14 Temmuz 2020, Salı 11:35:52

THK Eskişehir Şubesi'ne sürpriz başkan

95 yıllık geçmişiyle Cumhuriyet tarihinin en köklü kurumlarından Türk Hava Kurumu’nda (THK) yapılan atama dikkat çekti. Harun Karacan’ın oğlu, 17 Haziran’da THK’ya üye oldu. 1 ay sonra da THK’nın en yüksek gelire sahip olan Eskişehir Şubesi’ne başkan atandı.
  • BU KADAR HÜKÜMET ALEYHİNE FAALİYETLERİN OLDUĞU GEÇMİŞ DÖNEMLERDEN KURTULMAK , VE YENİ UFUKLARA AÇILMA YÖNÜNDEN İNŞALLAH BAŞARILI OLURLAR..
  • Hala nepotizm hala torpil, hemşehricilik,partizancılık hala iktidardayken ne götürsem kardır kafası. Bunlar iyi ki güya muhafazakar,dindarlar,Allah'a inanır ve gazabından korkarlar ya aksi olsaymış ne olurmuş Allah bilir. Geri ve fakir kalmış ülkeler niye geri kaldıklarının suçunu kendilerinde aramalılar başkalarında değil...
  • THK da baskan degismez , Alhan baskan affetmez.
  • Şimdi kurum çalışanları, 25 yaşındaki torpilli çocuğa Başkanım çekip, düğmelerini ilikleyecekler... Vah güzel ülkem vah...Ekmeğini yedik ama zamanında iyi ki ayrilmisim oradan... Dışarıda kocaman bir Dünya var. Umarım çalışanlar bir gün bunu anlarlar...
  • En az bir Vasıf Yüceliş kadar iş yapar. Yarın bir gün "ben zaten fedakarlık yapıyorum, maaş dahi almıyorum" diyerek çıkar piyasaya.
  • Cumhuriyet in ilk yıllarındaki ivme ile THK yoluna devam etseydi şimdi uzayda koloni kurmuştuk. Ancak, Hv. Kuvvetleri nin elinde oyuncak oldu ve son zamanlarda da diğer kurumlar gibi bilerek ve istenerek yıpratıldı. Şimdi de başkalarının arpalığına evrildi.
  • abbas yolcu. 2-3 sene daha ne götürebilirlerse kardır
  • Bize belediyeler yeter, orayıda 70 sene iyi kullandık, sıra onlarda.
  • bir alt başlık olarak ayrıca #THKUpişmanlıktır mezunu,hala okuyanı vs herkes hemfikirdir bu konuda
  • alkışşşşşşşşşşşşş....

95 yıllık geçmişiyle Cumhuriyet tarihinin en köklü kurumlarından Türk Hava Kurumu’nda (THK) yapılan atama dikkat çekti. Harun Karacan’ın oğlu, 17 Haziran’da THK’ya üye oldu. 1 ay sonra da THK’nın en yüksek gelire sahip olan Eskişehir Şubesi’ne başkan atandı.

Geçtiğimiz eylülden bu yana kayyum tarafından yönetilen THK'da, Eskişehir Şubesi'nin başına AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan'ın oğlu Alihan Karacan getirildi.

26 yaşındaki Alihan Karacan'ın, THK'ya 17 Haziran'da üye olduğu, kurumun hiçbir kademesinde bir görev almadan doğrudan başkanlık görevine atandığı ortaya çıktı.

SEÇİM YAPILMALIYDI

THK Tüzüğü'ne göre şube yönetimleri üç yılda yapılan genel kurulda seçimle belirleniyor. Ancak Alihan Karacan, Gümrük ve Ticaret eski Bakanı Cenab Aşçı'nın kayyum heyeti başkanlığı yaptığı THK yönetimi kararıyla bu göreve atamayla getirildi.

Karacan, THK İl Başkanlığı'nın yanı sıra Eskişehir Kızılay Başkan Yardımcılığı, Satranç Federasyonu İl Temsilciliği ve Kosova Fahri Konsolosluğu'nu da eş zamanlı yürütüyor.

