20 Mayıs 2017, Cumartesi 09:07:40

TF-X'in ilk görüntüleri yayınlandı

Türkiye'nin Milli Muharip Uçak projesi olan TF-X'in tanıtım videosu yayınlandı.
  • Tfx 1995te 8 disketlik bi ucak oyunuydu, bundan daha cakma bi isim bulunamazdi... gerci cakma tayyareye cakma isim yakisir!
  • Hicmi pozitif dusunmezsiniz.Ne kadar ezik basarisiz insan oldugunuz yorumlarinizdan belli.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • X serisi abd nin deneysel uçaklarına verdiği koddur. F serisi onun fighter olduğunu tanımlar. B serisi ise bomberı tanımlar. 1980 lerde nükleer silahsızlanma sürecinde abd ve sscb nin ikili anlaşmaları sebebiyle stratejik bombardıman uçaklarının sayısına sınırlandırma geldiğinden herne kadar f-117 bombardıman uçağı olsada taşıdığı mühimmat miktarı sebebiyle ve laf oyunuyla F sınıfında lanse edilip sınırlandırma dışı bırakılmıştır. T de haliyle Türk yada Turkishi ifade eder diye tahmin ediyorum. Ha Temel yada Tayyip manasınada gelebilir diyenler varsa, onu bilemem. Deneysellik amacıyla üretilen X serileri seri üretilmez. Seri üretilecek uçaklara veri sağlarlar. Seri üretilecek uçaklarda ise milli savunma ihale ile şartname belirler ve şartnameye uygun olan uçaklardan seçim yapılır. Ancak ülkemizde bu kapasitede üretim yapabilecek başka firma olmadığından uçağı haliyle tai üretecektir. T taininde kısaltması olabilir :) deneysel olmayacağından ve seri üretileceğinden X yersiz olmuş. Bizim amerikan skalası dahilinde üretim yapmayacak olmamızdan F de yersiz olmuş. T Türkü tanımlıyorsa bak işte o yerli olmuş. Tanıtıma gelirsek, google a free 3d model f-22 yazarsın. Modeli indirirsin. Uçağın arka kısmını birbaşka uçağın egsozu ile kopyala yapıştır yapar değiştirirsin. 3d animasyon programı indirir uçağı ve daha önce kayıt edilmiş olan videonun üzerine oturtursun. 2 tane patlama efekti koyarsın. Bide füzeleri atarsın fiuv fiuvvv rotate transform allah ne verdiyse Turkish ancient fighters yazısı ile piyasaya verirsin. Sonuç? Geçen sene eyy ingiltere eyy derin devlet eyy şu bu diyen sevgili kardeşlerim burada ingiltere ile birlikte üretilecek uçağı milli diye över. Geçen sene siz değilmiydiniz Türkiye nin en büyük düşmanı ingiltere diyenler? Ne oldu gene mi kandırıldınız?
  • O kadar kendinizi kucuk gormeyin turk milleti her sey yapar. Goreceksiniz ilerde beli olur ,
  • Ama diğer herşey traş. Otur sıfır.
  • BAE yapacaksa neresi milli anlamadık. bir de daha yeni imza atıldı deniliyor animasyonu ne ara yaptınız?
  • İnşallah gerçektir
  • Yakışır bize insallah çabuk olur
  • Ne yerini be abicim buğdayı Rusya'dan alan kendimize yetecek Budayı bile üretemeyen hale geldik. Havacılık sektöründe kimse buna inanmaz.

Milli Muharip Uçak projesi (TF-X) kapsamında, Türkiye ve Birleşik Krallık Hükümetleri Arasında Mektup Teatisi ve Milli Muharip Uçak Geliştirmesi Programı TUSAŞ BEA Systems Anlaşma Tutanağı İmza Törenleri 10 Mayıs'ta yapıldı. TSK envanterine alınması planlanan TF-X'in taslak modelinin tanıtım videosu ilk kez yayınlandı

TF-X'İ KİM ÜRETECEK?

