30 Eylül 2020, Çarşamba 16:56:45

TGS'de yaşananlar TBMM'ye taşındı

Türk Hava Yolları’nın iştiraki olan yer hizmetleri faaliyetlerini sürdüren Turkish Ground Services’te (TGS) yaşananlar Meclis gündemine taşındı.
  • YA HU TAM KOMEDİ ŞŞİRKET TAM ANLAMIYLA YERLERDE... Eski personel olarak ben utandım da şirketin başındakiler utanmadı...
  • En başında kabul etmiycektiniz çıkıp gidecektiniz şimdi burda kalemşörlük yapmayın, milletin hakkını normal zamanlarda da yiyordu bu şirket bildiğiniz şeyler.Yukardakiler konuşulacak insan değiller kan emici kul hakkını yemeyi bilirler beter olsunlar onlar müslümansa ben değilim.İK bir şef var tam sopalık bir tip eğosu ensesine çıkmış sanki millet bilmiyor kimin torpili ile orda olduğunu.
  • İyi de bu mektubu özele niye yazmış ki işe girerken araya soktuğu milletvekiline ya da bakana yazsaymış ya. Ayrıca eski bir tgs çalışanı olarak yaptıkları usulsuzlukler çok fazla zaten. Zamanın off gösterdiği halde arayıp işe çağırıyorlardı. Ne efsane isimler tanıdım tgs de adamlar gerçek anlamda profesyonel iş yapıyordu hepsini çıkardılar. Şefleri gençlik kollarından seçmeye başladılar. Ben işin siyaset tarafını söylemiyorum herkes özgür kim hangi partiyi isterse taraf olsun ama şirketi de TBMM ye çevirmişler resmen.
  • Adb için yazıyorum. Maskeler çok kötü. Maske kirizinde hükümetin başarısızlığı sonucu üretilen ve dünyanın belki de hiçbir yerinde olmayan telsiz maske kullanıyoruz. Kontuarlarda ve dinlenme ofisinde dezenfektan bulunmuyor ama idari kadro ve şeflerin ofisinde dezenfektan var. Dezenfektan olmamasına karşılık zorla eldiven kullandiriyorlar ama uzmanlar bir protein olan virüsün eldiven altinda terleyen ellerle ve yanlış kullanımdan dolayı daha hızlı bulaş olacağından bahsediyorlar. ... Dostlar alışverişte görsün diye iş yapıyorlar. Sayelerinde para kazandıkları çalışanların sağlığını, canını hiçe sayıyorlar. Pandemi sürecini ve yine hükümetin beceriksizliği sonucu artan işsizliği fırsatta çevirip işçilere mobbing uyguluyorlar. Şirkete emek vereli 6yil olacak. Her zaman olumsuzluklar vardı ama bu kadar baskı ve bizi düşünmediklerini ortaya bilerek, isteyerek, göstere göstere koydukları tutum yoktu. Şirket kurulduğundan beri çalışan arkadaşlar bile isyan ediyor. Neredeyse herkes ilk iş fırsatında şirketi bırakıp gitmeyi düşünüyor ki tazminatı alabilmek için devleti kandırarak, yalan beyanda bulunarak yaptıkları kçö haksızlığını, zorla, baskıyla ve tehtitle attırdıkları imzaları fırsat bilip işten ayrılan ihtar çeken arkadaşlarımızın sayısı artıyor. Hiçbir konuda hiçbir şekilde bilgilendirilmiyoruz. Nasıl çalışacağımızdan, zamlardan, yemek ceklerimizin neden geç yattığından, bordrolarımızın neden mail olarak yollanmadığı hakkında hiçbir fikrimiz yok. Her şeyden olayın olduğu gün haberimiz oluyor. Yönetimin beceriksizliği ile ilgili anlatacak onlarca şey var ama artık içim sıkıldı. Kimse işine severek isteyerek gelmiyor.
  • Hepimiz birlik olmalıyız bir şey olmaz demeyin çok koltuklar gider inanın aslında yöneticiler bu gibi haber ve videolardan çok çekiniyorlar. Ben partici değil EMEKÇİYİM. Emekçileri hafife alanlar hüsrana uğrayacak. Emekçi olarak emekçinin yanındayım.
  • Ya işçilerin tam hakkını ya da çift maaşını verin ya da tazminatlarını verin çıkarın
  • Tgs kapatılmalı eski duruma dönülmelidir. Yoksa bu çiftlikte ne kazalar ne olaylar ne de kavgalar bitecek
  • Versinler hakkimizi tastamam gidelim bizde
  • İktidar gerçekten ayağına sıkıyor farkında değiller yada farkına varmak istemiyorlar yıllarca kendilerini iktidarda tutan işçi emekçi çiftçi asgari ücretli gariban ama bu memleketin kaymağını yedirdikleri zengin tayfası arkadaş size oy veren bu insanların seslerine kulak verin duyun artık seslerini kafanızı kumdan çıkartın bir sokaklara inin bakın milletin haline memleketin gerçek gündemiyle ilgilenin biraz o havalı kotluklarda oturanlar oturdukları koltukları kaybetmemek için sizin önünüze pembe tablolar getirebilir kırk takla atabilir fakat ülkenin nabzını sokakta çarşıda markette anlarsın milletin derdine kulak verin unutmayın bu sözleri.
  • Devlet bir an evvel pandemiyi fırsata çeviren şirketlere el atmalı havalimanında geçen sene çalışan tüm personelin anasından emdiği süt burnundan geldi iş varken iyide kötüyken personeli 6 ay idare edemeyecek kadar acizmi bu şirketler