AKP'li Harun Karacan, 7 akaryakıt istasyonu olan Karacan Şirketler Grubu'nun yönetim kurulu başkanlığını sürdürüyor. Harun Karacan, 2017'de bir süre AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı da yaptı.

THK'nın en yüksek gelire sahip olan Eskişehir Şubesi'nde; planör pilotaj, paraşüt, yelkenkanat, model uçak ve insansız hava aracı eğitimleri ücretsiz olarak veriliyor.

THK'da, genel kurul pandemi nedeniyle ertelenmişti. Normalleşme süreciyle genel kurulun yapılması beklenirken önce Başkan Nevzat Yalçın ardından tüm il yönetimi istifa etti.

THK'da Genel Başkan Vekilliği dahil 40 yılın üstünde görev yapan Eskişehir İl Başkanı Yalçın, yeni atama için şöyle dedi:

* 17 Haziran'da grup halinde gelip üye oldular. Personele, ‘Buraya başkan olacağım, hepimiz yönetici olacağız' demişler. Aynı gün istifa ettim.

* Bunlar ne tüzük tanıyor, ne dernekler kanunu. Kayyum, üye olan 7 kişiyi yönetime atadı. Biz menfaat peşinde değiliz. Ne itibara ne saltanata ihtiyacımız var.

(Sözcü)

THK Eskişehir Şubesi'ne sürpriz başkan

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

İYİ OLMUŞ HAYIRLI OLSUN.. ~ 4 yıl önce
BU KADAR HÜKÜMET ALEYHİNE FAALİYETLERİN OLDUĞU GEÇMİŞ DÖNEMLERDEN KURTULMAK , VE YENİ UFUKLARA AÇILMA YÖNÜNDEN İNŞALLAH BAŞARILI OLURLAR..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık ~ 4 yıl önce
Hala nepotizm hala torpil, hemşehricilik,partizancılık hala iktidardayken ne götürsem kardır kafası. Bunlar iyi ki güya muhafazakar,dindarlar,Allah'a inanır ve gazabından korkarlar ya aksi olsaymış ne olurmuş Allah bilir. Geri ve fakir kalmış ülkeler niye geri kaldıklarının suçunu kendilerinde aramalılar başkalarında değil...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alhan ~ 4 yıl önce
THK da baskan degismez , Alhan baskan affetmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eski THK lı ~ 4 yıl önce
Şimdi kurum çalışanları, 25 yaşındaki torpilli çocuğa Başkanım çekip, düğmelerini ilikleyecekler... Vah güzel ülkem vah...Ekmeğini yedik ama zamanında iyi ki ayrilmisim oradan... Dışarıda kocaman bir Dünya var. Umarım çalışanlar bir gün bunu anlarlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Merak etmeyin ~ 4 yıl önce
En az bir Vasıf Yüceliş kadar iş yapar. Yarın bir gün "ben zaten fedakarlık yapıyorum, maaş dahi almıyorum" diyerek çıkar piyasaya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
RETROWING ~ 4 yıl önce
Cumhuriyet in ilk yıllarındaki ivme ile THK yoluna devam etseydi şimdi uzayda koloni kurmuştuk. Ancak, Hv. Kuvvetleri nin elinde oyuncak oldu ve son zamanlarda da diğer kurumlar gibi bilerek ve istenerek yıpratıldı. Şimdi de başkalarının arpalığına evrildi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 4 yıl önce
abbas yolcu. 2-3 sene daha ne götürebilirlerse kardır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eee sıra onlarda ~ 4 yıl önce
Bize belediyeler yeter, orayıda 70 sene iyi kullandık, sıra onlarda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aynen ~ 4 yıl önce
aynen öyle emekli paşalarımız yedi yeteri kadar başkasına kızmak yok!
konuya ~ 4 yıl önce
bir alt başlık olarak ayrıca #THKUpişmanlıktır mezunu,hala okuyanı vs herkes hemfikirdir bu konuda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THK Ünili ~ 4 yıl önce
THK Üniversitesi gerçekten pişmanlıktır. Acaba bu kadar olaydan sonra bu üniversiteye gelen olur mu?
turkısh pörtttt ~ 4 yıl önce
alkışşşşşşşşşşşşş....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000