04 Temmuz 2020, Cumartesi 11:16:54

TGS'de 'Feragatname' krizi!

Türkiye'nin en önemli yer hizmetleri şirketlerinden Turkish Ground Services'in (TGS) 2020-2021 yıllarındaki ikramiyeleri kaldırma kararı sonrası yeni bir gelişme daha yaşanıyor.
  • tgs saçma bir sirket basinda ki yöneticileri çok vasıfsız aşağıya doğru gidildikçe yönetici vasfi tamamen sıfıra inen bir yer özellikle sef statüsüne iniliğinde vasıfsız lık tavan yapıyor 14 temmuzda icatlar da uçmak için gittim kapıda persone birsey sordum cevap veremedi bireyler söyledi hicbirsey anlamadım zaten 50 kelime ile konuşan ayni şeyleri tekrarlayan ve kelimeleri ağzında geveleyen köylü gibi görünen esmer bir şef imaj konuşma hareketler tamamen vasifsizım diye bağırıyordu isin en can alıcı tarafı ise personeller ona şefim diyordu.
  • Arkadşalar imzalasanız da hukuki olarak çok önemli değil. Dava açarsınız çatır çatır alırsınız. Buradaki haberler yorumlar delil sayılır. Bir zorlama var mi var. Bunu mahkemede ispat edersiniz. Allah bizlere ve şirketimize zeval vermesin. Tgs insan kaynaklarının tosuncuklari imza attimi acaba???
  • Insan kaynaklarinda imzaya gelenlerin başında durup kabul ediyorum yaz diye personele baskı yapiyorlar
  • seygılı TGS lıemekcı kardeslerım.Gun bırlık bereberlık gunu gun sendıkalı olma gunu calısanın ıyısıyle kötüsüyle yetkılı sendıka lı olma gunu yetkılı sendılakı ıs yerlerınde ısveren tek taraflı kazanılmış haklarınızı elınızden alamaz.gelın zaman kaybetmeden hava ıs sendıkası yetkılı sendikadır.uye olalım bır olalım dırı olalım. saygılarımla
  • Bu millet 80 yıldır Kemalistlerden, Cumhuriyetçilerden zulüm görmedi mi de anlamazlıktan geliyorsunuz. Bu zulüm sistemi yeni kurulmadı ki, 2000 öncesi 1980 öncesi hak hukuktan başımız yarılıyordu değil mi? Aynı zulüm yine devam ediyor beyler. Şimdiki yöneticilerde daha bir Allah korkusu olur diye düşündüm, buda öncelikle dinle imanla alakalı bir durum.
  • Lütfen şükredin , Pegasus / Havaş ... ne yapsın
  • Yaptığınız ayıp , şirket bunca yıl ekmek sağladı bize. Şükür demek ? Yetmez mi
  • Bu karardan bir an önce vazgeçilmesi lazım,aksi taktirde hakkımızın zerresini helal etmiyoruz,kar ederken iyiydi de zarar ederkenmi kotu olduk.3 ay kesilsin lafımiz olmaz,ama iki yil nedir be kardesim
  • Ben 1.5 yıldır çalışıyorum bu şirkette hadi beni boşverin ben imzalamam çıkarırlar 3 5 neyse tazminatımı verirler kartlarını masaya koyar giderim Ya 10 yıldır çalışanlar imzalarsa ne olur biliyormusunuz bu yediğiniz hurmalar emeklliğinizde dahi sizi tırmalar siz resmen bağış yapmış olursunuz Hadi imzaladın 5 yıl sonra işten çıkardılar alacağın tazminat benim aldığım kadarın biraz üstünde olacak büyük harflerle okudum anladım diyip imza attın çünkü Akıllı olun imzalamayın kimsenin burda yağmurun sıcağın altında apış arası terleyecek ve ıslanacak kadar tuzu kuru değil Operatörlerin yağmurun altında konveor kullanırken sucuk gibi olduğuna hepimiz şahit Yaratan misli ile şahit Bu bir fırsatçılıktır TGS hayır kurumumuda bağış yapalım Neymiş efendim kendim için değil uzun zaman çalışan için söylüyorum aldığınız maaşları ve ikramiyeleri kimse sen ne cicisin sen ne keretasın sen ne tontonsun diye vermiyor Alnınızın teri ile kazandığınız haktır Rızkı veren hüdadır kimseye minnet eylemem eylemeyin İnancınız tamsa bunu bütün kalbimle söylüyorum bir kapı kapanır bir kapı açılır Hakkınızı yedirmeyin D8’de çay içerken eşinizi çoluğunuzu çocuğunuzu düşünerek çayınızı yudumlayın keyif olsun diye içmeyin İşçiden işçiye Ağıtım olsun
  • Sevgili arkadaşlar emin olun burda atıp , tutanlar ilk imzalayanlardır. Bunu şirket kendini kurtarmak için yapmadı. Personel çıkarmamak için yaptı. Lütfen biraz durumu geniş düşünün

