20 Ağustos 2009, Perşembe 10:29:53

TESADÜFÜN BÖYLESİ!

Türk Hava Yolları’nın Kahramanmaraş-İstanbul seferini yapacak olan uçağında meydana gelen arıza sebebiyle kalkış yapılamadı. Yaşanan olay, "tesadüfün böylesi" dedirtti...
  • ucurabılecegı ucagn bakımını aksatmayıp yaz ayında dahi bakıma alıp yatırmak evet övünülecek birşey
  • çorumlu diyince dur bir düşün derler... :) her yorumlarda adın geçiyor hocam sen kimsin?
  • corumlu...senin soledigini corumlu bile solemez bilmem anlatabildimmi...
  • Türk halkı pervaneli uçağa binmez. Pek çok işimizde olduğu gibi pervaneliden çok çabuk jet uçağına geçtik. Amerika iç hatlarda pervaneli kullanır amma biz çok zengin olduğumuz için pervaneliye binmeyiz. Ne biçim millet olduk yahu! Bisikleti tanımadan da motorsiklete geçmiştik. Avrupa'da her şehirde bisiklet en yaygın kullanım araçı. Konya gibi, Antalya gibi dümdüz şehirlerimizde bile bisiklet kullanımı yok debnecek kadar az. Pervaneli uçağa da benzeri bir yaklaşımdayız. Ekonomik ya, akıllı işi ya, bize uymaz. Kimse binmez pervaneliye.
  • yarın birgün air bosna'da allah korusun bu uçaklar düşerse üzülmicek misin arkadaşım... onlar insan değil mi oraya kakalayalım kurtulalım demişsin.
  • Neden bolgesel ucak alinmiyor diye soran arkadasa : - Bizim yolcumuz lukstur binmez turboprop ucaga. - CRJin kucuk modelleri ufak meydanlar icin ideal degil. Onlarin kapasiteleri sinirli ama CRJ700 900 motorlari ile daha iyi bir cozum. - Boeing / Airbus dururken neden daha ufak ucaklardan komisyon alsin ki kodomanlar.. Ufak ucagin komisyonu da kucuk olur arkadasim .
  • hurda olanları bosnaya versek ya bu uçaklar onlar ıçın luxtur zaten hayatları ezılmeyle geçmış bu uça ğı versek cumhurbaşkanı bıle bandoda mızıka çalar verın gıtsın
  • Onlarda mi ayni.......?....... asker
  • Laleli Lionsu merak edenlere duyrulur : Bu kişi Tuncer Tüzmen emekli THY personeli!!!
  • Büyük bakımları yaz ayına getirirerek yüksek sezonda uçağı yerde yatırmak övünülecek birşey mi sence??

Boeing 737–400 tipi uçak yolcularını aldıktan sonra kalkış yapmak üzere hazırlıklara başlandı. Saat 09.55’de 75 yolcusuyla beraber Kahramanmaraş’tan kalması gereken THY’nin Efes adlı uçağının arka kapısının kapanmaması üzerine uçuş iptal edildi. Türk Hava Yolları’nın İstanbul’dan bir başka uçak göndererek yolcuları alacağı bildirildi.

Olayın ilginç yanı ise yaklaşık olarak 2 ay kadar önce yine aynı uçağın benzer bir olay atlatmış olması...

İşte 25 Haziran 2009 tarihinde yaşanan ve "tesadüfün böylesi" dedirtecek bir önceki olay şu şekilde gerçekleşmişti:

Türk Hava Yolları'nın TK0723 sefer sayılı Kahramanmaraş-İstanbul o sabah kalkış için pisten hareket etti. Pilotlar, uçağın kalkış hızını almadan arızayı tespit ettiler ve güçlükle uçağı durdurdular.  Ardından uçağın kalkışa hazırlandığı sırada ani bir şekilde durmasıyla yolcuların, sarsıntıdan dolayı kısa süreli panik yaşadığı iddia edildimişti.

THY yetkililerin, 75 yolcu bulunan uçağın önce jeneratör arızası verdiğini, ardından lastiklerinde sorun yaşadığını belirtmişlerdi.

©AirportHaber.com

TESADÜFÜN BÖYLESİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 15 yıl önce
ucurabılecegı ucagn bakımını aksatmayıp yaz ayında dahi bakıma alıp yatırmak evet övünülecek birşey

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
çorumlu diyince dur bir düşün derler... :) her yorumlarda adın geçiyor hocam sen kimsin?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
corumlu...senin soledigini corumlu bile solemez bilmem anlatabildimmi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Türk halkı pervaneli uçağa binmez. Pek çok işimizde olduğu gibi pervaneliden çok çabuk jet uçağına geçtik. Amerika iç hatlarda pervaneli kullanır amma biz çok zengin olduğumuz için pervaneliye binmeyiz. Ne biçim millet olduk yahu! Bisikleti tanımadan da motorsiklete geçmiştik. Avrupa'da her şehirde bisiklet en yaygın kullanım araçı. Konya gibi, Antalya gibi dümdüz şehirlerimizde bile bisiklet kullanımı yok debnecek kadar az. Pervaneli uçağa da benzeri bir yaklaşımdayız. Ekonomik ya, akıllı işi ya, bize uymaz. Kimse binmez pervaneliye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
yarın birgün air bosna'da allah korusun bu uçaklar düşerse üzülmicek misin arkadaşım... onlar insan değil mi oraya kakalayalım kurtulalım demişsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Neden bolgesel ucak alinmiyor diye soran arkadasa : - Bizim yolcumuz lukstur binmez turboprop ucaga. - CRJin kucuk modelleri ufak meydanlar icin ideal degil. Onlarin kapasiteleri sinirli ama CRJ700 900 motorlari ile daha iyi bir cozum. - Boeing / Airbus dururken neden daha ufak ucaklardan komisyon alsin ki kodomanlar.. Ufak ucagin komisyonu da kucuk olur arkadasim .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
hurda olanları bosnaya versek ya bu uçaklar onlar ıçın luxtur zaten hayatları ezılmeyle geçmış bu uça ğı versek cumhurbaşkanı bıle bandoda mızıka çalar verın gıtsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Onlarda mi ayni.......?....... asker

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Laleli Lionsu merak edenlere duyrulur : Bu kişi Tuncer Tüzmen emekli THY personeli!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Büyük bakımları yaz ayına getirirerek yüksek sezonda uçağı yerde yatırmak övünülecek birşey mi sence??

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000