Türk Hava Yolları’nın iştiraki olan yer hizmetleri faaliyetlerini sürdüren Turkish Ground Services’te (TGS) yaşananlar Meclis gündemine taşındı.

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel, 10 yıldır TGS’de çalıştığını ifade eden bir personelin mektubunu TBMM’de okudu.

Özel’in okuduğu mektupta 4 ayda bir alınan ikramiyelerden vazgeçilmesi için zorla belge imzalatıldığı iddia edildi.

Bu tavır karşısında müdahalede bulunulmasını talep eden Özgür Özel, söz konusu durumun kul hakkına girdiğini ifade etti.

İşte o anlar:

TGS'de yaşananlar TBMM'ye taşındı

Yorumlar Tüm Yorumlar (159)

ESKİ PERSONELLER ~ 3 yıl önce
YA HU TAM KOMEDİ ŞŞİRKET TAM ANLAMIYLA YERLERDE... Eski personel olarak ben utandım da şirketin başındakiler utanmadı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
XyXy ~ 3 yıl önce
En başında kabul etmiycektiniz çıkıp gidecektiniz şimdi burda kalemşörlük yapmayın, milletin hakkını normal zamanlarda da yiyordu bu şirket bildiğiniz şeyler.Yukardakiler konuşulacak insan değiller kan emici kul hakkını yemeyi bilirler beter olsunlar onlar müslümansa ben değilim.İK bir şef var tam sopalık bir tip eğosu ensesine çıkmış sanki millet bilmiyor kimin torpili ile orda olduğunu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TEGASE ~ 3 yıl önce
İyi de bu mektubu özele niye yazmış ki işe girerken araya soktuğu milletvekiline ya da bakana yazsaymış ya. Ayrıca eski bir tgs çalışanı olarak yaptıkları usulsuzlukler çok fazla zaten. Zamanın off gösterdiği halde arayıp işe çağırıyorlardı. Ne efsane isimler tanıdım tgs de adamlar gerçek anlamda profesyonel iş yapıyordu hepsini çıkardılar. Şefleri gençlik kollarından seçmeye başladılar. Ben işin siyaset tarafını söylemiyorum herkes özgür kim hangi partiyi isterse taraf olsun ama şirketi de TBMM ye çevirmişler resmen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İlgi ~ 3 yıl önce
Bahsettiğin adamlara yazılmış ama malum partiden kimse iplememis. Çünkü adamlar sadece kendi ceplerine bakıyor. Öğrenciler dersleri takip etmek için internet bile bulamıyor. Ülkedeki adaletsizlik ve fakirlik ortaya çıkmasın diye küçücük çocukların günahına girip okula gönderecekler. Bu insanlarin! Çocuklara bile acıması yok seni beni umursayacaklarını mı sanıyorsun? Siyasilerden kimsenin umrumda değiliz ulkenin 18 yılda geldiği nokta bu. Adaletsizlik, hırsızlık ve fakirlik aştı artık.
Adb ~ 3 yıl önce
Adb için yazıyorum. Maskeler çok kötü. Maske kirizinde hükümetin başarısızlığı sonucu üretilen ve dünyanın belki de hiçbir yerinde olmayan telsiz maske kullanıyoruz. Kontuarlarda ve dinlenme ofisinde dezenfektan bulunmuyor ama idari kadro ve şeflerin ofisinde dezenfektan var. Dezenfektan olmamasına karşılık zorla eldiven kullandiriyorlar ama uzmanlar bir protein olan virüsün eldiven altinda terleyen ellerle ve yanlış kullanımdan dolayı daha hızlı bulaş olacağından bahsediyorlar. ... Dostlar alışverişte görsün diye iş yapıyorlar. Sayelerinde para kazandıkları çalışanların sağlığını, canını hiçe sayıyorlar. Pandemi sürecini ve yine hükümetin beceriksizliği sonucu artan işsizliği fırsatta çevirip işçilere mobbing uyguluyorlar. Şirkete emek vereli 6yil olacak. Her zaman olumsuzluklar vardı ama bu kadar baskı ve bizi düşünmediklerini ortaya bilerek, isteyerek, göstere göstere koydukları tutum yoktu. Şirket