Türkiye'nin en önemli yer hizmetleri şirketlerinden Turkish Ground Services'in (TGS) 2020-2021 yıllarındaki ikramiyeleri kaldırma kararı sonrası yeni bir gelişme daha yaşanıyor.

Alınan karar sonrası çalışanlara ikramiyelerden feragat ettiğini belgeleyen Feragatname imzalatan TGS, bir grup çalışandan 'Ret' cevabı aldı.

Söz konusu feragatnameyi imzalamayı reddeden çalışanlar, bu kararlın tek taraflı alındığı ve çalışanların dikkate alınmadığını ifade etti.

İşten çıkarma olmaması için böyle bir karar aldığını bildiren TGS'ye bazı sorular soran çalışanlar; 'İşten çıkarma olmayacağını garanti edecek misiniz', Bu telaşın nedeni nedir, Kaybedişen bu hak geri verilecek mi' gibi sorular yöneltti.
 

İşte imza atmayı reddeden çalışanların açıklaması:

Biz muvaffakatnameleri imzalamıyoruz! Çünkü:

1)İş Sözleşmesinin 2 tarafı vardır. İşveren tarafının tek taraflı olarak iş sözleşmesini kendi lehine değiştirmesi hukuki değildir. İş sözleşmelerinin bir tarafında TGS tüzel kişiliği öte yanda ise 15 bin çalışan vardır. Yönetimin böyle bir kararı tek taraflı olarak alması 15 bin çalışanını hiçe sayması olarak algılanmaktadır.

Bizler iş sözleşmelerimizin talimatla değiştirilmesini yöntem olarak doğru bulmuyoruz.

2) Muvaffakatname marifetiyle sözleşmelerimizde gerçekleştirilmek istenen bu değişiklik sadece ortalama maaşımızı yaklaşık %20 düşürmekle kalmıyor. Birikmiş kıdem tazminatlarımızın da yaklaşık %20'si kendiliğinden yok oluyor.

3) Şirketimiz 2020 ve 2021 yılları için ikramiyeleri kaldıracağını beyan ediyor ancak maalesef biliyoruz ki kaybedilen haklar kolay kolay geri gelmiyor.

4) Şirketimiz işten çıkarma yapmamak için ikramiyeleri kaldırmak istediğini açıklamıştır. İkramiyelerimizin kaldırılmasını onayladığımız takdirde 2021 yılı sonuna kadar işten çıkarılmayacağımızı taahhüt etmekte midir?

5) Muvaffakatnameyi imzaladığımızda kaybımız sadece ücret ve kıdemle sınırlı da kalmıyor; emeklilik primimiz ve işsizlik fonundan alacağımız (kısa çalışma ya da işsizlik maaşlarımız) da düşmektedir. Bugün imza atan her arkadaşımızın Eylül ya da Aralık sonrası işten çıkarma yasağının yürürlükten kalkması sonrası işsiz kalması durumunda mağduriyeti katlanmış olacaktır.

6)2020 ve 2021 yıllarında 3'er ikramiyemizi şirketimize bağışlamayı kabul ettiğimiz takdirde önümüzdeki aylarda başka bir ücret düşürme (primlerimizin düşürülmesi vb.) ile karşılaşmayacağımızın garantisi var mıdır?

3 ikramiyeyi itiraz etmeden bağışlamamız durumunda başka bir fedakârlık istenmeyeceği taahhüt edilmekte midir?

7) Şirketimiz bu muvaffakatnameleri herkese hemen imzalatmak için acele etmektedir. Bu telaşın sebebi nedir? Sorup soruşturan arkadaşlarımızın imza atmamaya karar vermesi söz konusudur. Bizler, araştırma, hukuki durumu öğrenme, değerlendirme şansı verilmeden herkese derhal imzalatmaya çalışma tutumunun da doğru olmadığını düşünüyoruz. İş sözleşmelerimizin oldu-bittiye getirilerek değiştirilmek istenmesinin şirketimizin itibarını zedeleyeceğinden endişe ediyoruz.

