27 Haziran 2022, Pazartesi 08:47:49

THK Festivali yoğun ilgi görüyor

Türk Hava Kurumu (THK), Türkiye’de ilk kez Eskişehir’in İnönü ilçesindeki tesislerinde organize ettiği Hava Gösterileri Festivali'nin ikinci gününde yamaç paraşütü ve yelkenkanat sporcularının yanı sıra akrobasi pilotlarının gösterileri ilgiyle izlendi.
  • Çok güzel bir etkinlik. İnönü nün havası bile güzel. Kalıp eğitim alan bilir.
  • Süper bir festivaldi THK organizasyonu çok güzeldi devamını dört gözle bekliyoruz

Türk Hava Kurumu (THK), Türkiye’de ilk kez Eskişehir’in İnönü ilçesindeki tesislerinde organize ettiği Hava Gösterileri Festivali'nin ikinci gününde yamaç paraşütü ve yelkenkanat sporcularının yanı sıra akrobasi pilotlarının gösterileri ilgiyle izlendi. THK Kayyum Heyeti Başkanı Abdullah Kaya, festivalde 300 kadar izleyicinin ilk kez uçuş heyecanı yaşadığını belirterek, “Şu ana kadar halk uçuşları kapsamında 300’den fazla kişi değişik hava araçlarını test etme imkanı buldu. Microlight, ultralight, yamaç paraşütü ve planör denediler. İkisini ben de denedim. Gerçekten büyük bir haz duydum” dedi.

THK’nin Eskişehir’in İnönü ilçesinde Türkiye’de ilk kez düzenlediği 'Hava Gösterileri Festivali'nin ikinci günü, ‘C’ tepesi adı verilen 240 metre yüksekliğindeki yamaçtan atlayış yapan yamaç paraşütü, yelken kanatların yanı sıra planör, model uçak ve Türkiye’nin ilk akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk’ün sahibi olduğu Sivrihisar Havacılık Merkezi’ne bağlı akrobasi pilotlarının gösterileriyle devam etti.

Özellikle akrobasi pilotlarının hava gösterileri ilgiyle izlendi. Festivale katılanlar bu anları cep telefonlarına kaydetti.

Festivale katılan 300 kadar ziyaretçi, ultralight, microlight ve planör uçaklarıyla ilk kez havalanarak uçuş heyecanı yaşadı.

THK Kayyum Heyeti Başkanı Abdullah Kaya, festivalin ikinci gününe de katılımın yüksek olmasına çok sevindiklerini söyledi.

Türk gençliğine havacılığı aşılamak için gelecek yıllarda da festivalleri sürdüreceklerini ifade eden Kaya, “Festivalimizin ikinci gününde, gayet güzel bir havada festivalimiz icra edilmeye devam ediyor' dedi.

THK Festivali yoğun ilgi görüyor

Yorumlar

Km ~ 2 yıl önce
Çok güzel bir etkinlik. İnönü nün havası bile güzel. Kalıp eğitim alan bilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thklovers ~ 2 yıl önce
Süper bir festivaldi THK organizasyonu çok güzeldi devamını dört gözle bekliyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000