05 Mart 2018, Pazartesi 17:37:41

Tescilsiz İHA uçuranın cezası belli oldu

Türk Sivil Havacılık Kanunu uyarınca verilecek para cezaları güncellendi. Resmi Gazete'de bugün yayımlanan cezaların oranı belli oldu.
  • SGHM biraz da milleti galyana getiren bilip bilmeden konuşan , yolcuların huzurunu bozan. Olmayan havacılık bilgisi ile atıp tutanlara bir ceza kesse iyi olur.
  • Ah be shgm sen 3. sınıf TSE belgeli meydanları denetlemekten başka ne yaparsın ? Hatta onu bile yapamazsın ?
  • Hepsi iyi güzelde iki şey kafama takıldı. Bu memlekette kim havai fişek için izin alıyor ki? Diğer kafama takılan soru ise Hava Limanı kapısında görevli güvenlikçi kardeşlerimizin elle arama yetkileri bulunmamaktadır. Elle arama yetkisi sadece polise aittir. şimdi bu arkadaşlar burada ceza miktarı belirlemiş ama anayasaya aykırı bir durum var. Ya elle aramak istiyorlarsa polis çağıracaklar, veya oldu bitti ile anayasayı delecekler. Çoğu güvenlikçi kardeşimiz, elleri pislik içindeyken, ısrarla elle arama yapmak istemekte, o pis ellerini yeni yıkanmış ütülenmiş gömleklerin yakalarına sürmektedir. Burada arkadaşlara değil bu kuralı çıkaran olaydan bir haberlere seslenmek istiyorum.Çok meraklıysanız gelin biz sizi elleyelim. Yada kurallar uyulsun cihaz kullanılsın, olmuyorsa polis çağırılıp elle arama yapılsın. Gelen insanlarda bi zahmet o arada ellerini yıkasınlar.
  • Shgm ne boş bir işletimdir abi ya
  • sigaraya bisi dememde ya kardesim dronumdan ne istiyorsunuz. zaafiniz bu kadar mı buyuk?
  • Uçak içinde sigara içene kestiği ceza 200 euro bile etmiyor. Cezayı öder içer adam. Öte yandan vay dronun mu var 1000+ euro cezayı yapıştırıyor. Maksat sigara içen çoğunluktan tepki çekmemek, kıyada köşede dronlarla uğraşan birkaç kişiye mümkünse Dünya'yı zindan etmek. Çok güzel olmuş aferin.
  • Cezasi nekadar?
  • Kaç yolcuya kesilmiş bu güne kadar. Kimsenin uygulamadigi ceza 10bin olsa ne olur caydiriciligi yok

Türk Sivil Havacılık Kanunu uyarınca verilecek para cezaları güncellendi. Resmi Gazete'de bugün yayımlanan cezaların oranı belli oldu. 

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden (SHGM) yapılan açıklamada: "2920 Sayılı Türk Sivil Havacılık Kanunu Uyarınca Verilecek İdari Para Cezaları ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Tarafından Verilecek İdari Para Cezaları Hakkında Yönetmelik (SHY-İPC) yer alan para cezaları 1/1/2018 tarihinden itibaren belirtilen miktarlarda uygulanması ile ilgili Tebliğler Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir" denildi.

Yeni düzenlenen idari para cezalarına göre insansız hava aracını tescil ettirmeden uçuş yapan kişilere 6 bin 868 TL, Uçak içerisinde duman çıkartan cihaz ve mamul kullananlara ve kural tanımaz yolculara ise bin 717 TL para cezası uygulanacak.

İşte yeni düzenlenen para cezaları;



Tescilsiz İHA uçuranın cezası belli oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Unrullii ~ 6 yıl önce
SGHM biraz da milleti galyana getiren bilip bilmeden konuşan , yolcuların huzurunu bozan. Olmayan havacılık bilgisi ile atıp tutanlara bir ceza kesse iyi olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SHGM ~ 6 yıl önce
Ah be shgm sen 3. sınıf TSE belgeli meydanları denetlemekten başka ne yaparsın ? Hatta onu bile yapamazsın ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2 soru ~ 6 yıl önce
Hepsi iyi güzelde iki şey kafama takıldı. Bu memlekette kim havai fişek için izin alıyor ki? Diğer kafama takılan soru ise Hava Limanı kapısında görevli güvenlikçi kardeşlerimizin elle arama yetkileri bulunmamaktadır. Elle arama yetkisi sadece polise aittir. şimdi bu arkadaşlar burada ceza miktarı belirlemiş ama anayasaya aykırı bir durum var. Ya elle aramak istiyorlarsa polis çağıracaklar, veya oldu bitti ile anayasayı delecekler. Çoğu güvenlikçi kardeşimiz, elleri pislik içindeyken, ısrarla elle arama yapmak istemekte, o pis ellerini yeni yıkanmış ütülenmiş gömleklerin yakalarına sürmektedir. Burada arkadaşlara değil bu kuralı çıkaran olaydan bir haberlere seslenmek istiyorum.Çok meraklıysanız gelin biz sizi elleyelim. Yada kurallar uyulsun cihaz kullanılsın, olmuyorsa polis çağırılıp elle arama yapılsın. Gelen insanlarda bi zahmet o arada ellerini yıkasınlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SHGM ~ 6 yıl önce
Shgm ne boş bir işletimdir abi ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
trajikomik ~ 6 yıl önce
sigaraya bisi dememde ya kardesim dronumdan ne istiyorsunuz. zaafiniz bu kadar mı buyuk?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
717 nerde 6868 nerde ~ 6 yıl önce
Uçak içinde sigara içene kestiği ceza 200 euro bile etmiyor. Cezayı öder içer adam. Öte yandan vay dronun mu var 1000+ euro cezayı yapıştırıyor. Maksat sigara içen çoğunluktan tepki çekmemek, kıyada köşede dronlarla uğraşan birkaç kişiye mümkünse Dünya'yı zindan etmek. Çok güzel olmuş aferin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Transfer yasagi ~ 6 yıl önce
Cezasi nekadar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
unruly ~ 6 yıl önce
Kaç yolcuya kesilmiş bu güne kadar. Kimsenin uygulamadigi ceza 10bin olsa ne olur caydiriciligi yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000