8)Pek çok arkadaşımız özveriyle çalıştıkları yıllar boyunca farklı iş fırsatlarını değerlendirmekten uzak durmuş, gelen teklifleri reddetmiştir. Şirketimizin 10 yıldır ödediği ikramiyeleri bir gün gelipte kaldırmak isteyeceği hiç birimizin aklına gelmemiştir. İşine bağlı, özveriyle çalışan bizler, yönetim kurulumuzun aldığı kararı yeniden gözden geçireceğine inanıyoruz.

9) Şirketimizin kısa vadede finansman sorunları varsa, çalışanlarla istişare edilmek suretiyle fedakârlıklar elbette değerlendirilebilir. Mâkul bir süre boyunca (diyelim ki önümüzdeki 3 ay) ikramiyemizden fedakârlık yapmamız istenirse, bu tarz bir talebi arkadaşlarımızın büyük çoğunluğunun olumlu karşılayacağına inanıyoruz.

10) 15 bin çalışanımızı tamamen sürecin dışında tutarak alınacak ve oldu-bitti ile dayatma biçiminde uygulanmaya çalışılacak kararların, şirketimizin kurumsal kimliğini, güvenilirliğini, çalışanlarımızın işlerine bağlılığını ve iş barışımızı olumsuz etkileyeceğini; şirketimizin ikramiyelerden elde edeceği tasarrufun bu kayıpları telafi edemeyeceğini düşünüyoruz.

Tüm bu gerekçelerle muvaffakatnameleri imzalamama hakkımızı kullanacağız.

Bu tutumumuzun hem çalışanlar hem de şirketimiz açısından daha hayırlı olacağına inanıyoruz.

Saygılarımızla

Bir grup imza atmayan TGS çalışanı

TGS'de 'Feragatname' krizi!

Yorumlar Tüm Yorumlar (344)