kurulduğundan beri çalışan arkadaşlar bile isyan ediyor. Neredeyse herkes ilk iş fırsatında şirketi bırakıp gitmeyi düşünüyor ki tazminatı alabilmek için devleti kandırarak, yalan beyanda bulunarak yaptıkları kçö haksızlığını, zorla, baskıyla ve tehtitle attırdıkları imzaları fırsat bilip işten ayrılan ihtar çeken arkadaşlarımızın sayısı artıyor. Hiçbir konuda hiçbir şekilde bilgilendirilmiyoruz. Nasıl çalışacağımızdan, zamlardan, yemek ceklerimizin neden geç yattığından, bordrolarımızın neden mail olarak yollanmadığı hakkında hiçbir fikrimiz yok. Her şeyden olayın olduğu gün haberimiz oluyor. Yönetimin beceriksizliği ile ilgili anlatacak onlarca şey var ama artık içim sıkıldı. Kimse işine severek isteyerek gelmiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÇIĞLIK ~ 3 yıl önce
Hepimiz birlik olmalıyız bir şey olmaz demeyin çok koltuklar gider inanın aslında yöneticiler bu gibi haber ve videolardan çok çekiniyorlar. Ben partici değil EMEKÇİYİM. Emekçileri hafife alanlar hüsrana uğrayacak. Emekçi olarak emekçinin yanındayım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs li ahmet ~ 3 yıl önce
Ya işçilerin tam hakkını ya da çift maaşını verin ya da tazminatlarını verin çıkarın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nuri ~ 3 yıl önce
Arkadaşım ben 6 sene çalışdım bu şirkette sen tazminat istiyorsan bizim gibi ikramiyenin kaldırılmasını kabul ermeyecektin bizler gibi bu şirkette işçi ile uğraşan bu kendini birşey zannetsen şefler müdürler ve şirket yöneticileri ALLAH VAR GAM YOK BU YŞANANLARI VE UĞRAŞDIĞINIZ İŞÇİLERİN HAKKI KİMSEDE KALMAYACAK MECLİSE DAHA YANSIYACAK ÇOK ŞEYLER OLCAK İNŞALLAH DEVAMI GELİR İNŞALLAH BİZLER AYRILDIK BARİ ÇALIŞAN ARKADAŞLAR MURATINA EREr ama birlik olunsaydı ikramiyeler ödenirdi kimse işinden olmazdı sen şimdi ya ikramiyeleri versin yada tazminatı diyorsun zor artık tren kactı
Cem ~ 3 yıl önce
Tgs allah belanı verir inşallah kül hakkı yiyen bir sirketsiniz müdürlerinizin ikramiyeleri kestinizmi acaba
TGS ~ 3 yıl önce
Tgs kapatılmalı eski duruma dönülmelidir. Yoksa bu çiftlikte ne kazalar ne olaylar ne de kavgalar bitecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ucakalti ~ 3 yıl önce
Versinler hakkimizi tastamam gidelim bizde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
üye ~ 3 yıl önce
İktidar gerçekten ayağına sıkıyor farkında değiller yada farkına varmak istemiyorlar yıllarca kendilerini iktidarda tutan işçi emekçi çiftçi asgari ücretli gariban ama bu memleketin kaymağını yedirdikleri zengin tayfası arkadaş size oy veren bu insanların seslerine kulak verin duyun artık seslerini kafanızı kumdan çıkartın bir sokaklara inin bakın milletin haline memleketin gerçek gündemiyle ilgilenin biraz o havalı kotluklarda oturanlar oturdukları koltukları kaybetmemek için sizin önünüze pembe tablolar getirebilir kırk takla atabilir fakat ülkenin nabzını sokakta çarşıda markette anlarsın milletin derdine kulak verin unutmayın bu sözleri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xxx ~ 3 yıl önce
Devlet bir an evvel pandemiyi fırsata çeviren şirketlere el atmalı havalimanında geçen sene çalışan tüm personelin anasından emdiği süt burnundan geldi iş varken iyide kötüyken personeli 6 ay idare edemeyecek kadar acizmi bu şirketler

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000