğrencimiz ise hava yollarında pilotluk yapmaktadır. Bu yılda uçmaya hevesli 6 öğrencimizi uçuş eğitimlerini almaları için gönderdik. Tüm masrafları Türk Hava Kurumu Genel Merkezimiz tarafından karşılanmaktadır. Van şubesi olarak yapmış olduğumuz çalışmalar kapsamında 413 şube arasında en iyi başarı elde eden şubelerin başında gelmekteyiz. Duraksamadan çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

THK Van Şubesi hız kesmiyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Demokrat ~ 9 yıl önce
Thk üst yönetiminde büyük bir iktidarı ele geçirme ve 'bal tutup parmağı yalama' savaşları yaşanırken, şubelerin böyle ulvi duygularla çaba sarfetmeleri takdir edilevek bir şey.Bence Thk onların çabalarıyla ayakta duruyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
planör kursu ~ 9 yıl önce
Planör kursu mu varmış? Atma Recep, ne kursu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gonyalı ~ 9 yıl önce
söylesem tesiri yok sussam gönül razı değil ankara antalya istanbul fethiye karaman varken vanın haberi niye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.... ~ 9 yıl önce
öncelikle yaptığınız havacılık faaliyetleri için size başarılar diliyorum. Şunu söylemeden geçemeyeceğim diğer illerde ki şubelerimizde en az sizin kadar yoğun çalışmaktadır. Bunu göz ardı etmemenizde fayda olacağını ona göre açıklamalarınıza dikkat etmenizi dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Katiliyorum ~ 9 yıl önce
Su anda thkda yonetimsel zafiyetler olabilir ama subeler tum gucuyle calisiyor turkiyenin neredeyse her yeri icin gecerli bu diger subelerin hakki yenmesin.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000