thy kabin ~ 4 yıl önce
tgs saçma bir sirket basinda ki yöneticileri çok vasıfsız aşağıya doğru gidildikçe yönetici vasfi tamamen sıfıra inen bir yer özellikle sef statüsüne iniliğinde vasıfsız lık tavan yapıyor 14 temmuzda icatlar da uçmak için gittim kapıda persone birsey sordum cevap veremedi bireyler söyledi hicbirsey anlamadım zaten 50 kelime ile konuşan ayni şeyleri tekrarlayan ve kelimeleri ağzında geveleyen köylü gibi görünen esmer bir şef imaj konuşma hareketler tamamen vasifsizım diye bağırıyordu isin en can alıcı tarafı ise personeller ona şefim diyordu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tazminat ~ 4 yıl önce
Arkadşalar imzalasanız da hukuki olarak çok önemli değil. Dava açarsınız çatır çatır alırsınız. Buradaki haberler yorumlar delil sayılır. Bir zorlama var mi var. Bunu mahkemede ispat edersiniz. Allah bizlere ve şirketimize zeval vermesin. Tgs insan kaynaklarının tosuncuklari imza attimi acaba???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tosuncuk ~ 4 yıl önce
İmzalamıştır herhalde
Tgs ~ 4 yıl önce
Insan kaynaklarinda imzaya gelenlerin başında durup kabul ediyorum yaz diye personele baskı yapiyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Masif ~ 4 yıl önce
Ilker bey yada genel müdür neden bir açıklama yapmıyor. Aynı durum thy de var mi. 2021 neden katılıyor. Pandemi ödeneği bitince ağustos itibariyle tam ay çalışıp tam aylık alacakmıyiz. Verilen para boğaza yetiyor. Kiralar, krediler aldı yürüdü. Kimi evini kimi aracını satıyor ki borçları ödesin. Tgs neden maliyet+% sıfır karla thy ye çalışıyor. Evet herkes birşekilde işe girdi ama tgs thy bizlere umut oldu hayaldi havalimaninda çalışmak. Işler açılıyor bu kadar kötümserlik sirketi neden sardı.
ıscı kardeş ~ 4 yıl önce
seygılı TGS lıemekcı kardeslerım.Gun bırlık bereberlık gunu gun sendıkalı olma gunu calısanın ıyısıyle kötüsüyle yetkılı sendıka lı olma gunu yetkılı sendılakı ıs yerlerınde ısveren tek taraflı kazanılmış haklarınızı elınızden alamaz.gelın zaman kaybetmeden hava ıs sendıkası yetkılı sendikadır.uye olalım bır olalım dırı olalım. saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cahil herif vd. ~ 4 yıl önce
Bu millet 80 yıldır Kemalistlerden, Cumhuriyetçilerden zulüm görmedi mi de anlamazlıktan geliyorsunuz. Bu zulüm sistemi yeni kurulmadı ki, 2000 öncesi 1980 öncesi hak hukuktan başımız yarılıyordu değil mi? Aynı zulüm yine devam ediyor beyler. Şimdiki yöneticilerde daha bir Allah korkusu olur diye düşündüm, buda öncelikle dinle imanla alakalı bir durum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şükür ~ 4 yıl önce
Lütfen şükredin , Pegasus / Havaş ... ne yapsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayıp ~ 4 yıl önce
Yaptığınız ayıp , şirket bunca yıl ekmek sağladı bize. Şükür demek ? Yetmez mi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DoReMi ~ 4 yıl önce
Şirket İlah değildir. Şükür mantığıyla düşünürsen sen şirketin 9-10 haneli kârının sebebisin.O senin varlığına şükür etsin.
Pomak ~ 4 yıl önce
Rızkın kesilirse nefesin de kesilir. Ama muhatap olabildiğimiz şef ve müdürlerde ben yaptım oldu mantığı var. 2 yıldır operatörlüğe gönderilmeyen adam tanıyorum ve işi de güzel. Ama ehliyeti alır almaz aprona opr. Ünvanı ile girenleri de biliyoruz. Mesele siyaset değil hakların gasp edilmesi
Tgs ~ 4 yıl önce
Bu karardan bir an önce vazgeçilmesi lazım,aksi taktirde hakkımızın zerresini helal etmiyoruz,kar ederken iyiydi de zarar ederkenmi kotu olduk.3 ay kesilsin lafımiz olmaz,ama iki yil nedir be kardesim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İmzalarsanız sonuçları alta yazılı ~ 4 yıl önce
Ben 1.5 yıldır çalışıyorum bu şirkette hadi beni boşverin ben imzalamam çıkarırlar 3 5 neyse tazminatımı verirler kartlarını masaya koyar giderim Ya 10 yıldır çalışanlar imzalarsa ne olur biliyormusunuz bu yediğiniz hurmalar emeklliğinizde dahi sizi tırmalar siz resmen bağış yapmış olursunuz Hadi imzaladın 5 yıl sonra işten çıkardılar alacağın tazminat benim aldığım kadarın biraz üstünde olacak büyük harflerle okudum anladım diyip imza attın çünkü Akıllı olun imzalamayın kimsenin burda yağmurun sıcağın altında apış arası terleyecek ve ıslanacak kadar tuzu kuru değil Operatörlerin yağmurun altında konveor kullanırken sucuk gibi olduğuna hepimiz şahit Yaratan misli ile şahit Bu bir fırsatçılıktır TGS hayır kurumumuda bağış yapalım Neymiş efendim kendim için değil uzun zaman çalışan için söylüyorum aldığınız maaşları ve ikramiyeleri kimse sen ne cicisin sen ne keretasın sen ne tontonsun diye vermiyor Alnınızın teri ile kazandığınız haktır Rızkı veren hüdadır kimseye minnet eylemem eylemeyin İnancınız tamsa bunu bütün kalbimle söylüyorum bir kapı kapanır bir kapı açılır Hakkınızı yedirmeyin D8’de çay içerken eşinizi çoluğunuzu çocuğunuzu düşünerek çayınızı yudumlayın keyif olsun diye içmeyin İşçiden işçiye Ağıtım olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Madıda ~ 4 yıl önce
Agzına saglık kardesım
Ekmeğimiz ~ 4 yıl önce
Sevgili arkadaşlar emin olun burda atıp , tutanlar ilk imzalayanlardır. Bunu şirket kendini kurtarmak için yapmadı. Personel çıkarmamak için yaptı. Lütfen biraz durumu geniş düşünün

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yoldan geçen ~ 4 yıl önce
Bir sen akıllısın.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000