TF-X'in üretici firması TAİ. TAİ elde ettiği tecrübeler sayesinde böyle bir proje yapmaya hazır.Ancak böylesine bir proje daha önce Türkiye'de yapılmadı ve gündeme bile gelmedi.Bu yüzden TAİ, İngiliz firması BAE Systems ile işbirliği yapacak.Geçtiğimiz günlerde İngiltere ile 100 milyon sterlinlik anlaşma imzalandı.BAE Systems, TAİ'ye(TF-X projesine) danışmanlık hizmeti verecek.
 

TF-X'in ilk görüntüleri yayınlandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (45)

Oyun ~ 7 yıl önce
Tfx 1995te 8 disketlik bi ucak oyunuydu, bundan daha cakma bi isim bulunamazdi... gerci cakma tayyareye cakma isim yakisir!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TC ~ 7 yıl önce
Hicmi pozitif dusunmezsiniz.Ne kadar ezik basarisiz insan oldugunuz yorumlarinizdan belli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abey ~ 7 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Model ~ 7 yıl önce
X serisi abd nin deneysel uçaklarına verdiği koddur. F serisi onun fighter olduğunu tanımlar. B serisi ise bomberı tanımlar. 1980 lerde nükleer silahsızlanma sürecinde abd ve sscb nin ikili anlaşmaları sebebiyle stratejik bombardıman uçaklarının sayısına sınırlandırma geldiğinden herne kadar f-117 bombardıman uçağı olsada taşıdığı mühimmat miktarı sebebiyle ve laf oyunuyla F sınıfında lanse edilip sınırlandırma dışı bırakılmıştır. T de haliyle Türk yada Turkishi ifade eder diye tahmin ediyorum. Ha Temel yada Tayyip manasınada gelebilir diyenler varsa, onu bilemem. Deneysellik amacıyla üretilen X serileri seri üretilmez. Seri üretilecek uçaklara veri sağlarlar. Seri üretilecek uçaklarda ise milli savunma ihale ile şartname belirler ve şartnameye uygun olan uçaklardan seçim yapılır. Ancak ülkemizde bu kapasitede üretim yapabilecek başka firma olmadığından uçağı haliyle tai üretecektir. T taininde kısaltması olabilir :) deneysel olmayacağından ve seri üretileceğinden X yersiz olmuş. Bizim amerikan skalası dahilinde üretim yapmayacak olmamızdan F de yersiz olmuş. T Türkü tanımlıyorsa bak işte o yerli olmuş. Tanıtıma gelirsek, google a free 3d model f-22 yazarsın. Modeli indirirsin. Uçağın arka kısmını birbaşka uçağın egsozu ile kopyala yapıştır yapar değiştirirsin. 3d animasyon programı indirir uçağı ve daha önce kayıt edilmiş olan videonun üzerine oturtursun. 2 tane patlama efekti koyarsın. Bide füzeleri atarsın fiuv fiuvvv rotate transform allah ne verdiyse Turkish ancient fighters yazısı ile piyasaya verirsin. Sonuç? Geçen sene eyy ingiltere eyy derin devlet eyy şu bu diyen sevgili kardeşlerim burada ingiltere ile birlikte üretilecek uçağı milli diye över. Geçen sene siz değilmiydiniz Türkiye nin en büyük düşmanı ingiltere diyenler? Ne oldu gene mi kandırıldınız?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Beşer ~ 7 yıl önce
Bu milli duruş gözlerimi yaşartıyor.
Herkese ~ 7 yıl önce
O kadar kendinizi kucuk gormeyin turk milleti her sey yapar. Goreceksiniz ilerde beli olur ,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Müzik güzel ~ 7 yıl önce
Ama diğer herşey traş. Otur sıfır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bu ne be ~ 7 yıl önce
BAE yapacaksa neresi milli anlamadık. bir de daha yeni imza atıldı deniliyor animasyonu ne ara yaptınız?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Baba ~ 7 yıl önce
İnşallah gerçektir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Masallah ~ 7 yıl önce
Yakışır bize insallah çabuk olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Masal ~ 7 yıl önce
Ne yerini be abicim buğdayı Rusya'dan alan kendimize yetecek Budayı bile üretemeyen hale geldik. Havacılık sektöründe kimse buna inanmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000