20 Nisan 2009, Pazartesi 13:09:32

Textron'un satışı İsrail'i korkutuyor

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Rod adası merkezli savunma ve uçak üretim firması Textron'un Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden bir grup yatırımcıya satılabileceği bildirildi.
  • Ey yumurtaya can veren Allah'ım, Sen ne kadar büyüksün. Şimdi bütün İsrail'liler ve uşakları daha da Arap düşmanı kesilecekler. :) Olsun, hepsine kapak olsun...

Kuveyt'te yayınlanan El Vatan gazetesindeki habere göre, Bell helikopterleri ve Cessna özel jetlerini de üreten Textron'un satılması halinde şirkete ait birçok hassas savunma kolu da yabancıların kontrolüne geçmiş olacak.

Uzmanlar, satışın askeri bilgileri de içermesinden dolayı ABD Hükümeti'nden onay almasının mümkün olmayacağını ifade ediyor. Nakit sıkıntısı çeken Textron'un savunma holdinglerini satıp Cessna dahil sivil iş ünitelerini devam ettirmesi bekleniyor.

Bu arada, BAE'li yatırımcı grubun hisse başına 21 dolar teklif ettiği öğrenildi. Yatırımcı haberinin duyulmasının ardından Textron'un 10 doların altındaki hissesi yüzde 53 değer kazanarak 13.92 dolara ulaştı.

İSRAİL ENDİŞELİ

Bu arada Jerusalem Post gazetesinde çıkan bir habere göre İsrailli yetkililer olası bir satıştan endişe duyuyor. İsrail savunma sanayi, Bell helikopterleri tarafından üretilen Kobra taarruz helikopterleri nedeniyle Textron firmasıyla güçlü bir bağa sahip. Savunma uzmanları, Textron'un BAE'li yatırımcılara satılması durumunda birçok gizli bilginin el değiştireceğini ve İsrail savunma sanayinin zor durumda kalacağını ifade ediyor.

Habere göre İsrail Savunma Kuvvetleri 2004'te Textron tarafından üretilen Dingo 2 zırhlı araçlardan satın almış, geçen yıl da Textron ile insansız hava araçları sisteminin pazarlanması için 1 milyar dolarlık anlaşma imzalanmıştı. İsrail'in birçok Arap ülkesiyle diplomatik ilişkileri bulunmuyor.

Textron'un satışı İsrail'i korkutuyor

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Ey yumurtaya can veren Allah'ım, Sen ne kadar büyüksün. Şimdi bütün İsrail'liler ve uşakları daha da Arap düşmanı kesilecekler. :) Olsun, hepsine kapak olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000