29 Mart 2011, Salı 08:12:00

TERMİNAL VE KÖRÜKLER TÜRK FİRMADAN

Irak'ın yeniden yapılanmasında büyük payı olan Türk işadamlarının yatırımları ardı ardına devreye giriyor. Başbakan Erdoğan, Irak gezisinde Erbil Havalimanı ve iki Türk bankasının şubesini açıyor. Koç Holding yatırımı olan Erbil Divan Otel'in inşaatı ise tüm hızıyla sürüyor.
  • Erbil Havalimanının sitesinde "Kürdistan'ın dünyaya açılan kapısı" yazıyor.
  • avustralya cok ciddi bir pazar.ama thy artık fırsatı kaçırdı!emirates ve etihad sildi süpürdü.doluluk oranı %100 lere yakın..THy bu piyasaya girse bıle artık cok geç.
Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın dün başlayan Irak gezisi Katar'dan sonra işadamlarının en çok ilgi gösterdiği gezilerden biri oldu. Heyette yer almak isteyen işadamlarına çağrıyı Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Dış Ticaret Müsteşarlığı yaptı. Yapılan duyurunun ardından kısa sürede kontenjan dolunca, TİM sitesinden 'kayıtlarımız dolmuştur' anonsu yayınladı.

İŞADAMLARI SIRAYA GİRDİ
İşadamları bu geziye katılmak için 1.750 dolar para ödedi. Türk işadamlarının bu geziye yoğun ilgi göstermesinin ana nedeni, Kuzey Irak'ta pastadan alınan payın Irak'ın diğer bölgelerine de yayılması. Konuttan, altapıya, alışveriş merkezinden otele kadar Kuzey Irak'ın birçok kentinde başarılı işlere imza atan Türk işadamları Irak'ın başkenti Bağdat ve güneyinde yeterince etkin olmadığını düşünüyor. Başbakan'ın gezisi kapsamında düzenlenen olan iş forumunda yeni yatırımlar için nabız yoklaması yapılacak. İşadamları, gün boyu ve akşam Iraklı çok sayıda işadamıyla görüşme yaptı, bu görüşmelere Türk ve Iraklı yöneticiler de katıldı.

DİVAN'IN AÇILIŞI BU YIL İÇİNDE
Kuzey Irak'taki en büyük yatırımlardan birini de Koç Holding gerçekleştiriyor. Geçen yıl ABD'deki en ünlü evlerden biri olan Belevide'yi satın alarak adını duyuran Elegan Group'un sahibi Sarp Turanlıgil'in inşaatını üstlendiği oteli Koç Holding'in sahibi olduğu Divan Grubu işletecek. Daha önce TÜSİAD'ın Kuzey Irak seyahati sırasında açılması planlanan otelin gezinin ertelenmesi nedeniyle açılışı da bu yıla kaldı. Erbil'de Elegan Turizm tarafından 90 milyon dolarlık yatırımla inşa edilen otelde 146 oda ve 67 suit bulunuyor. Otelde ayrıca 6 toplantı salonu, fitness centre, kapalı havuz, 4 restoran, gece kulübü ve ofisler yer alacak. Otelin bu yılın ilk yarısında açılması planlanıyor. Heyette Bakan Zafer Çağlayan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Enerji Bakanı Taner Yıldız bulunuyor.

Erbil Havalimanı'nı Makyol-Cengiz yaptı
Gezinin bir diğer önemli durağı ise Erbil. Kürt yönetiminin başkenti olan Erbil'de çok sayıda Türk yatırımı var. Nitekim Başbakan Erdoğan da gezisinin bugünkü durağında Erbil'de Türk şirketleri tarafından yapılan bazı tesislerin açılışına katılacak. Açılışı yapılacak yerlerden biri geçen yıl hizmet vermeye başlayan Erbil Havalimanı Kürt Bölgesel Yönetimi tarafından işletilen Erbil Havalimanı'nın resmi açılışı Türk ve Iraklı siyasetçilerin katıldığı bir törenle yapılacak. Scott Wilson Group tarafından projelendirilen ve Türk şirketi Makyol Cengiz İnşaat tarafından inşa edilen yeni terminal binası 6 tanesi yolcu köprüsü olmak üzere 16 kapıya sahip iki kanattan oluşuyor. Havalimanındaki pistin dünyanın en uzun pistlerinden biri olduğu belirtiliyor. Ticaret hacminin giderek artmasıyla birlikte Türk bankaları da şube ve temsilcilik açmaya başladı. Ziraat Bankası, 2010 yılının sonlarında Erbil Şubesi'ni açtı; ardından Vakıfbank'ın adımı geldi. Son olarak da İş Bankası Erbil Şubesi'ni devreye sokuyor. Başbakan Erdoğan ve beraberindeki heyet, İş Bankası'nın yeni şubesini açıp diğerlerini de ziyaret edecek. 
TERMİNAL VE KÖRÜKLER TÜRK FİRMADAN

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Erbil Havalimanının sitesinde "Kürdistan'ın dünyaya açılan kapısı" yazıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
avustralya cok ciddi bir pazar.ama thy artık fırsatı kaçırdı!emirates ve etihad sildi süpürdü.doluluk oranı %100 lere yakın..THy bu piyasaya girse bıle artık cok geç.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000