04 Mart 2016, Cuma 15:33:47

Terörist sanılan yolcu uçaktan indirildi

Luton havalimanı'ndan kalkacak uçaktaki bir yolcu, terörist sanılarak uçaktan indirildi.
  • Buradan tava sesleniyorum. Havas, bunyesinde teroristleri calistirmaktadir yasanan onca olaya ragmen departman seflerinin ve bilhassa mudurlerinin bilmesine rahmen bu pkk sempatizanlarini ve destekcilerini hala bunyesinde barindirmaktadir.
  • Sorsak En medeni ülke
  • İnanç hürriyeti evrensel insan haklarından biridir. Bu yapılan ayrımcılıktır ve suçtur. Daiş veya başka örgütler yüzünden kimsenin müslümanları mağdur etmeye ve dışlamaya hakkı yoktur. Aynı şey bir hristiyana yapılsa dünyayı ayağa kaldırırlardı. Klasik batı ikiyüzlüğüdür bu.
  • bak Hollandada ne derler; If your name is Mark youre welcome but if youre name is Ahmed youre a potencial terrorist and never welcome!
  • Ozman herkes uydurup uyuz olduğu bi yolcuyu attırsın uçaktan
  • rezalet!
  • avrupa yikiliyor og olsun
  • sarphan inşaat abtmış karşıda atakentte proje yarım kalmış:(
  • adamin yerinde olsam dava acardim diger adama.islam dinine inanmak yada dua etmekle resmen adami terorist durumuna sokmuslar.bi suru yolcunun onunde onurunu zedelemisler.

İngiltere'den Hollanda'nın başkenti Amsterdam'a gitmek için bindiği uçakta, yanında oturan yolcunun, telefonundan arkadaşlarına attığı dua içerikli mesajı terör örgütü DAEŞ bağlantılı sanması ve bunu yetkililere şikayet etmesi üzerine Hristiyan yolcu, güvenliğe tehdit oluşturabileceği endişesiyle polis eşliğinde uçaktan indirildi.

İngiliz vatandaşı Laolu Opebiyi, ada basınına yaptığı açıklamada, başkent Londra yakınlarındaki Luton Havalimanı'nda 25 Şubat sabahı bindiği uçakta, yanındaki koltukta oturan yolcunun Opebiyi'nin arkadaşlarına attığı dua mesajını DAEŞ bağlantılı zannetmesiyle kendisini potansiyel bir terörist sandığını ve bunu yetkililere güvenliğe tehditi olarak bildirdiğini kaydetti.

Nijerya doğumlu 40 yaşındaki Opebiyi, uçağın kalkışını bekledikleri sırada arkadaşlarıyla mesajlaştığını ve o ara, yanındaki yolcunun kendisine dönerek, "'Dua da ne demek?" diye sorduğunu ve böylece kişinin, yazışmaları göz ucuyla okuduğunu anladığını söyledi.

Arkadaşlarıyla birlikte dua etmek üzere randevulaştığı cevabını verdiğini aktaran Opebiyi, olayı şöyle anlattı:

"Yanımdaki yolcu bana mesajı sorduktan iki dakika sonra uçağın ön tarafına giderek kabin ekibiyle görüştü. Kokpitin kapısına götürülen kişi 15 dakika sonra geri döndü ve kendini iyi hissetmediği için uçaktan inmeye kadar verdiğini söyledi. Birkaç dakika sonra da polisler uçağa geldi."

Telefonunu incelemek isteyen polislere telefonunu şifreleriyle teslim ettiğini aktaran Opebiyi, ayrıca eşyalarıyla birlikte uçaktan indirilerek, terminal binasına götürüldüğünü bildirdi.

Diğer yolcunun kendisini İslam ve DAEŞ bağlantılı mesajlar attığını zannetmesi üzerine güvenliğe tehdit oluşturup oluşturmadığının tespiti için polisin sorgusuna maruz kaldığını belirten Opebiyi, Hristiyan olduğunu polise söylediğini hatta çantasındaki İncil'i de polislere gösterdiğini vurguladı.

Opebiyi, "Polis, hangi kilisenin ne kadar süredir cemaati olduğumu sordular. Hiç dinimi değiştirmeyi düşünüp düşünmediğimi sordular. 'Hayır' cevabını verdim" dedi.

