21 Haziran 2019, Cuma 11:50:32

THK'nın uçakları rehin alındı!

Türk Hava Kurumu'nda yaşanan gelişmeler gündemdeki yerini korurken, bir skandal daha patlak verdi.
  • Bu THK kurban derilerinin parasini raki%balik sofrasinda yemedilermi?
  • Eski yöneticiler o kadar şuursuzca, o kadar hesapsızca kredi çekmişler ki öde öde bitmiyor, adeta artıyor. Bu yöneticilerden mutlaka hesap sorulmalı. Bu krediler ödenmeden Thk' nin durumu kesinlikle düzelmez.
  • Türkiye'nin havacılık ve uzay bilimleri anlamında tek ihtisas okulu derken . Öncelikle Anadolu universitesi bu işi liyakatiyle 30 yıldır yapıyor. Ayrıca Kocaeli ve Kayseri gibi okullarda yaklaşık 20 yıldır var. Son yıllarda yeni üniversiteler açıldı Türk hava kurumu universitesi 7-8 yıllık tarihi var bu süre zarfinda da pek başarılı olduğu söylenemez THK ismini kullanarak iyi üniversite gibi görünüyor a ama Türkiye'nin en büyük havacılık fakültesi Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay bilimleri fakültesi dir.
  • Thklılar bir kere de güzel bir haberle anılın lütfen.Nedir bu yıllardır yolsuzluk usulsuzlük iflas?Mesainizi nasıl geçiriyorsunuz siz allah aşkına?
  • valla ben de girdim kimse benden para istemedi.neden yalan konuşuyorsun anlamadım yani sen de mi osmancısın
  • Hepsi yiyici hepsi pislik.kurulduğundan beri askerlerin elinde.hırsız genel başkanlar sayesinde iflas eşiğinde.bu duruma getirenlerin yargı önünde olması gerekir.thk nu çiflik gibi kullanan karakteri bozuk insanlar ın sayesinde iflas durumunda.onlarca emekli subayların çifliği ve her yer boş müdür dolu.gelen adamını işe aldı.sonunda üretmeden oturarak THK nu yedi bitirdiler.heryerde uçak dolu onları ticari uçuracak zihniyet kafa yok.bu işten anlayan ordan yetişen bir pilot olarak üzüntüm sonsuz.başta onları seçen geri zekalı delegelerden hırsız genelbaşkanlara kul hakkı haram olsun...
  • TÜRK HAVA KURUMU kapatılmazsa yolsuzluk hukuksuzluk adam kayırma yalan dolanın ardı arkası kesilmez Atatürk kurdu diye kimse oralı olmuyor halbuki kapatılması kime ne zarar verir ne fayda verir hesabı yapılabilir
  • Gözler Vasıf Yüceliş’i arıyor...
  • Aaa ne gerek var burda yaptırmaya çek başkasına peşkeş oda arada para yesin paravan olarak nasılsa turkiyenin malı deniz ye yedir bitmez bademlere
  • THY Akademiye peskes cekilecek iyice batmasi bekleniyor efes meydani thy istiyor ve alacaklar demisti dersiniz....

Türk Hava Kurumu'nda yaşanan gelişmeler gündemdeki yerini korurken, bir skandal daha patlak verdi.

Türk Hava Kurumu filosunda bulunan iki uçak bakım paraları ödenmediği için rehin alındı.

THK filosunda bulunan TC-LLL kuyruk tescilli Cessna 560XL Citation XLS ve TC-DAK kuyruk tescilli Cessna 560XL Citation XLS+ tipi iki uçak geçtiğimiz aylarda bakım için Viyana'ya göndermişti. Jet Aviation'a ait tesislerde işlemleri gerçekleştirilen uçakların bakım ücretlerinin ödenmediği öğrenildi. 

YA ÖDEME YAPILACAK YA DA İCRADAN SATILACAK!

THK'dan ödeme alamadığı için bakım işlemlerini gerçekleştiren Jet Aviation, ücretler ödenene kadar uçakların teslim edilmeyeceğini iletti. İki uçakla ilgili ödemelerin yapılana kadar bekleneceği ödemenin yapılmaması durumunda ise gerekli yasal işlemlerin ardından icra yoluna gidileceği bilgisine ulaşıldı.

Öte yandan AirportHaber'in edindiği bilgiye göre; Türk Hava Kurumu Yönetimi'nin tüm konularla ilgili 24 Haziran 2019 (Pazartesi) tarihinde basın toplantısı düzenleme kararı aldığı öğrenildi.

THK'da neler oluyor?

