26 Haziran 2013, Çarşamba 13:51:20

TERMİNAL BİNASI TAMAMLANMA AŞAMASINA GELDİ

Vali Eyüp Tepe: "Kars Havalimanı terminali binası tamamlanma aşamasına geldi. 36 bin metrekare kapalı alan üzerine inşa edilen bina Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyüğü olacak"
  • 1 yılda 800.000 bin yolcu taşıyan havaalanına kars havaalanının yarısı büyüklüğünde terminal yapıldı ben anlamıyorum bu ülke işte bu yüzden neyse ya

Tepe,  AA muhabirine yaptığı açıklamada, havalimanı terminal binasının Kars'a yakışır bir giriş kapısı olacağını söyledi.

Türkiye'de yaklaşık 50 havalimanı ve havalanı bulunduğunu ifade eden Tepe, "Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük terminal binasına sahip havalimanımız yurt içi ve yurt dışına hizmet verecek. Buranın hizmete girmesini dört gözle bekliyoruz. Terminal binasının görsel anlamda Kars için çok iyi intiba vereceğine inanıyorum" diye konuştu.

Mevcut binanın istenilen seviyede olmadığına dikkati çeken Tepe, şöyle devam etti:

"Kars Havalimanı terminali binası tamamlanma aşamasına geldi. 36 bin metrekare kapalı alan üzerine inşa edilen bina Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyüğü olacak. Geçtiğimiz yıl 377 bin civarında gelen ve giden yolcu kapasitesine sahip bir terminalimiz var. Hizmete girdiği zaman bunun 10 katı büyüklüğüne sahip bir terminal binasına kavuşacağız. Kars, bundan 10 yıl öncesine göre Türkiye'nin ulaştığı mesafeyle kıyaslanamayacak kadar yolcu artışına sahip olmuş. Mesela Türkiye'de yolcu kapasitesi 10 yıl öncesine göre 7 kat arttıysa Kars'ın kapasitesi 10-12 kat artmış. Geçtiğimiz yıl dışarıdan sadece iki uçak gelmiş. Halbuki bizim kapasitemiz çok daha fazla. Buranın uluslararası bir havalimanı olmasıyla beraber özellikle dış hatlarda çok ciddi bir talep beklentisi içerisindeyiz."

Tepe, binanın yüzde 95 oranında bittiğini, alanda çevre düzenlemelerinin yapıldığını vurgulayarak, "Havalimanı yerleşiminin de sağlanması gerekiyor. Bu çalışma yaklaşık bir ay sürer. Ağustos ayı gibi bu binada hizmet verebileceğimizi düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 

TERMİNAL BİNASI TAMAMLANMA AŞAMASINA GELDİ

Yorumlar

Naci ~ 11 yıl önce
1 yılda 800.000 bin yolcu taşıyan havaalanına kars havaalanının yarısı büyüklüğünde terminal yapıldı ben anlamıyorum bu ülke işte bu yüzden neyse ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
..... ~ 11 yıl önce
Hangi sehirden bahsediyorsunuz merak ettim acikcasi..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000