14 Eylül 2015, Pazartesi 14:18:56

Temel Kotil'e Çıldır talebi

Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı ve TOBB Ticaret Odaları Konsey Başkan Yardımcısı Hakan Ülken, Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü ve Avrupa Havacılık Derneği Başkanı Temel Kotil'le Çıldır Havaalanını görüştü.
  • Daha önce bir heyet gelip inceleme yaptı Çıldır'da. Pistin kısa olduğunu 737'nin inemeyeceğine karar verip havalimanını sadece uçuş okulu yapmaya karar verdiler. Aydınlıyım gönül istiyor olsun ama THY kiraladı havalimanını pisti uzatıp uçuşa açılsa bile başka havayoluna uçuş için izin vermez biletler pahalı olur pek binende olmaz.
  • Temel bey artan Dolar Euro kurlari maaslarimizi eritti, zam istiyoruz
  • Çeşme ,İzmir Adnan Menderes Havaalanına 90 km. Aydın, İzmir Adnan Mendere Havaalanına 80 km. BİZ DE ÇEŞME'YE HAVAALANI İSTİYORUZ O ZAMAN,YERİMİZDE HAZIR.
  • Aydından havaş 1 saatte adnan menderese gidiyor. 1 milyon nüfus eyvallah ama potansiyel ne kadar. istanbulda kadıköyden saw 1 saat sürüyor havataşla anadolu yakasına da mı sahili doldurup bir havalimanı daha açalım.. lütfen bazı projeler gaz ile değil mantık ile değerlendirilmeli.... onca yatırım boş kalacak haftada 1 sefer düzenlecek bir liman için yapılmamalı... CRJ gibi ufak uçakların cirit attığı bir ülke olsak tamam yap her ile üçer beşer sefer olsun ama.........
  • Nazilli olarak bizde istiyoruz 2.5-3 saat trenle gitmekten biktik
  • 77 ile bölgesel havacılık yapan ülkem. Para bol bizde.. Lafı mı olur:::
  • Sayın Genel Müdür Zonguldak 'a da bekleriz zira pist uygun hersey tamam bi uçmak kalıyor vatandaşta istiyor %93 oranında eeee neden ucmuyosunuz peki .... Zonguldak - trabzon ve İzmir , Antalya arası uçuşlar istiyoruz Yeter artık. Bu arada Iğdır havaalanı için çektiğiniz reklamınızdaki sloganı hatırlamak isterim.
  • aynen usd bugünde çıldırmış rekor üzerine rekor kırıyor, çıldırmaya az kaldı doktorum nerde!!!!! 3.5 normal artık

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu'nun geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği Aydın ziyaretinde yaptığı “Aydın'a havaalanı şart, Çıldır Havaalanı yolcu taşımacılığına açılmalı” açıklamasının hemen ardından Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı ve TOBB Ticaret Odaları Konsey Başkan Yardımcısı Hakan Ülken, Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü ve Avrupa Havacılık Derneği Başkanı Doç. Dr. Temel Kotil'le Ankara'da görüştü.

Nüfusu 1 milyonu aşkın ve Büyükşehir statüsündeki Aydın'da bulunan mevcut havaalanı Çıldır'ın yolcu taşımacılığına açılması konusunda ısrarcı olduklarını belirten Başkan Ülken THY Genel Müdürü Kotil'le Çıldır Havaalanının yolcu taşımacılığına açılması konusunda fikir alışverişinde bulundu.

“THY OLARAK AYDIN'IN YANINDAYIZ”

Ülke kalkınması adına görüşmeden duyduğu memnuniyeti dile getiren THY Genel Müdürü Doç.Dr.Temel Kotil " Çıldır havaalanının pist pozisyonu uygun olduğu anda biz THY olarak hazırız. En kısa sürede tekrar bir araya gelip konunun birlikte takipçisi olalım" dedi.

