28 Eylül 2016, Çarşamba 09:02:54

Terme'de yamaç paraşütü hamlesi

Samsun'un Terme İlçe Belediye Başkanı Şenol Kul, ilçede yamaç paraşütünü geliştirmek istediklerini ve bu konuda çalışmalara devam ettiklerini söyledi.
  • Samsun sigarasıda vardı BAFRA sigarasıda :))
  • Bir Termeli ve havacı olarak sevindim umarım yapabilirler
  • Ülkenin her yerindeki bu tür girişimler içimi ısıtıyor. Yamaç paraşütü yapmak için sadece Babadağ'a gidilmesi gerekmediğinin anlaşılması, zihinlerdeki klişelerin kırılması için bu tür girişimleri çok önemsiyorum. Kanyonlarımız da sadece Antalya Köprülü Kanyon bölgesinde değil, Kastamonu Pınarbaşı Valla'da da var, İznik Sansarak'ta da, Uşak Ulubey'de de, Orhaneli Sadağ'da da, Balıkesir Saklıkent'te de, sayamadığım pek çok yerde de..

Samsun'un Terme İlçe Belediye Başkanı Şenol Kul, ilçede yamaç paraşütünü geliştirmek istediklerini ve bu konuda çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

Terme ilçesi’nde yamaç paraşütü yapılması amacı ile yer tespiti çalışmaları yapıldı. Samsun Uçuş Kulübü Başkanı Köksal Akman ve beraberinde Terme’ye gelen kulüp üyeleri Belediye Başkanı Şenol Kul ile birlikte ilçede yamaç paraşütü yapılabilecek noktalarda incelemelerde bulundu. Terme’de yamaç paraşütü gibi alternatif sporların gelişmesini istediklerini söyleyen Başkan Kul, "İlçemizde sporun her dalının gelişmesini istiyoruz. Belediye olarak amatör sporlara destek veremeye devam ediyoruz. Şimdi de alternatif sporlar üzerinde bir çalışma yapıyoruz. Şu an yamaç paraşütünün yapılacağı alanlar konusunda incelemeler devam ediyor. Ön incelemede birkaç uygun alan tespit edildi. Farklı spor dalları ile ilçemizin anılmasını istiyoruz. Ayrıca belediye olarak gerçekleştirdiğimiz bu tür etkinliklerimiz Samsun’un ve Terme’nintanıtımı ve turizminin gelişmesi açısından da şehrimize katkı sağlayacak" dedi.

Karadeniz'de yamaç paraşütünü en üst seviyelere taşımak için çalışmalar yaptıklarını dile getiren Samsun Uçuş Kulübü Başkanı Köksal Akman ise, "Terme ilçemizde yaptığımız tespitlerde birçok noktanın bu spor dalı için uygun olduğunu gördük. Terme Belediyesi ile işbirliği halinde bu noktalarda çalışmalar başlatacağız. Bu işe istekli ve gönüllü olan hemşerilerimizi eğitim almaya ve uçuş sporlarına davet ediyoruz. Yaklaşık bir aylık bir eğitimin ardından kontrollü olarak uçuş yapılabiliyor. Terme Belediye Başkanımız Şenol Kul’a bu sporun gelişmesi adına göstermiş olduğu duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu. (Hürriyet)

Terme'de yamaç paraşütü hamlesi

Yorumlar

evet ~ 8 yıl önce
Samsun sigarasıda vardı BAFRA sigarasıda :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
termeli ~ 8 yıl önce
Bir Termeli ve havacı olarak sevindim umarım yapabilirler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Terme ~ 8 yıl önce
Ülkenin her yerindeki bu tür girişimler içimi ısıtıyor. Yamaç paraşütü yapmak için sadece Babadağ'a gidilmesi gerekmediğinin anlaşılması, zihinlerdeki klişelerin kırılması için bu tür girişimleri çok önemsiyorum. Kanyonlarımız da sadece Antalya Köprülü Kanyon bölgesinde değil, Kastamonu Pınarbaşı Valla'da da var, İznik Sansarak'ta da, Uşak Ulubey'de de, Orhaneli Sadağ'da da, Balıkesir Saklıkent'te de, sayamadığım pek çok yerde de..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000