05 Ekim 2019, Cumartesi 11:25:03

THK pilotları ayrılıyor mu?

Son günlerde sıkça gündeme gelen CL-215 yangın söndürme uçakları, bu kez de pilotlarını kaybetme tehlikesi ile gündeme geldi.
  • ayrılamazlar ayrılırlarsa aç kalırlar kimse almaz bunları boş sallamayın
  • Ya Allah Ya bismillah,acaba hangi kapiyi zorlasam? Dolandiralacak para kalmayinca fareler batan gemiyi terk edermis.
  • THK na sıcak para..bu parayla 1 yıl daha idare ederler.. Nasil mı? Yangin uçakları satilacak eee nasilsa ucuracak yer kalmadi (bahaneside hazır...!!!)
  • Son günlerde özellikle THK' nın yangın uçaklarıyla ilgili negatif haberler okuduk. Zaten son 10 yılı büyük Yönetimsel hatalarla dolu olan THK, bilerek iyice zayıflatılıyor..Sonra bir Rus uçağı geldi. Testler yapılıyor. Devlet samimiyetle üzerine giderse her şey çözülür. Uçaklar yenilenir . Pilotlar uçar. Aracılar uçak satmak için bunları yaptırıyorsa yeni sorunlar daha büyük şekilde karşımıza çıkar.Birileri zengin olur. Ormanlar yine yanmaya devam eder. Akıl ve sağ duyu lütfen.
  • Atam kusura bakma emanetine ihanet etiler,veya etiriyorlar mı digelim?? Atatatürk ile ne var ise yok oluyor açaba normal mı? Öbür yandan bakıldı zaman ne yapıldı var mı elde birşey?? Olanlar zaten olmak gerekenler hiç vazla geyik etmeye gerek yok!
  • Beriev’i duyana bir haller oluyor.en yenisi 1970 model olan ve üretimi çoktan dururulmuş külüstürlerle nereye kadar ilerlemeyi düşünüyordunuz?
  • pilotların bazıları çeşitli havayollarini denedi ve başarılı olamadı.ne yapacaklarına iyi karar versinler.
  • Gerçekten thknın durumu içler acısı...
  • 1 yıldır uçmadan alınan maaşlar iyi herhalde.
  • Alışmışlar salla başı al maaşı yangın çıktı da müdahale mi ettiler sanki uçaklar uçamaz mış

Son günlerde sıkça gündeme gelen CL-215 yangın söndürme uçakları, bu kez de pilotlarını kaybetme tehlikesi ile gündeme geldi.

AirportHaber'in edindiği bilgiye göre; THK'nın CL-215 tipi yangın söndürme uçaklarının pilotları iş bırakma kararı aldı. 

Ülkemizde yaşanan orman yangınları sonrasında neden havalanmadığı tartışma konusu olan yangın söndürme uçaklarının pilotları yol ayrımına girdi. Bu uçaklarla ilgili tartışmalar sürerken, Türkiye de Rus yangın söndürme uçağı Beriev Be-200 tipi uçaklarını kiralamak için adımlar atmıştı.

Bu belirsiziler sonrasında THK'nın yangın söndürme uçaklarının pilotlarından bazıları istifa etme kararı aldı. Bazı pilotlar; 'Ülkemizdeki CL-215 uçaklarına yönelik bir çok asılsız haberle birlikte OGM Beriev ucaklarinin kiralanmasına yönelik adımlar atmıştır. Bununla birlikte THK'daki yönetim boşluğundan kaynaklanan sahipsizlikten dolayı tüm CL-215 Pilotlari olarak baska bir işte çalışmak maksadıyla filodan ayrılmaya başladık. Bu nedenle CL-215 filosu hızla pilot kaybetmeye başlamıştır' ifadelerini kullandı.

©AirportHaber

THK pilotları ayrılıyor mu?

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

ceko ~ 4 yıl önce
ayrılamazlar ayrılırlarsa aç kalırlar kimse almaz bunları boş sallamayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cekoooo ~ 4 yıl önce
Herkesi kendin gibi mi saniyorsun vasifsiz.
Ibrahim zubuk zade ~ 4 yıl önce
Ya Allah Ya bismillah,acaba hangi kapiyi zorlasam? Dolandiralacak para kalmayinca fareler batan gemiyi terk edermis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Plt. ~ 4 yıl önce
THK na sıcak para..bu parayla 1 yıl daha idare ederler.. Nasil mı? Yangin uçakları satilacak eee nasilsa ucuracak yer kalmadi (bahaneside hazır...!!!)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAMİMİYET ~ 4 yıl önce
Son günlerde özellikle THK' nın yangın uçaklarıyla ilgili negatif haberler okuduk. Zaten son 10 yılı büyük Yönetimsel hatalarla dolu olan THK, bilerek iyice zayıflatılıyor..Sonra bir Rus uçağı geldi. Testler yapılıyor. Devlet samimiyetle üzerine giderse her şey çözülür. Uçaklar yenilenir . Pilotlar uçar. Aracılar uçak satmak için bunları yaptırıyorsa yeni sorunlar daha büyük şekilde karşımıza çıkar.Birileri zengin olur. Ormanlar yine yanmaya devam eder. Akıl ve sağ duyu lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thk ~ 4 yıl önce
Atam kusura bakma emanetine ihanet etiler,veya etiriyorlar mı digelim?? Atatatürk ile ne var ise yok oluyor açaba normal mı? Öbür yandan bakıldı zaman ne yapıldı var mı elde birşey?? Olanlar zaten olmak gerekenler hiç vazla geyik etmeye gerek yok!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Be200 ~ 4 yıl önce
Beriev’i duyana bir haller oluyor.en yenisi 1970 model olan ve üretimi çoktan dururulmuş külüstürlerle nereye kadar ilerlemeyi düşünüyordunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yanlısin var. ~ 4 yıl önce
En tenisi 1987 model. Tut ki eski ucak yoktur, bakimsiz ucak vardir. Bindigin Yolcu ucaklarinin 2019 model mi oldugunu saniyorsun?
burda uçan, ~ 4 yıl önce
pilotların bazıları çeşitli havayollarini denedi ve başarılı olamadı.ne yapacaklarına iyi karar versinler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık ~ 4 yıl önce
Gerçekten thknın durumu içler acısı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gerald ~ 4 yıl önce
1 yıldır uçmadan alınan maaşlar iyi herhalde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerald ~ 4 yıl önce
Herkes lisansının karşılığını alır. Pilotu elinde tutmak istiyorsan parasını ödersin.
Bırak bu kafayı ~ 4 yıl önce
Sanki uç dediler de uçmadı adamlar. Adamlar uçamıyoruz diye üzülüyor.
Sabri ~ 4 yıl önce
Alışmışlar salla başı al maaşı yangın çıktı da müdahale mi ettiler sanki uçaklar uçamaz mış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sabriye ~ 4 yıl önce
Sabricim, boş keseden atma.
Doğrusu ~ 4 yıl önce
Sabri kardeş bilmeden araştırmadan yazma.Thk ve pilotları uçamam demiyor, bilakis bir kaç uçağım hazır , istendiği an ( sözleşmem olmamasina rağmen ) ülke çıkarı için hemen gönderirim diyor.Istemeyen,uçamazsın diyen sn. Orman bakanı..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000