10 Ekim 2018, Çarşamba 12:14:32

TGS personeli kaçak yolculara göz açtırmıyor!

Türk Hava Yolları ile Havaş ortaklığında kurulan ve THY’nin yer hizmetleri işini yürüten Turkish Ground Services (TGS) çalışanları sahte pasaportlu yolculara göz açtırmıyor.
  • TGS yi adam eden şirket Havaştır. Havaş ayrılsın bu gün batarlar
  • İstanbul en önemli transit nokta o zaman europol ve SIS’e erişim verilsin istanbuldan bakalım schengen gerçek mi değil mi diye.
  • Personellerinin kıymetini bil TGS
  • Kaptana sormadan jumpseat yok denmesi iyice artmaya basladi.Ayrica kokpit ve kabin ekibine nasil hazimsizsiniz tgsciler her yer bosken ortayi yada en arkalari veriyorsunuz gidin sizde basvurun pilotluga tutanmi var bu nasil cekememezliktir
  • Yabanci yolcuyu gorunce kacacak delik arayan tek kelime ingilizce bilmeyen yhm seflerine dil sinavi sarti getirilsin
  • Zam nerede? zam!
  • Darısı Pegasusun başına.. Sri Lanka olayından sonra biraz zor kendine gelir vize pasaport ekibi :)
  • çelebi ve havaş personelinin eli sanki armut topluyor. haber öylesine TGS'yi yüceltmiş ki, aşikar. TGS zaten sektörde bir numara, Çelebi'de garibim böyle uydurma haberlere yenik düşüyor. üzüldüm.
  • Hızını alamayıp 8000 $a bilet alan 3 business class yolcusunu da istanbulda durdurup seyahat edemezsiniz diyor ellerinde izin belgesi varken onu napıcaz? Ya da personele kaptana sormadan jump seat yok demesini? ALIM VAR MI TGS ALIM??
  • Çift boarding kartı taktiği yıllardır var ve bir türlü çözüm bulunamadı. Afrikalılar bile en fazla inad oluruz, ceza yok bir şey yok diyorlar. Ayrıca cezalar caydırıcı değil. Yıllar önce bir Türk vatandaşı yanlış hatırlamıyorsam 1 senede 7 kere sahte pasaportla çıkış yapmaya çalışırken yakalanmıştı cezası da her seferinde 250 tl gibi komik bir cezaydı eminim hala öyledir. Boğaz köprüsünde drift yapana 99 tl, makas atarak araba kullanana 230 tl ceza kesilir, bir hırsızın da 210 sabıkasının olabildiği bir ülkede herşey olur.

Türk Hava Yolları ile Havaş ortaklığında kurulan ve THY’nin yer hizmetleri işini yürüten Turkish Ground Services (TGS) çalışanları sahte pasaportlu yolculara göz açtırmıyor.

TGS’de görevli yer hizmetleri personeli sahte pasaport ve vizeyle Atatürk Havalimanı üzerinden yurtdışına çıkmak isteyen kişilerin adeta korkulu rüyası oldu.

AirportHaber’in edindiği bilgiye göre; sahte pasaport ve vizeyle yurtdışına çıkmak için Atatürk Havalimanı’nı kullanan şahısların genellikle çift bilet taktiğini kullandığı öğrenildi. Söz konusu kişiler pasaport kontrol noktasından geçtikleri sırada kendi ülkelerine ya da vizesiz uçuş gerçekleştirebilecekleri noktalara bir bilet alıyor. Orijinal pasaportları ile söz konusu biniş kartlarını polise göstererek sorunsuz bir şekilde pasaport kontrol noktasından geçiyor. Şahıslar daha sonra sahtecilik yoluyla yurtdışına çıkma planlarını devreye sokuyor.

Gerçek pasaportlarının yerine sahte pasaport ve asıl uçmayı hedefledikleri noktaya ait seferin biniş kartlarıyla uçağın yolcu alımı yapacağı kapılara giden şahıslar TGS personelinin dikkati sayesinde kaçak yollarla yurtdışına çıkmak isterken yakalanıyor.

Uzun yıllardır TGS bünyesinde görev yapan ve bu alanda uzmanlaşan personeller, son zamanlarda sahte pasaport ve vize vakasıyla çok fazla karşılaştıklarını ve bu işe karışan insanların genellikle Afrika bölgesinden olduğunu belirtiyor.

Uçağa binmek isterken yakalanan kişilerin çoğu kez direndiği, bazılarının yakalandıktan sonra hasta numarası bile yaptığı öğrenildi.

©AirportHaber.com ÖZEL







TGS personeli kaçak yolculara göz açtırmıyor!