Adının polisin terör şüphelisi listesine alınmasından dolayı endişelendiğini belirten Opebiyi, "Telefonumda sadece 'dua' kelimesini gördü diye birisi beni terörist zannetti. Bu adam beni tanımıyor ve iki dakika içinde beni yargıladı. Müslüman olsam bile bana yönelik davranış hiç adil değildi. İnançları ne olursa olsun, hiç kimse bu tür bir muamele görmemeli. Bu tür bir bağnazlk ve saçma korkulara yer verdiğimiz sürece, teröristlerin hedeflerine ulaşacağını söyleyebilirim" diye konuştu.

Olayın basına yansımasını takiben Bedfordshire polisinden bugün yapılan açıklamada da, 25 Şubat sabahı bir yolcunun polis eşliğinde Luton Havalimanı'ndaki bir uçaktan indirildiği doğrulanarak, "Ancak yolcunun seyahatine devam etmesine yönelik herhangi bir endişe duyulmadığı havayolu yetkililerine bildirildi" ifadesi kullanıldı.

İngiliz hükümetinin terörle mücadele çabaları

İngiliz hükümeti, geçen yıl, terör şüphelilerinin daha yakından takibi ve olası terör olayları ile aşırılığı önlemek için 130 milyon sterlinlik ek bütçe ayırdığını açıklarken, yeni terörle mücadele ve güvenlik yasasını yürürlüğe koymuştu.

Yasaya göre, terör şüphelilerinin pasaportlarına sınırlarda el koyulabiliyor ve bu kişilere geçici olarak ülkeye giriş yasağı getirilebiliyor. Havayolu şirketlerinden de uçakları İngiltere'ye gelmeden önce yolcu listelerini paylaşmaları isteniyor.

İngiliz hükümeti, 700'den fazla İngiliz vatandaşının savaşmak için Suriye ve Irak'a gittiğini tahmin ediyor.

Terörist sanılan yolcu uçaktan indirildi

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

İsimsiz ~ 8 yıl önce
Buradan tava sesleniyorum. Havas, bunyesinde teroristleri calistirmaktadir yasanan onca olaya ragmen departman seflerinin ve bilhassa mudurlerinin bilmesine rahmen bu pkk sempatizanlarini ve destekcilerini hala bunyesinde barindirmaktadir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 8 yıl önce
Sorsak En medeni ülke

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ayrımcılık suçu ~ 8 yıl önce
İnanç hürriyeti evrensel insan haklarından biridir. Bu yapılan ayrımcılıktır ve suçtur. Daiş veya başka örgütler yüzünden kimsenin müslümanları mağdur etmeye ve dışlamaya hakkı yoktur. Aynı şey bir hristiyana yapılsa dünyayı ayağa kaldırırlardı. Klasik batı ikiyüzlüğüdür bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ab ~ 8 yıl önce
bak Hollandada ne derler; If your name is Mark youre welcome but if youre name is Ahmed youre a potencial terrorist and never welcome!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şikayet edene vermeli cezayı ~ 8 yıl önce
Ozman herkes uydurup uyuz olduğu bi yolcuyu attırsın uçaktan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ccc ~ 8 yıl önce
rezalet!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
m ~ 8 yıl önce
avrupa yikiliyor og olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
n ~ 8 yıl önce
beter olsunlar serefsizler
inşaat ~ 8 yıl önce
sarphan inşaat abtmış karşıda atakentte proje yarım kalmış:(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
güzel ~ 8 yıl önce
ben zaten alamıyorum pahalı diye şimdi ucuzlar batsınlar!
ataşehir ~ 8 yıl önce
ev almayın bekelyin ataşehirde batacak çok firma var, batan geminin malları:)
Daha iyi ~ 8 yıl önce
Daha iyi zamanlar bunlar emlak krizi ile birlikte tüm istanbuldaki evler %20 civarı değer kaybedecek az bekleyin. Evi olanlar da acil satmalı
Otobüs.. ~ 8 yıl önce
Otobüs varken ingiltereden Amsterdam a uçakla mi yolculuk yapılır?
Alt tarafı ~ 8 yıl önce
Alt tarafı parasüt; kazaktan gömlek ten hallice birşey türk malı olsa ne olur yabancı olsa ne olur ama yine de ben güvenmem türk malına kullanmayı düşünmüyorum
.. ~ 8 yıl önce
adamin yerinde olsam dava acardim diger adama.islam dinine inanmak yada dua etmekle resmen adami terorist durumuna sokmuslar.bi suru yolcunun onunde onurunu zedelemisler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000