THK Denetleme Kurulu'nun 8 aylık süreçte yönetimin hiçbir vaadini yerine getiremediğini ve kurumun zarara uğratıldığını raporlayarak olağanüstü seçim talebinde bulunmuştu. Milyonlarca liralık ihalelerin sürecin iyi yönetilememesinden dolayı kaybedildiğini ve kurum içinde teammüllere aykırı görevlendirmeler yapıldığını rapor haline getirdi ve olağanüstü seçim talep edilmişti.

Türk Hava Kurumu’nda Ekim 2018’de  yapılan 45’nci Olağan Büyük Genel Kurul’da Hava Kuvvetleri tarafından aday gösterilerek göreve gelen  Ahmet Bertan Nogaylaroğlu’nun geçen süreçte vaatlerini yerine getirmediği öne sürülmüştü.

Öte yandan yaşanan gelişmeler sonrasında Türk Hava Kurumu yönetimindeki çatlak sesler çok sayıda istifayı da beraberinde getirdi. Yönetimi olağanüstü genel kurula davet eden Merkez Denetim Kurulu raporundan sonra, yönetim kurulu yedek üyelerinden 10’u istifasını verdi.

©AirportHaber.com

THK'nın uçakları rehin alındı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (42)

Parajumppilot ~ 5 yıl önce
Bu THK kurban derilerinin parasini raki%balik sofrasinda yemedilermi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kredi ~ 5 yıl önce
Eski yöneticiler o kadar şuursuzca, o kadar hesapsızca kredi çekmişler ki öde öde bitmiyor, adeta artıyor. Bu yöneticilerden mutlaka hesap sorulmalı. Bu krediler ödenmeden Thk' nin durumu kesinlikle düzelmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alaka ~ 5 yıl önce
Türkiye'nin havacılık ve uzay bilimleri anlamında tek ihtisas okulu derken . Öncelikle Anadolu universitesi bu işi liyakatiyle 30 yıldır yapıyor. Ayrıca Kocaeli ve Kayseri gibi okullarda yaklaşık 20 yıldır var. Son yıllarda yeni üniversiteler açıldı Türk hava kurumu universitesi 7-8 yıllık tarihi var bu süre zarfinda da pek başarılı olduğu söylenemez THK ismini kullanarak iyi üniversite gibi görünüyor a ama Türkiye'nin en büyük havacılık fakültesi Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay bilimleri fakültesi dir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thk ~ 5 yıl önce
Thklılar bir kere de güzel bir haberle anılın lütfen.Nedir bu yıllardır yolsuzluk usulsuzlük iflas?Mesainizi nasıl geçiriyorsunuz siz allah aşkına?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dante78 ~ 5 yıl önce
valla ben de girdim kimse benden para istemedi.neden yalan konuşuyorsun anlamadım yani sen de mi osmancısın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Başkanlar ~ 5 yıl önce
Hepsi yiyici hepsi pislik.kurulduğundan beri askerlerin elinde.hırsız genel başkanlar sayesinde iflas eşiğinde.bu duruma getirenlerin yargı önünde olması gerekir.thk nu çiflik gibi kullanan karakteri bozuk insanlar ın sayesinde iflas durumunda.onlarca emekli subayların çifliği ve her yer boş müdür dolu.gelen adamını işe aldı.sonunda üretmeden oturarak THK nu yedi bitirdiler.heryerde uçak dolu onları ticari uçuracak zihniyet kafa yok.bu işten anlayan ordan yetişen bir pilot olarak üzüntüm sonsuz.başta onları seçen geri zekalı delegelerden hırsız genelbaşkanlara kul hakkı haram olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt ~ 5 yıl önce
Git tedavi ol, içindeki boşluk, içindeki nefret beyin hücrelerini yok etmiş. Bu şekilde mutlu olmana imkan yok.
eysedo ~ 5 yıl önce
TÜRK HAVA KURUMU kapatılmazsa yolsuzluk hukuksuzluk adam kayırma yalan dolanın ardı arkası kesilmez Atatürk kurdu diye kimse oralı olmuyor halbuki kapatılması kime ne zarar verir ne fayda verir hesabı yapılabilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ah ~ 5 yıl önce
Gözler Vasıf Yüceliş’i arıyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F4 ~ 5 yıl önce
Hahahaha apır cezayı atlatsın gelir merak etme
Stavro ~ 5 yıl önce
Aaa ne gerek var burda yaptırmaya çek başkasına peşkeş oda arada para yesin paravan olarak nasılsa turkiyenin malı deniz ye yedir bitmez bademlere

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy ~ 5 yıl önce
THY Akademiye peskes cekilecek iyice batmasi bekleniyor efes meydani thy istiyor ve alacaklar demisti dersiniz....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000