Yorumlar Tüm Yorumlar (35)

TEGESE ~ 6 yıl önce
TGS yi adam eden şirket Havaştır. Havaş ayrılsın bu gün batarlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havaş ortağı mı ~ 6 yıl önce
Okey 4. Olmaz takmışsınız bi ortak TGS tekdir ortağı mortağı yokdur
Gerçekleri yazıyorum ~ 6 yıl önce
Efferin bu arkadaşlara lakin tgs de işi yapan 1 yer vardır oda emekçi işçilerin olduğu yerdir oralarda çalışan işçi kardeşlerimize imkanlar vererek yükselten ramp yönetiminede teşekkür ederim işçi olarak geldiğim burda postabaşı oldum gerçeketen teşekkür ler
Jakku ~ 6 yıl önce
İstanbul en önemli transit nokta o zaman europol ve SIS’e erişim verilsin istanbuldan bakalım schengen gerçek mi değil mi diye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS ~ 6 yıl önce
Personellerinin kıymetini bil TGS

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 6 yıl önce
Kaptana sormadan jumpseat yok denmesi iyice artmaya basladi.Ayrica kokpit ve kabin ekibine nasil hazimsizsiniz tgsciler her yer bosken ortayi yada en arkalari veriyorsunuz gidin sizde basvurun pilotluga tutanmi var bu nasil cekememezliktir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hadi oradan ~ 6 yıl önce
Kardeşim kimse size uçamazsınız demiyor kural neyse onu uyguluyoruz kaptan olmaz diyorsa yoktur her harekat koordinatörü arkadaşım Boarding vermeden önce jump Seat konusunu kaptan ve kabin amirine sorar sizlere tavsiyem lütfen üslübünüzü düzeltin kimse sizin çalışanınız değil Hepimiz aynı geminin çalışanıyız
.. ~ 6 yıl önce
İşini yap, bilmediğin işlere burnunu sokma. Biz diyor muyuz ; Uçağı şöyle indir böyle kaldır pist bomboş ?
Ayhan ~ 6 yıl önce
Yabanci yolcuyu gorunce kacacak delik arayan tek kelime ingilizce bilmeyen yhm seflerine dil sinavi sarti getirilsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zam ~ 6 yıl önce
Zam nerede? zam!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sultan Süleyman ~ 6 yıl önce
Darısı Pegasusun başına.. Sri Lanka olayından sonra biraz zor kendine gelir vize pasaport ekibi :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
diğer şirketler ~ 6 yıl önce
çelebi ve havaş personelinin eli sanki armut topluyor. haber öylesine TGS'yi yüceltmiş ki, aşikar. TGS zaten sektörde bir numara, Çelebi'de garibim böyle uydurma haberlere yenik düşüyor. üzüldüm.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bravo tgs ~ 6 yıl önce
Hızını alamayıp 8000 $a bilet alan 3 business class yolcusunu da istanbulda durdurup seyahat edemezsiniz diyor ellerinde izin belgesi varken onu napıcaz? Ya da personele kaptana sormadan jump seat yok demesini? ALIM VAR MI TGS ALIM??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ALICAZ GEL! ~ 6 yıl önce
Ellerindeki belge sorgulatılmış ve sorunlu görülmüştür demekki bilete isterseniz 8000000 dolar verin önemli değil. Bizim ne haddimize siz değerli passlara yer yok j seat yok demek sokarsınız araya birilerini ezer geçer UÇARSINIZ;) saygı görmek için saygı göstermek gerek,küçümseyerek varabileceğiniz nokta yaşadığınız sıkıntılardır.
Yhm ~ 6 yıl önce
Havadan çok bakıyorsunuz anlaşılan. Yere inin biraz kişisel eğitim dersleri verelim sizlere, Adab-ı Muâşeretten başlayalım görgü ilk kuralımız. Bedevi gibi davranmanıza lüzum yok kaptanım...
Taktik aynı ~ 6 yıl önce
Çift boarding kartı taktiği yıllardır var ve bir türlü çözüm bulunamadı. Afrikalılar bile en fazla inad oluruz, ceza yok bir şey yok diyorlar. Ayrıca cezalar caydırıcı değil. Yıllar önce bir Türk vatandaşı yanlış hatırlamıyorsam 1 senede 7 kere sahte pasaportla çıkış yapmaya çalışırken yakalanmıştı cezası da her seferinde 250 tl gibi komik bir cezaydı eminim hala öyledir. Boğaz köprüsünde drift yapana 99 tl, makas atarak araba kullanana 230 tl ceza kesilir, bir hırsızın da 210 sabıkasının olabildiği bir ülkede herşey olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000