“ÇILDIR İÇİN ISRARIMIZ DEVAM EDECEKTİR”

Çıldır Havaalanının yolcu taşımacılığına açılması konusunda her platformda ısrarcı olacaklarını belirten AYTO Başkanı Hakan Ülken "Aydın'ın isminin geçtiği ortak havaalanı adı altında bir havaalanı istemiyor, Aydın'a ait ve mevcut haliyle her şeyi neredeyse hazır halde olan Çıldır havaalanın yolcu taşımacılığına açılmasını istiyoruz. Birçok ilde 2 veya 3 havaalanı varken Aydınımızın hazır halde olan havaalanın yolcu taşımacılığına halen açılmamış olmasını hiç kimse hiçbir gerekçeyle Aydınlıya anlatamaz. Artık bu konu çok uzatılmadan çözülmelidir. Bu bir talep ya da istek değil, hakkın teslimiyetidir. İlerleyen süreçte Ulaştırma Bakanlığı da dahil olmak üzere nereye gidilmesi gerekiyor ve kiminle görüşülmesi gerekiyorsa Aydınımız için sonuna kadar takipçisi olacağız" dedi.

Temel Kotil'e Çıldır talebi

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

7-77 ~ 9 yıl önce
Daha önce bir heyet gelip inceleme yaptı Çıldır'da. Pistin kısa olduğunu 737'nin inemeyeceğine karar verip havalimanını sadece uçuş okulu yapmaya karar verdiler. Aydınlıyım gönül istiyor olsun ama THY kiraladı havalimanını pisti uzatıp uçuşa açılsa bile başka havayoluna uçuş için izin vermez biletler pahalı olur pek binende olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EMBRAER 190 ~ 9 yıl önce
ÇILDIR'IN PİSTİNİ 1.400 M.DEN 2.000 M.YE UZATIN,AYDIN VE NAZİLLİ ZİL ÇALIP OYNASIN.
Temel ~ 9 yıl önce
Temel bey artan Dolar Euro kurlari maaslarimizi eritti, zam istiyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mustafa ~ 9 yıl önce
Çeşme ,İzmir Adnan Menderes Havaalanına 90 km. Aydın, İzmir Adnan Mendere Havaalanına 80 km. BİZ DE ÇEŞME'YE HAVAALANI İSTİYORUZ O ZAMAN,YERİMİZDE HAZIR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MAXİ ~ 9 yıl önce
Alaçatıda 1.500 m. pist var.2 bine yükseltin işe yarasın yaz sezonu ve özel iş jetlerine imkan olsun.
Mantık ~ 9 yıl önce
Aydından havaş 1 saatte adnan menderese gidiyor. 1 milyon nüfus eyvallah ama potansiyel ne kadar. istanbulda kadıköyden saw 1 saat sürüyor havataşla anadolu yakasına da mı sahili doldurup bir havalimanı daha açalım.. lütfen bazı projeler gaz ile değil mantık ile değerlendirilmeli.... onca yatırım boş kalacak haftada 1 sefer düzenlecek bir liman için yapılmamalı... CRJ gibi ufak uçakların cirit attığı bir ülke olsak tamam yap her ile üçer beşer sefer olsun ama.........

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
Nazilli olarak bizde istiyoruz 2.5-3 saat trenle gitmekten biktik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EE ~ 9 yıl önce
İstiyonuz yapıyolar binmiyosunuz sonra bide niye pahalı diyosunuz. Otobüs lütfen.
Bölgesel ~ 9 yıl önce
77 ile bölgesel havacılık yapan ülkem. Para bol bizde.. Lafı mı olur:::

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zonguldak ~ 9 yıl önce
Sayın Genel Müdür Zonguldak 'a da bekleriz zira pist uygun hersey tamam bi uçmak kalıyor vatandaşta istiyor %93 oranında eeee neden ucmuyosunuz peki .... Zonguldak - trabzon ve İzmir , Antalya arası uçuşlar istiyoruz Yeter artık. Bu arada Iğdır havaalanı için çektiğiniz reklamınızdaki sloganı hatırlamak isterim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çıldır!! ~ 9 yıl önce
aynen usd bugünde çıldırmış rekor üzerine rekor kırıyor, çıldırmaya az kaldı doktorum nerde!!!!! 3.5 normal artık

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000